August Lilleaas

August jobbet hos oss fra januar 2012 til september 2021. Han er en dyktig utvikler og trivelig kar. Vi jobber gjerne mer sammen med August, og anbefaler ham gjerne for andre prosjekter. Ta kontakt hvis dere trenger en referanse.

Bloggposter

Hvordan tegnes tekst i Google Docs og Visual Studio Code?

Det er 2020, og nettleseren har fortsatt ikke UITableView. Det er ikke fordi de som lager nettlesere er inkompetente, men fordi WC3-spesifikasjonene gjør det umulig å lage kjappe implementasjoner av GUI-rendring på web.

Derfor lever vi med at Slack bruker 2gb minne for å vise et lite knippe tekstlinjer. (Desktop-appen til Slack er et webview.)

Men vi har to store unntak: både Google Docs og Visual Studio Code klarer å rendre enorme dokumenter på null komma svisj, med lav minnebruk og greier. Hvordan klarer de det?

Les artikkel
Teknisk egenkapital og gjeld

Paul Graham sin klassiker Beating The Averages forteller at Lisp er et hemmelig våpen, hvor konkurrentene dine blir stående igjen i støvet som legger seg etter din enorme effektivitet og produktivitet.

Kanskje tidlig på 2000-tallet. Men i dag må språkene se seg slått av plattformene.

Koden vår renner nå over med tredjeparts avhengigheter, fra et gedigent økosystem av tidsbesparende hjelpemidler.

Men er disse avhengighetene egenkapital, eller er de gjeld?

Les artikkel
Alle utviklere bør kjenne til persistente datastrukturer

Den første tingen jeg leter etter når jeg skal lære meg et nytt programmeringsspråk, er immutable og persistente datastrukturer. Dette er en yrkesskade jeg har fått fra Clojure. Jeg har en tendens til å strukturere hele systemet mitt rundt disse datastrukturene. De er smarte, kjappe, effektive, immutable og fremragende.

I denne bloggposten skal jeg gi deg den samme skavanken.

Les artikkel