Kodemaker angriper julegaveproblematikk allerede i november, og setter firmajulenissen sjakk matt. Ingen mulighet til mottrekk, og seier til veldedige formål.

Kodemaker velger i år å gi en donasjon til NERDAID som årets julegave. Et glimrende tiltak og midt i vår gate.

Det føles helt naturlig å gi 512 kroner pr. ansatt, og derav en donasjon på 13.312,-.

Computerens anbefalte neste trekk for alle våre konkurrenter, kunder og samarbeidspartnere i bransjen er å droppe årets julegave til ansatte, og heller bidra til NERDAID på tilsvarende vis!.

Altfor tidlig, men GOD JUL!

Vi i Kodemaker trives godt på Javazone. Hyggelig å møte gamle og ikke minst nye bekjente. Sushi er ikke upopulært, og jammen hadde vi mange deltakere på den tøffe konkurransen vår også.

Var nok mange som ble skremt av å skulle konkurrere i hurtigprogrammering foran nådeløse kollegaer og annet publikum.

Men det var mange tøffinger på plass også. Hver dag konkurrerte man om å være blant dagens tre skarpeste kniver.

På onsdag gikk det slik:

1.plass: 9 av 9 og + 56p, Christopher Kolstad fra FINN.no
2.plass: 8 av 9 og + 52p, Eirik Reksten fra Steria
3.plass: 8 av 9 og + 44p, Alf fra Bouvet

På torsdag tok nivået seg ytterligere opp, og listen ble slik:

1.plass: 9 av 9 og + 108p, Torbjørn Knutsen fra Mesan
2.plass: 9 av 9 og + 100p, Christopher Kolstad fra FINN.no
3.plass: 9 av 9 og + 86p, Mathias Holte fra Comoyo

Ikke uventet var premien skarpe kniver til hele gjengen.

Hovedpremien vår var i år et “Hjemme hos deg selv-sushikurs” med sushikokk via Flying Culinary Circus for 4 personer. Dette er selvfølgelig den gjeveste premien, og den heldige vinneren er:

Tine Benmalek fra Avinor.

Det var på tide at Christian begynner i Kodemaker. Han har stått på ønskelisten lenge. Vi synes Gitorious-folket er en bra gjeng, og ville ikke aktivt rekruttere fyren, men endelig kom Christian til oss i stedet. Christian blir Kodemaker fra 1.november.

Christian jobbet tidligere som konsulent for IXD og Shortcut, før han avsluttet sitt pre-Kodemakerske arbeidsliv som engasjert produktutvikler hos Gitorious.

Med Christian på laget har vi fått med oss en av Norges mest profilerte utviklere, og ikke minst en svært kompetent og hyggelig fyr.

Hva er det med Christian?

Han var tidlig ute som moderne frontendutvikler. Han laget CSS for Norges første offentlige nettsted med ren CSS-layout (http://www.apollon.uio.no/) og har vært “frontend-mann” for utallige små og store prosjekter.

Han har skrevet selveste boka om testdrevet utvikling med JavaScript. Boka er gitt ut på engelsk og japansk.

Han har holdt en anselig mengde foredrag om temaer fra boken, applikasjonsdesign og kodekvalitet. Han er også en ivrig debattant i det norske og internasjonale fagmiljøet.

Han har holdt en drøss kurs og workshops. Kursleverandørene melder at Christian scorer særdeles høyt og er blant de aller beste på tilbakemeldinger fra deltakerne.

Han er en allsidig utvikler med tung frontenderfaring, erfaring fra drift og serveroppsett, applikasjonsutvikling med Ruby (og Rails), Node.JS og andre, samt utvikling av Android-applikasjoner.

Han er i tillegg en aktiv bidragsyter i fri programvare-verdenen og har blant annet skrevet det populære testverktøyet Sinon.JS for JavaScript. Gitorious.org og Buster.JS burde også være kjent for de fleste.

Kodemaker satser på å få de virkelig spennende prosjektene og kundene i tiden framover, og da vil Christian være en viktig tilvekst til vår allerede svært kompetente gjeng.

Velkommen!

Alf Kristian Støyle

Det er over et år siden vi ansatte noen sist, men den som venter på noe godt…

Det gleder oss stort at Alf Kristian Støyle blir en Kodemaker fra 1.oktober. Alf Kristian har sin utdanning fra NTNU, og har deretter jobbet som konsulent for Mesan og KnowIT (Objectnet).

Kult nok det, men sånt som vi blir gira av er:

 • Han holder foredrag på JavaZone. (Scala, Clojure, Lisp)
 • Han har vært med som grunnlegger av ScalaBin.
 • Han har vært med i JavaZone sin programkomité.
 • Han er glad i å dele kunnskap (eks: Slideshare)
 • Han er faglig engasjert så det holder.
 • Mange i Kodemaker kjenner Alf Kristian fra tidligere oppdrag, og vi vet at han er en svært dyktig fyr. Nå gleder vi oss til han skal berike Kodemaker med entusiasme og driv for nye språk og andre teknologiske nyvinninger.

  Velkommen til Kodemaker!

  For et par år tilbake besluttet vi i Kodemaker at tiden var over for julegaver fra oss selv til oss selv – det fikk holde med firma-brand’ede knivsett og salt-og-pepperbøsser. Vi ville heller at julegaven skulle gå til noen som trengte det mer. Debatten internt var engasjert i forhold til hvilket formål vi skulle støtte; vi snakket om alt fra nødhjelp og minerydding til menneskerettigheter og personvern. Konklusjonen ble noe vi synes passer godt med vårt selskaps profil; Kodemaker er et partnerskap, et lite selskap der vi alle står hardt på, der kvalitet og godt håndverk danner basis, der det er risiko, men også mulighet for avkastning, om vi lykkes.

