August Lilleaas

Elektronisk databehandler

August er en allsidig fullstack-utvikler med erfaring fra mobilapper og GUI-er på Android og iOS, webutvikling og operativsystemutvikling, til backend og databaser, DevOps og kontiluerlige leveranser.

Karriæren startet med PHP og Ruby on Rails, innom Objective-C og iOS, og landet på JVM-språk som Clojure, Kotlin, Groovy - og litt Java.

August er aktiv foredragsholder, og ble stemt til publikumsfavoritt på JavaZone 2014. Han driver også to podcasts, Utviklingslandet og Kodeskikknemnda

Teknologi

Favoritter for tiden:
Bruker på jobben:
Elixir, Phoenix, PostgreSQL og Microsoft Azure
Vil lære mer:

Augusts anbefalinger

Simple Made Easy

Rich Hickey, oppfinneren av Clojure og Datomic, snakker om forskjellene på «Simple» og «Easy». Det er stor forskjell på «vanskelig», som er subjektivt (Russisk er vanskelig fordi du ikke kan det), og «simpelt», som er objektivt (spagetti-kode er vanskelig å lese fordi det er sammenvevd). Denne presentasjonen har allerede rukket å bli rene Woodstock-legenden, og forklarer godt hovedpoengene med Clojure uten en eneste linje kode.

Se foredraget
Fun with Relational Interpreters in miniKanren

Spol til 0:45:00. Sannsynligvis det villeste du noen gang har sett. Generere alle programmer som returnerer tallet 6? Lett! Hva med å generere et program som returnerer et program som returnerer seg selv når det kalles? Naturligvis. Alt dette med Scheme og miniKanren, en logikkmotor av William Byrd & Daniel Friedman

Se foredraget

August snakker gjerne om

Brasiliansk Jiu-Jitsu

Kampsportens sjakk, som handler mere om strategi og posisjonering enn noe annet. Og kanskje den aller beste kampsporten for selvforsvar.

Bloggposter

Hvordan tegnes tekst i Google Docs og Visual Studio Code?

Det er 2020, og nettleseren har fortsatt ikke UITableView. Det er ikke fordi de som lager nettlesere er inkompetente, men fordi WC3-spesifikasjonene gjør det umulig å lage kjappe implementasjoner av GUI-rendring på web.

Derfor lever vi med at Slack bruker 2gb minne for å vise et lite knippe tekstlinjer. (Desktop-appen til Slack er et webview.)

Men vi har to store unntak: både Google Docs og Visual Studio Code klarer å rendre enorme dokumenter på null komma svisj, med lav minnebruk og greier. Hvordan klarer de det?

Les artikkel
Teknisk egenkapital og gjeld

Paul Graham sin klassiker Beating The Averages forteller at Lisp er et hemmelig våpen, hvor konkurrentene dine blir stående igjen i støvet som legger seg etter din enorme effektivitet og produktivitet.

Kanskje tidlig på 2000-tallet. Men i dag må språkene se seg slått av plattformene.

Koden vår renner nå over med tredjeparts avhengigheter, fra et gedigent økosystem av tidsbesparende hjelpemidler.

Men er disse avhengighetene egenkapital, eller er de gjeld?

Les artikkel
Alle utviklere bør kjenne til persistente datastrukturer

Den første tingen jeg leter etter når jeg skal lære meg et nytt programmeringsspråk, er immutable og persistente datastrukturer. Dette er en yrkesskade jeg har fått fra Clojure. Jeg har en tendens til å strukturere hele systemet mitt rundt disse datastrukturene. De er smarte, kjappe, effektive, immutable og fremragende.

I denne bloggposten skal jeg gi deg den samme skavanken.

Les artikkel

Foredrag

Bidrag til fri programvare

  • Path Travel Agent - Bibliotek til Java for path-matching (f.eks URL-er i HTTP) som er typesikkert, og har O(log N) ytelse
  • Buster.JS - Ambisiøst test-toolkit for JavaScript.
  • HALT - Ambisiøst operativsystem-prosjekt.
  • Ruby Net::HTTP Cheat Sheet - Eksempler på bruk av Ruby sitt Net::HTTP
  • Ruby OpenSSL Cheat Sheet - Eksempler på bruk av OpenSSL, både generelt, og i Ruby.
  • gradle-warlike-plugin - Plugin til byggesystemet Gradle for å emulere en WAR-container i et lokalt utviklingsmiljø, slik at du enkelt kan utvikle lokalt med hot-reloading og deploye til en WAR-fil uten noe ekstra jobb.
  • HTML5-epubleser - Proof of concept lesing av EPUB i nettleseren. Alt skjer på klienten, selv lesing av fil fra disk lokalt, via FileReader-APIet.
  • Show Leopard upload to S3 - Automator Action for å laste opp filer til Amazon S3 via høyreklikk.
  • Har bidratt til Linux og Urban Airship

Prosjekter

Posten
Elixir, Phoenix, PostgreSQL og Microsoft Azure

Fullstack-utvikling, i høy grad selv-drevet, lite team med startup-vibe og mye autonomi.

Animalia
Clojure, ClojureScript, React, SQL Server og Microsoft Azure

Videreutvikling og forvalting av Helsegris-applikasjonen. Innføring av DevOps og kontinuerlig leveranser, hvor prodsetting skjer mange ganger om uken/dagen, i stedet for store releaser med mange måneders mellomrom.

Bring
React, React Native, Kotlin, Android og PostgreSQL

Glow - verktøyet for Bring Express sin pakkelevering. Dette inkluderer ruteplanlegging, administrasjon av utsendelse av pakker for utsenderne, mobil-app for sjåførene som plukker opp og leverer pakkene, og grensesnittet til mottagerene av pakkene (pakkesporing, osv).

Se flere prosjekter