Stian C. Alsos

Kodemaker

Stian er en dedikert fullstack-utvikler som er opptatt av å forstå og løse kundens problem på en best mulig måte. Han har jobbet for en rekke kunder innenfor ulike bransjer, og ser at nøkkelen til et vellykket sluttprodukt handler om å forstå kundens forretning og bruke riktig teknologi på riktig sted.

Stian jobber så vel backend som frontend, og bryner seg på alt fra databasedesign til webutvikling. Han trives best i team der utviklere og forretningen jobber tett sammen, og gjerne også veien fra idé til løsning er kort.

Stian har meget gode referanser fra tidligere oppdrag.

Teknologi

Favoritter for tiden:
Bruker på jobben:
Kotlin, Serverless, DevOps, React og TypeScript
Vil lære mer:

Stians anbefalinger

Coding Horror
Teknologi og Utvikling

Jeff Atwood er en morsom type og en skikkelig geek. På bloggen hans finner du vittige innlegg om alt fra optimale keyboard for å skrive kode til bokanmeldelser. Fyren er også en av grunnleggerne av Stack Overflow.

Besøk bloggen
Machine Learning

Ved bruk av datakraft og spennende algoritmer kan man gjenkjenne håndskrift, anbefale varer basert på tidligere kjøp og kategorisere innhold i artikler automatisk. Machine learning gjør det mulig for systemer og lære basert på data uten å følge forhåndsprogrammerte instruksjoner. Dette 12-ukerskurset på Coursera er gratis og gir en solid innføring i temaet.

Ta kurset på Coursera

Stian snakker gjerne om

Friluftsliv

Jeg har alltid vært glad i friluftsliv. Enkeltheten ved å bare gå i marka eller fjellet uten andre planer enn å fiske, fyre bål og sove i telt gir meg mye. Jeg er ikke opptatt av å krysse av flest mulig 2000-meterstopper, eller presse meg til det ytterste. Når jeg tenker på tur handler det egentlig mest bare om å komme seg ut å oppleve naturen. Om turen også innebærer en fiskestang og godt ørretfiske er den fullkommen.

Løping

For meg handler løping om mange ting. Det åpenbare er et ønske om å holde meg i form, men viktigere enn det er å tømme hodet, løse opp kroppen og være ute i marka. I løpet av året blir det mange kilometer, og noen konkurranser for å teste formen. Hvis man da i tillegg slår venner og bekjente smaker det selvsagt ekstra godt.

Bloggposter

Et serverløst solsystem
Serverless

Her går jeg gjennom hvordan jeg har benyttet serverløs teknologi til å vise data fra solcelleanlegget mitt

Les artikkel
HTTP-headere og sikkerhet

I denne bloggposten ser vi på hvordan du kan bruke standardiserte HTTP-headere til å heve sikkerheten i applikasjonen din.

Les artikkel
Bruk av SameSite og problemet det løser

Cookies lar oss ta vare på informasjon mellom ulike forespørsler over ellers tilstandsløs HTTP, og brukes ofte til å implementere sikkerheten i webløsninger. Det er imidlertid noen ting som er viktig å være klar over ved bruk av cookies. I denne bloggposten skal vi se mer på bruk av SameSite-attributtet.

Les artikkel

Sideprosjekter

Twittosocial

Det startet som en enkel Twitter-clone i Rails og ballet på seg når vennegjengen tok det i bruk. Nå inneholder det alt fra fulltekstsøk til likes til notifications og events. Det fungerer også like godt på mobil som på PC. Så lenge det er liv i nettstedet fortsetter jeg videreutviklingen.

Prosjekter

DNB
Kotlin, Amazon Web Services (AWS), AWS Lambda, React og Gradle

Utvikle felles spareløsninger for DNB og Sbanken. Min rolle er både senior utvikler og tech lead i et større team som lager ny løsning for aksjesparekonto og innskuddsbasert pensjon

Animalia
Clojure, React, DevOps, Docker og Kubernetes

Jobbet sammen med organisasjonen for å lage og videreutvikle et stort antall fagsystemer. Både backend- og frontendutvikling, samt overordnet arkitektur og infrastruktur

Conax
Java, Groovy, Ansible, JavaScript og Docker

Utvikle og designe løsning for IP-TV og sikring av innhold. Dette er et produkt som rulles ut i flere land

Se flere prosjekter

Referanser

Bradley Johannson
Business Development Manager (Leder Forretningsutvikling) at Storebrand

«Stian is a highly competent developer with a strong focus on the quality and stability of the solutions that he develops. Stian was originally brought in to develop new functionality, but he quickly identified and implemented significant improvements in the core solution as well. I appreciated his approachability, speed of delivery and regular and informative status reports.»

Vigdis Diesen
Head of Client Services at VPS

«Jeg har jobbet som prosjektleder for Stian i Verdipapirsentralen. Stian er en meget dyktig ressurs som fungerer godt, både faglig og sosialt. Han evner å sette seg inn i kundens - til tider svært komplekse - problemstillinger og finner gode løsninger på disse. Han er blid og positiv og fungerer godt i samarbeid med andre. Han har min varmeste anbefaling.»

Knut Erik Sandahl
Avdelingsleder Java EDB Consulting Group

«Stian Cornelis Alsos har vært ansatt som seniorkonsulent hos oss fra 15.08.2005 til og med 30.09.2010. I tiden hos oss har Stian C. Alsos jobbet ut mot våre kunder som konsulent. Dette har vært sentrert rundt systemutviklingsoppdrag. EDB Consulting Group legger stor vekt på faglig utvikling. Stian har deltatt svært aktivt i dette arbeidet både som deltaker og leder av fagnettverket. Jeg har lært Stian å kjenne gjennom flere år som en dyktig konsulent, faglig pådriver og med en positiv og konstruktiv innstilling. Jeg gir han min klare anbefaling.»

Se flere referanser