14.08.2019

Christin om Java

Jeg har drevet med programmering i snart 20 år, og i nesten hvert eneste prosjekt jeg har vært med i har vi endt opp med problemer, misforståelser og diskusjoner rundt tid. Er det mulig? Hvor vanskelig kan det være?

Les hele


07.08.2019

André om Swift

Er Swift klar for serverside, og hva finnes av biblioteker og rammeverk?

Les hele


31.07.2019

August om Git og Emacs

Magit er det proffe og effektive verktøyet for å jobbe med Git.

Les hele


En liten historie om hvordan EFS nærmest tok livet av Kubernetes-clusteret vårt, og hvordan du kan unngå å havne i samme knipa — selvom du ikke bruker EFS.

Les hele


Det er lett å ta gamle triks med seg inn i en ny hverdag. Den første Clojure-koden jeg skrev ligner ikke spesielt mye på den jeg skriver i dag. I denne bloggposten skriver jeg kort om én av tingene jeg har gradvis lært meg av med.

Les hele


10.07.2019

Nils om Kafka

Du kan sikre deg mot å miste kritiske meldinger når kafka er nede ved å bruke «store-and-forward» i de applikasjonene dine som produserer meldinger til kafka.

Les hele


03.07.2019

Christian om CSS

CSS grids har endelig gitt oss en enkel og fleksibel modell for layout på nett. Med bare noen få properties kan du stort sett pakke float helt bort, få full kontroll over kilde-rekkefølge og et kraftig verktøy for responsiv design på kjøpet.

Les hele


26.06.2019

Olga om Universell utforming, Responsive Design, Web, Android og iOS

I 2018 fikk SAS tvangsbøter fra Difi på 150 000 per dag for brudd på likestillings- og diskrimineringsloven. Er dette noe som kan ramme andre? (Spoiler - JA!)

Les hele


19.06.2019

Odin om DataScript og ClojureScript

Putt tilstand i ClojureScript-appen din i en DataScript-database for å få kontroll på tilstanden på framsiden.

Les hele


11.06.2019

August om React Native, Android og iOS

Jeg har vært med Kodemaker sitt team på 4 hos Bring og laget en native mobilapp som sjåførene bruker mens de er ute og plukker opp og leverer pakker. Vi bruker React Native. Her er en liten samling med ting jeg skulle ønske jeg visste før vi startet prosjektet.

Les hele