Stian C. Alsos

Stian er en dedikert systemutvikler som er opptatt av å forstå og løse kundens problem på en best mulig måte. Han har jobbet for mange forskjellige kunder innenfor ulike bransjer, og ser at nøkkelen til et vellykket sluttprodukt handler om å skjønne kundens forretning og bruke riktig teknologi på riktig sted. Stian har meget gode referanser fra tidligere oppdrag. Han er ofte å se i fagmiljøet i Oslo som deltaker eller bidragsyter.

Favoritter for tiden: Groovy, Docker og Clojure
Bruker på jobben: Groovy, Clojure, Ruby og JavaScript
Vil lære mer: Machine learning, Clojure og DevOps

Stians anbefalinger

Coding Horror

Jeff Atwood er en morsom type og en skikkelig geek. På bloggen hans finner du vittige innlegg om alt fra optimale keyboard for å skrive kode til bokanmeldelser. Fyren er også en av grunnleggerne av Stack Overflow. Besøk bloggen

Machine Learning

Ved bruk av datakraft og spennende algoritmer kan man gjenkjenne håndskrift, anbefale varer basert på tidligere kjøp og kategorisere innhold i artikler automatisk. Machine learning gjør det mulig for systemer og lære basert på data uten å følge forhåndsprogrammerte instruksjoner. Dette 10-ukerskurset på Coursera er gratis og gir en solid innføring i temaet. Ta kurset på Coursera

The morning paper

På The morning paper legges det hver ukedag ut en datavitenskaplig artikkel. Spennet mellom temaene er stort, men det er jo også det som er så bra! En dag kan du lese om teknikaliteter innen et programmeringsspråk og neste dag om en eksperimentel feature relatert til blockchains. Så da gjelder det vel bare å finne nok tid i hverdagen til å lese alle disse artiklene. Sjekk dagens artikkel

Snakker gjerne om

Reising

Jeg er bitt av reisebasillen og har bare funnet en kur som fungerer; mer reising! Mitt foreløpige høydepunkt hadde jeg i 2008 da jeg reiste verden rundt i syv måneder. Med tiden har jeg besøkt godt over 50 land og vært i alle verdensdeler utenom Antarktis. Jeg har imidlertid funnet ut at det er viktigere å ta seg tid til å oppleve stedet du er på enn haste videre for alltid å se noe nytt. Husk at det er menneskene du møter på veien som gjør turen, ikke at man besøkte alle severdighetene på ruten. God tur!

Løping

For meg handler løping om mange ting. Det åpenbare er et ønske om å holde meg i form, men viktigere enn det er å tømme hodet, løse opp kroppen og være ute i marka. I løpet av året blir det mange kilometer, og noen konkurranser for å teste formen. Hvis man da i tillegg slår venner og bekjente smaker det selvsagt ekstra godt.

Gitar

Det finnes mange grunner til å spille gitar. Noen har som drøm å spille i forrykende tempo på store scener, andre bruker det for å imponere på et nachspiel en sen lørdagskveld. For noen handler det om noe så enkelt som å slappe av og koble ut. Sånn er det for meg.

Sideprosjekter

Twittosocial

Det startet som en enkel Twitter-clone i Rails og ballet på seg når vennegjengen tok det i bruk. Nå inneholder det alt fra fulltekstsøk til likes til notifications og events. Det fungerer også like godt på mobil som på PC. Så lenge det er liv i nettstedet fortsetter jeg videreutviklingen. Se nettstedet (krever innlogging)

Stians referanser

Bradley Johannson

Business Development Manager (Leder Forretningsutvikling) at Storebrand

Stian is a highly competent developer with a strong focus on the quality and stability of the solutions that he develops. Stian was originally brought in to develop new functionality, but he quickly identified and implemented significant improvements in the core solution as well. I appreciated his approachability, speed of delivery and regular and informative status reports.


Vigdis Diesen

Head of Client Services at VPS

Jeg har jobbet som prosjektleder for Stian i Verdipapirsentralen. Stian er en meget dyktig ressurs som fungerer godt, både faglig og sosialt. Han evner å sette seg inn i kundens - til tider svært komplekse - problemstillinger og finner gode løsninger på disse. Han er blid og positiv og fungerer godt i samarbeid med andre. Han har min varmeste anbefaling.


Lene Thrap

Business Unit Manager Java at Logica

I had the pleasure of having Stian in my department at Avenir from 2007 to 2010. During this time Stian delivered excellent work which was appreciated by me, by Avenir, by his fellow collegues and by our customers. Stian is dedicated, skilled and highly professional. In addition he very likable. I give Stian my best recommodation - you can never fail having him on your project.


Stian C. Alsos

Kodemaker
+47 932 24 540
stian@kodemaker.no