  Selvfølgelig har vi det atskillig enklere her på Oljeberget enn de mange entreprenørene vi støtter gjennom mikrokredittorganisasjonen Kiva, men det er jo også grunnen til at vi kan være med på dette. Så langt har vi vært med som långivere i flere hundre mikrolån i nesten 40 land. Og det stopper ikke her, midlene vi har skutt inn i Kiva-systemet lånes ut, betales tilbake, og lånes ut på ny, slik at de fortsetter å bidra, igjen og igjen.

  Egentlig var det ikke planen vår å gjøre noen sak ut av julegaven vår – vi synes det var plenty bra nok å selv vite at vi har berørt noen liv der ute. Men så fikk vi en epost som vi ble litt stolte over, og selv om vi selvfølgelig forstår at “one of our top lenders” ikke trenger bety så mye, så klarte vi ikke å la være å skrive en liten sak…

  Vi er godt fornøyd med konkurransen vår på JavaZone, og hyggelig at den skapte god stemning. Den gikk forøvrig ut på å skrive flest mulig tegn korrekt på et tastatur uten synlig tegnsett (Das Keyboard Ultimate). Verdt å notere at skrivefeil ikke var tillatt, og måtte rettes fortløpende underveis. Det var over 200 deltakere, mange prøvde seg opptil flere ganger og den ivrigste forsøkte seg 39 ganger!

  Følgende deltakere vant hvert sitt ‘Das Keyboard Ultimate’ etter å ha vært blant de 3 beste en av dagene.

  Onsdag:
  448 – Anders Vedal Pettersen
  442 – Signe Øveraa
  435 – Merete Miaw

  Torsdag:
  533 – Per Kristian Ingebrigtsen
  519 – Oddbjørn Haaland
  503 – Erling …

  Alle deltakere var forøvrig med på trekningen av en tur med ‘Luftakrobatikk for 2‘. I praksis er dette et gavekort på kroner 10.000,- som kan brukes fritt hos Superday.no.

  Vinneren her ble:

  Ronnie Nessa fra Webstep.

  Gratulerer fra Kodemaker!

  Har du lyst til å lære av ekspertene?

  Vi lader opp til JavaZone med en faglig og sosial samling i forkant.

  Kodemaker har invitert Peter Niederwieser til å holde en workshop sammen med oss dagen før dagen. Temaet er Groovy og Spock.

  Spock er et konsist, nydelig og innovativt rammeverk for automatisert testing av Java og Groovy applikasjoner. Det kan benyttes på enhetstester, integrasjonstester, funksjonelle tester og akseptansetester. Spock tilbyr et svært utrykksfullt spesifikasjonsspråk som samtidig gir det estetisk vakre og lettleste tester. Det er nesten umulig å ikke bli forelsket i Spock når du først har blitt kjent med det.

  I denne workshopen får du sjansen til å bli kjent med og dypdykke inn i Spock. Du vil garantert lære å skrive bedre tester. Din pilot og guide for workshopen er mannen bak Spock, Peter Niederwieser.

  Vil du vite mer om Spock?

  Arrangementet finner sted tirsdag 12. september, klokken 15-18. Vi holder seansen på Grand Hotell i Oslo. Salong KONGEN.

  Det er begrenset med plasser, så det gjelder å være tidlig ute.

  Her finner du forøvrig invitasjonen i pdf-format, mens selv påmeldingen finner du nedenfor. Alle er velkomne!

  Vi opplever en sterk økning av prosjektmuligheter hos Kodemaker, og ser at dette er av et omfang vi ikke kan eller vil håndtere på egenhånd. Vi har ingen ambisjon om å bli veldig mye større, og da må vi se på andre muligheter for å håndtere de spennende mulighetene vi får.

  Vi har allerede veldig gode samarbeidspartnere blant andre firmaer, men ser at disse også har sprengt kapasitet. Derfor ønsker vi nå å komme i kontakt med potensielle underleverandører. Vi vet det er mange dyktige fagfolk som opererer på egenhånd, og det er viktig for oss at de vi samarbeider holder et meget høyt faglig nivå. Så lenge våre kunder handler gjennom oss vil vi garantere prima vare, og de konsulentene vi velger å samarbeide med, må tåle å bli utsatt for både referansesjekker og intervju av oss i Kodemaker.

  Typene vi ser etter bør føle seg nogenlunde hjemme i stillingsannonsen vi har ute på Finn.no akkurat nå, men det er ikke bare framsieutviklere vi ser etter som underleverandør.

  Er DU interessert i å være underleverandør?

  Send isåfall en mail til kandidat@kodemaker.no

  Vi har lagt ut en stillingsannonse på Finn.no. Vi håper å få tak i en av de råeste frontendutviklerne i Norge. Vi ser at dette er et segment som er i rivende utvikling, og at vi i Kodemaker har alle muligheter til å være med å prege dette fagfeltet i vår bransje.

  Vi skal ta vare på det gode miljøet vårt, og har ingen planer om å ansette mange.

  Har du selv de egenskapene som skal til for å bli en Kodemaker, eller kjenner en som har de rette egenskapene, så setter vi pris på om du formidler kontakt.

  Vi fortsetter vår tradisjon, og inviterer kunder, samarbeidspartnere og venner i bransjen til en dag med golf på Tyrifjorden. Denne gangen satser vi på enda bedre vær, tidlig gjennomføring og en givende turnering. Aldri galt med en dag på golfbanen på vårparten!

  Arrangementet blir tirsdag 24.mai og vi håper at flest mulig kan delta. Vi har i år laget en gruppe på LinkedIn, og satser på at man kan bli informert om nyheter via denne. Det gjør det også enklere å invitere med seg flere på en enkel måte.

  Her finner du forøvrig selve invitasjonen!

  « Eldre saker