20.11.2019

Nils om Make

Etter å ha slåss mot og med maven, gradle, grunt og diverse moderne byggeverktøy så er det deilig å se at den gamle traveren make ofte er et bedre og enklere alternativ.

Les hele


13.11.2019

Av Stig

JaroWinkler er en formel som kan benyttes til mye - også adressevask.

Les hele


06.11.2019

Av August

Linux, macOS eller Windows 10? Jeg har landa på den siste.

Les hele


30.10.2019

Alf Kristian om Clojure

Clojure sine åpne datastrukturer er utrolig deilig å jobbe med, de brukes til alt, også config. Men ikke all config er lik, f.eks. bør ikke secrets logges. I oppstart av enhver app er det fordelaktig at config logges, så hvordan håndtere dette problemet? Her er et triks for å maskere secrets i config.

Les hele


23.10.2019

Finn om HTTPS

Du har kanskje sett at når du browser nettbanken din så står hele navnet på banken ved siden av URL-en.

Sbanken verifisert av nettleseren

Hva er dette for noe?

Les hele


16.10.2019

Magnus om CSS og ClojureScript

I 2018 fikk jeg sjansen til å jobbe i et spillprosjekt. Da ble det etterhvert mange og sammensatte animasjoner som bød på flere spennende utfordringer. I dette innlegget skriver jeg litt om hvordan vi løste CSS in JS for ClojureScript og hvordan vi brukte det til animasjoner.

Les hele


09.10.2019

Odin om JavaScript

Hvordan funker et Set i JavaScript og når passer det å bruke det?

Les hele


Det viktigste og beste med Clojure er pure functions og immutability, men i dag skal jeg skrive om noe ganske annet. Jeg skal skrive om en småting som gjør meg glad når jeg koder.

Les hele


Det er fort gjort å komme opp og gå i skyen, men før du får sukk for deg har du en løsning der du nærmest skuffer penger i retning Amazon. Hva gjør du den dagen du oppdager at AWS-regninga er mye høyere enn du hadde forventet?

Les hele


18.09.2019

Eivind om OpenCV og Python

Dette er del 2 i min lille bloggserie om bildeanalyse. Her ser vi videre på en vanlig utfordring - hvordan man finner linjer i et bilde. Dette er nyttig på en rekke områder. Vi går gjennom grunnprinsippene for å finne linjer, og så viser jeg frem en del små triks jeg har funnet ut at kan være fine når man driver med OpenCV og linjer i bilder.

Les hele


11.09.2019

Eivind om OpenCV og Python

Bildeanalyse, kunsten å lese informasjon fra bilder, er en artig og utfordrende del av IT-faget. Man kan gjøre tekstgjenkjenning, bygge automatiserte industriprosesser, lage nymotens dartspill og en hel del andre greier. Her beskriver vi en måte man kan komme i gang på og forklarer noen av de enkleste prinsippene som kan være kjekke å kunne.

Les hele


04.09.2019

Magnar om CSS og HTML

Snart er det JavaZone, og da blir det kosetime med Christian og meg. Vi skal lage et nytt zombiespill - denne gangen med terninger.

Terningspill er langt morsommere hvis man kan se terningene rulle, så jeg brettet opp ermene (ikke armene) og skrev litt CSS i forberedelse til presentasjonen. Her er det jeg lærte om å kaste terninger med CSS.

Les hele


28.08.2019

August om SSL, RSA og ECC

Som utvikler trenger du å vite hva public keys og private keys er, og hva du kan bruke de til. I denne artikkelen lærer du alt du trenger å vite - uten noe matematikk!

Les hele


21.08.2019

Christin om Java

I del én lærte vi hvilke datatyper vi trenger i kode for å håndtere tid, men hvordan er det vi lagrer dem i en database?

Les hele


14.08.2019

Christin om Java

Jeg har drevet med programmering i snart 20 år, og i nesten hvert eneste prosjekt jeg har vært med i har vi endt opp med problemer, misforståelser og diskusjoner rundt tid. Er det mulig? Hvor vanskelig kan det være?

Les hele


07.08.2019

André om Swift

Er Swift klar for serverside, og hva finnes av biblioteker og rammeverk?

Les hele


31.07.2019

August om Git og Emacs

Magit er det proffe og effektive verktøyet for å jobbe med Git.

Les hele


En liten historie om hvordan EFS nærmest tok livet av Kubernetes-clusteret vårt, og hvordan du kan unngå å havne i samme knipa — selvom du ikke bruker EFS.

Les hele


Det er lett å ta gamle triks med seg inn i en ny hverdag. Den første Clojure-koden jeg skrev ligner ikke spesielt mye på den jeg skriver i dag. I denne bloggposten skriver jeg kort om én av tingene jeg har gradvis lært meg av med.

Les hele


10.07.2019

Nils om Kafka

Du kan sikre deg mot å miste kritiske meldinger når kafka er nede ved å bruke «store-and-forward» i de applikasjonene dine som produserer meldinger til kafka.

Les hele


03.07.2019

Christian om CSS

CSS grids har endelig gitt oss en enkel og fleksibel modell for layout på nett. Med bare noen få properties kan du stort sett pakke float helt bort, få full kontroll over kilde-rekkefølge og et kraftig verktøy for responsiv design på kjøpet.

Les hele


26.06.2019

Olga om Universell utforming, Responsive Design, Web, Android og iOS

I 2018 fikk SAS tvangsbøter fra Difi på 150 000 per dag for brudd på likestillings- og diskrimineringsloven. Er dette noe som kan ramme andre? (Spoiler - JA!)

Les hele


19.06.2019

Odin om DataScript og ClojureScript

Putt tilstand i ClojureScript-appen din i en DataScript-database for å få kontroll på tilstanden på framsiden.

Les hele


11.06.2019

August om React Native, Android og iOS

Jeg har vært med Kodemaker sitt team på 4 hos Bring og laget en native mobilapp som sjåførene bruker mens de er ute og plukker opp og leverer pakker. Vi bruker React Native. Her er en liten samling med ting jeg skulle ønske jeg visste før vi startet prosjektet.

Les hele