Nerdaid vs Firmajulenissen

22.11.2013

Kodemaker angriper julegaveproblematikk allerede i november, og setter firmajulenissen sjakk matt. Ingen mulighet til mottrekk, og seier til veldedige formål.

Kodemaker velger i år å gi en donasjon til NERDAID som årets julegave. Et glimrende tiltak og midt i vår gate.

Det føles helt naturlig å gi 512 kroner pr. ansatt, og derav en donasjon på 13.312,-.

Computerens anbefalte neste trekk for alle våre konkurrenter, kunder og samarbeidspartnere i bransjen er å droppe årets julegave til ansatte, og heller bidra til NERDAID på tilsvarende vis!.

Altfor tidlig, men GOD JUL!


Skarpe kniver på JavaZone

13.09.2013

Vi i Kodemaker trives godt på Javazone. Hyggelig å møte gamle og ikke minst nye bekjente. Sushi er ikke upopulært, og jammen hadde vi mange deltakere på den tøffe konkurransen vår også.

Var nok mange som ble skremt av å skulle konkurrere i hurtigprogrammering foran nådeløse kollegaer og annet publikum.

Men det var mange tøffinger på plass også. Hver dag konkurrerte man om å være blant dagens tre skarpeste kniver.

På onsdag gikk det slik:

1.plass: 9 av 9 og + 56p, Christopher Kolstad fra FINN.no 2.plass: 8 av 9 og + 52p, Eirik Reksten fra Steria 3.plass: 8 av 9 og + 44p, Alf fra Bouvet

På torsdag tok nivået seg ytterligere opp, og listen ble slik:

1.plass: 9 av 9 og + 108p, Torbjørn Knutsen fra Mesan 2.plass: 9 av 9 og + 100p, Christopher Kolstad fra FINN.no 3.plass: 9 av 9 og + 86p, Mathias Holte fra Comoyo

Ikke uventet var premien skarpe kniver til hele gjengen.

Hovedpremien vår var i år et «Hjemme hos deg selv-sushikurs» med sushikokk via Flying Culinary Circus for 4 personer. Dette er selvfølgelig den gjeveste premien, og den heldige vinneren er:

Tine Benmalek fra Avinor.


Høstens andre nykommer – Christian Johansen

27.08.2013

Det var på tide at Christian begynner i Kodemaker. Han har stått på ønskelisten lenge. Vi synes Gitorious-folket er en bra gjeng, og ville ikke aktivt rekruttere fyren, men endelig kom Christian til oss i stedet. Christian blir Kodemaker fra 1. november.

Christian jobbet tidligere som konsulent for IXD og Shortcut, før han avsluttet sitt pre-Kodemakerske arbeidsliv som engasjert produktutvikler hos Gitorious.

Med Christian på laget har vi fått med oss en av Norges mest profilerte utviklere, og ikke minst en svært kompetent og hyggelig fyr.

Hva er det med Christian?

Han var tidlig ute som moderne frontendutvikler. Han laget CSS for Norges første offentlige nettsted med ren CSS-layout (http://www.apollon.uio.no/) og har vært «frontend-mann» for utallige små og store prosjekter.

Han har skrevet selveste boka om testdrevet utvikling med JavaScript. Boka er gitt ut på engelsk og japansk.

Han har holdt en anselig mengde foredrag om temaer fra boken, applikasjonsdesign og kodekvalitet. Han er også en ivrig debattant i det norske og internasjonale fagmiljøet.

Han har holdt en drøss kurs og workshops. Kursleverandørene melder at Christian scorer særdeles høyt og er blant de aller beste på tilbakemeldinger fra deltakerne.

Han er en allsidig utvikler med tung frontenderfaring, erfaring fra drift og serveroppsett, applikasjonsutvikling med Ruby (og Rails), Node.JS og andre, samt utvikling av Android-applikasjoner.

Han er i tillegg en aktiv bidragsyter i fri programvare-verdenen og har blant annet skrevet det populære testverktøyet Sinon.JS for JavaScript. Gitorious.org og Buster.JS burde også være kjent for de fleste.

Kodemaker satser på å få de virkelig spennende prosjektene og kundene i tiden framover, og da vil Christian være en viktig tilvekst til vår allerede svært kompetente gjeng.

Velkommen!


Kommende Kodemaker – Alf Kristian Støyle

28.06.2013

Det er over et år siden vi ansatte noen sist, men den som venter på noe godt…

Det gleder oss stort at Alf Kristian Støyle blir en Kodemaker fra 1.oktober. Alf Kristian har sin utdanning fra NTNU, og har deretter jobbet som konsulent for Mesan og KnowIT (Objectnet).

Kult nok det, men sånt som vi blir gira av er:

  • Han holder foredrag på JavaZone. (Scala, Clojure, Lisp)
  • Han har vært med som grunnlegger av ScalaBin.
  • Han har vært med i JavaZone sin programkomité.
  • Han er glad i å dele kunnskap (eks: Slideshare)
  • Han er faglig engasjert så det holder.
  • Mange i Kodemaker kjenner Alf Kristian fra tidligere oppdrag, og vi vet at han er en svært dyktig fyr. Nå gleder vi oss til han skal berike Kodemaker med entusiasme og driv for nye språk og andre teknologiske nyvinninger.

Velkommen til Kodemaker!