Elm er et funksjonelt, typet språk for utvikling i nettlesere. Språket ble designet av Evan Czaplicki i 2012. Elm er bygget rundt prinsippene for functional reactive programming. Elm har som mål å gjøre webutvikling robust, enkelt å refaktorere og ikke minst morsomt. Det kompilerer til JavaScript og har et voksende ekosystem. Syntaksen er inspirert av Haskell, men det er forbausende enkelt å komme igang med å lage noe nyttig!

Våre anbefalinger

Let's be Mainstream
Anbefalt av Magnus

Evan Czaplicki (forfatter av Elm) forsøker å få med hardcore funksjonelle programmerere (med en hang for typer) til å begynne å kommunisere med utenforstående på mer forståelige termer. Etter å ha sett denne fikk jeg endelig lyst til å kikke på et typet funksjonelt språk.

Våre foredrag

I dette foredraget får du en oversikt over hvordan Elm omfavner Funksjonell Reaktive Programmering vha signaler (verdier som endrer seg over tid). Du vil lære litt om Elm platformen og arkitekturen for en typisk Elm applikasjon. Live koding står også på blokka !

Elm Editor Support - Perspectives from an Editor Hacker

Foredrag hvor Magnus forteller om tilstanden på editor/IDE støtte for Elm. Gjennom livekoding demonstrerer Magnus endel av editorstøtten implementert i min Elm plugin for Light Table.

Våre screencasts

Managing and diagramming elm packages with d3 in Light Table

Screencast hvor Magnus demonstrerer avhengighetshåndtering og viser avhengighetsgraf (laget med d3) for min Elm Light Table plugin.

Elm package docs preview in Light Table

Screencast som demonstrerer forhåndsvisning av pakke dokumentasjon for Elm i Light Table.

Elm plugin for Light Table

Screencast som demonstrerer første versjon av min elm plugin for Light Table

Våre sideprosjekter

vintilbud.no
Av Nils

Vintilbud er en app som overvåker alle varene på vinmonopolet og finner varer som blir satt ned i pris. Tilbudene blir presentert i en moil-app og en web-side der man kan filtrere på type og sortere på ulike parametere. Backend er skrevet i go, appen er skrevet i flutter og publisert på Apple App Store og Google Play.

Vår fri programvare

Våre blogginnlegg

Elm Light 0.4.0 - AST driven Elm features in Light Table using PEG.js

For å kunne tilby enda mer avansert Elm støtte i Light Table har jeg implementert en hjemmesnekret AST vha peg.js. Dette har gitt vesentlig forbedret autocomplete og endel hendige refactor relaterte funksjoner.

Introducing Elm Bootstrap

Lansering av mitt nye Elm bibliotek for å lage responsive webapplikasjoner med Twitter Bootstrap. Du får en oversikt over hva og hvorfor samt litt historie om hvordan biblioteket ble til.

Typed up CRUD SPA with Haskell and Elm - Part 6: Elm 0.18 Upgrade

I min blogserie om å lage en CRUD applikasjon i Elm og Haskell har tiden kommer for å oppgradere Elm koden til versjon 0.18. