Kristoffer Moe

Kristoffer har vært i konsulentbransjen lenge, og bidrar gjerne på alle lag i systemutvikling, fra database opp til brukergrensesnitt, selv om hovedfokus er på Java. Han har alltid kundens behov i tankene, er analytisk men også pragmatisk innstilt og holder kjepphestene innelåst i stallen og verktøykassen fri for gyldne hammere. Kristoffer gir seg ikke før oppgaven er løst.

Bruker på jobben: JavaScript, Ractive, Docker, Elasticsearch, Java, Cucumber, Vagrant og Resource Description Framework

Kristoffers anbefalinger

Programming Antiobjects

Et foredrag på OOPSLA-konferansen i 2006 satt tradisjonell objektorientering og simulering litt på hodet. Istedenfor å la objektene leve sitt eget liv og styre seg selv, kan man gi liv til omgivelsene rundt dem. Lukten av Pacman setter seg i spillbrettet, og det er brettet som styrer spøkelsene etter Pacman. Lukten av fotballen sprer seg i gressmatten, og spillerne blir sendt i retning av den. Oppgaven deres blir å sparke ballen vekk fra stanken fra det andre laget. Det gir interessante omganger fotball, særlig hvis det er flere baller på banen. Les artikkel

Prosjekter

Nye Deichman — Applikasjonsprosjektet 2015-2017

Utvikling av fremtidens biblioteksystem

Kommunal- og moderniseringsdepartementet 2014-2015

Utvikling av EVA Admin – applikasjon for konfigurasjon og gjennomføring av valg i Norge

Broadnet AS 2012-2013

Utvikling av FiberWeb-portalen for salg av bredbåndproduker i bedriftsmarkedet og et eget hypermediabasert REST-API for registrering av salgsordre for ADSL i privatmarkedet gjennom ekstern CRM-applikasjon, samt et nytt system for ordreleveranse. I perioder som SCRUM master

Sparebank1 Gruppen 2011-2012

Proof-of-concept med CA SiteMinder som hyllevareprodukt. Implementerte felles innlogginsløsning og sikkerhetslag basert på OpenAM.

FINN Surf Sammen 2008-2009

Utvikling av løsning i finn.no hvor brukere kan dele gode funn. Jobbet hovedsaklig med javalaget, men også i databaselaget.

Kartverket 2005-2007

Utviklet webservice-API for uthenting av alle endringer for synkronisering av andre systemer. Laget også integrasjon mot eksterne kilderegistre, som Enhetsregisteret, Folkeregisteret og Tinglysing, for oppdatering av Matrikkelen derfra.

Se flere prosjekter i Kristoffers CV

Kristoffers referanser

Bjørn Henrik Vangstein

Avdelingsleder IT, FINN.no

(...) Kristoffer er en svært selvstendig og uredd utvikler, og setter seg meget raskt inn i nye problemstillinger og teknologier. Han er meget effektiv og disiplinert, med sans for detaljer og tar like gjerne enkle som komplekse oppgaver. Kristoffers sans for humor kommer godt med i ethvert utviklingsteam, og han glir lett inn i miljøet. Det var et tap for FINN at vi ikke lenger kunne ha Kristoffer med oss videre.


Johan Gedde-Dahl

Virksomhetsarkitekt, Sparebank1 Gruppen

Kristoffer ble kastet ut på dypt vann med en minimal innføring - og leverte varene med begrenset oppfølging.


Kristoffer Moe

Sjefskonsulent
922 36 798
kristoffer@kodemaker.no