Det er allerede ett år siden PULS #1, og vi feirer dette med å lansere utgave #9 av det månedlige nyhetsbrevet vårt.

Den tradisjonelle sommerpausen til PULS er dermed over, og vi fortsetter som før med nesten helt nøyaktig månedlige publikasjoner. Alle som er utviklere vet hvor vansklig det kan være å jobbe med datoer og tidssoner og sånn, og har full forståelse for at å treffe nøyaktig på måneden kan være vanskelig/umulig.

Kodemaker på JavaZone

Kodemaker var så fornøyde med fjorårets stand at vi valgte å bruke den om igjen i år. Det var vondt å skrote de titalls andre gode idéene vi selvfølgelig hadde, for vi ville aldri funnet på å vente helt til siste liten. Men vi syntes “Kodemaker er for kode det Carlsberg er for øl”, slik enkelte øl-interesserte JZ-deltagere som besøkte standen vår kommenterte, klinger såpass godt at det ble vansklig å velge den bort.

Det ble holdt foredrag:

Magnus snakker på flatMap

flatMap har utviklet seg til å bli “typekonferansen” i Oslo, og Magnus snakker om Elm (video). Slides og kode er på Github. Heldigvis var FRP bare en av mange ting Magnus var innom, da det viste seg at Elm-teamet bare noen dager etter Magnus sin talk fant ut at FRP skulle ut

Kjetil snakker på DevOpsDays 2016

Kjetil benytter anledningen til å fortelle om “How to kill DevOps in 5 minutes”. (Linken skal ta deg rett til Kjetil sin presentasjon på 2:16:32)

Det er faktisk ikke lyden som er ute av sync med videoen, Kjetil er bare en glimrende buktaler.

Magnar og Christian sitt Clojure-bibliotek “prone” anses som “worth mentioning”

I en Github-analyse av hvilke Clojure-prosjekter som er hyppigst dependet på i open source-land, finner vi at Magnar og Christian sin “prone” akkurat klarer å havne innenfor beste 2/3, på en 64-plass. Hyggelig nok nevnes “prone” som “a few more top 100 entries worth mentioning”.

http://blog.takipi.com/the-top-100-clojure-libraries-in-2016-after-analyzing-30000-dependencies/

Eivind og Christin snakker om Concurrency

Eller: Eivind om snakker Christin. og Concurrency.

Eivind og Christin snakket om dette på JavaZone, som nevnt i eget avsnitt. Men det ble også holdt en slags preview-variant på javaBin.

I bildet under ser vi et glimrende eksempel på concurrency: Eivind er både smørblid og holder mikrofon på en gang.

Christin krangler på internett, på den fine måten

Christin er krangle-ekspert, og viser at det går helt fint an å slippe unna med å være kranglete på internett - bare sørg for at det er en tredjepart som publiserer deg!

Christin leverer, sammen med Geir Amsjø i Lean Venture, et innlegg på digi.no som svarer på sjefen til brreg sine uttalelser om at brreg må skrives om til en prislapp på 1.2 mrd NOK. Ikke nok med det, sjefen i brreg svarer også på innlegget til Christin og Geir.

Open source-bidrag

Stig kan skilte med sitt første pull request på Github! Merget og greier. Stig sørget for at Grails sin asciidoc-snurre spytter ut bilder/grafikk som den skal. Stig har også laget en mapdemo. Ser ut som en slags demo over maps. Usikker på nøyaktig hva den gjør, siden Stig ikke har orientert meg om dette. (Den setningen der ble rasende festlig, i og med at Stig driver aktivt med idretten orientering).

Alf Kristian har fått økt kompetanse i Github-søk, og åpnet et par pull requests. Det ene viser at unit tests ikke er garantert å avdekke 100% av alle problemer som kan oppstå, mens den andre viser at selv om man sier “versågod, ta denne awesome koden”, risikere man å møte på open source SLA-en “døve ører”.

Magnus er som vanlig busy. Han hjelper med å reprodusere bugs i elm-hot-loader (#15), peker ut “off by one”-dilldall (lt-jshint #2), foreslår tweaks i lt-lint (#7, #8), fikser så Lighttable kan rendre inline-docs i markdown-format (PR #2250), og sist men ikke minst bygger broer mellom Atom og Lightable sine elm-plugins (atom-eljutsu #14). Elm core team demonstrerer også at de liker å holde kortene tett til brystet (elm-test #9, #10). Et spennende teaser-repo er å finne på Magnus sin Github: euro-2016-predictions. Magnus har obfuskert koden sin med statisk typing, som en stakkars dynamic-head som meg ikke klarer å lese, så jeg tar ikke sjansen på å komme med noen predictions på hva dette prosjektet går ut på.

En generell observasjon her er at Magnus har mange lave issue-tall, som tyder på at han tar i et tak og hjelper til med å få i gang unge prosjekter. Bra!

Magnus har også fått til noen releaser siden sist: elm-lighttable 0.4.2 er ute, og 0.4 er endret nok til at han har blogget om hva som er nytt. Også rewrite-cljs har tilfeldigvis (eller?) også havnet på versjon 0.4.2 i skrivende stund. Bra timing!

Trygve har satt seg opp en aldri så liten react-redux-starter.

Kjetil hjelper til med å fikse ZWave-integrasjonen i OpenHab (#4345), ordner opp i Homebrew sin Vitamin-R-pakke (#21988) og rydder opp en helg haug i dotfiles-ene sine.

Christian har lagt ut loose-server og loose-client, som ser ut til å være et demo-oppsett hvor en chat-applikasjon lages ved bruk av ES2016.

August oppdaterer bloggen sin med “add annoying page title” og “make everything considerably more ugly”. Websiden har nå endt opp med å være en slags blanding av brutalisme og postmodernisme.

Stian fortseter kampanjen å gjøre Twitter sosialt (twittosocial). Vi får bl.a. ta del igledene ved implisitt logikk.

Ronny sliter med kosmetiske feil i grails-cache-ehcache og tar i et tak (#23, #25, #27), fikser en dokumentasjonsbug i jQuery UI (#151) og Geb (#17)

Odin kvitter seg med kommentarer á la /* Add numbers */ const addTwoNumbers = (a,b) => a+b, og fikser opp i lein-git-info-edn (#1, #2). Odin jobber som en helt med data-frisk-reagent og ser ut til å være fornøyd etter even more tweaking. Dessuten har han tatt imot pull requests og issues (#1, #4, #5) fra ekte amerikanere, så dette begynner etter hvert å se ut som et ganske levende prosjekt.

Anders tar imot pull-request fra Magnus, og sier for over en måned siden at “I’ll cut a release within a few days”. Dokumentasjonsbug i lein-s3-repo fikses også (#1).

Selveste Kristian gjør også litt open source på jobb og deler Animalia sin kafa-consumer, samt ordner det slik at jOOλ får klassen Sneaky (#260).

Magnar ordner React 15 i quiescent (#58), tenker høyt om støtte for Cache-Control immutable i optimus (#53), dabbler med edge caser i Cordova (#1018), bæsjer på leggen (js2-refactor.el #68), og fikser og merger en helg haug med ting i cljs-styles, s.el, stubadub, tagedit, multiple-cursors.el, expand-region.el, stasis, prone og dash.el. Et nytt prosjekt er osgå lansert, optimus-autoprefixer, for å legge på vendor prefixer automatisk i CSS-en din.

Kristoffer gjør fortsatt open source på jobb i digibib/ls.ext, og vi koser oss med å lære om bibliotek-domenespråk som katalogisator.

Blogginnlegg

Kjetil blogger om Git, og gir oss en oversikt over ting som kan være greit å få med seg dersom man ikke har brukt Git så mye før. http://www.akafred.com/2016/05/git-introduction-part-1/

Magnus fortsetter bloggserien sin med CRUD basert på Elm: http://rundis.github.io/blog/2016/haskel_elm_spa_part5.html

Magnus har også hoppet i det, og blogget om statisk vs. dynamisk: http://rundis.github.io/blog/2016/type_confused.html. Både på Twitter, Reddit og Hacker News viser det seg at folk er både enige og uenige i ting som blir sagt om statisk vs. dynamisk. Static/dynamic bloggpost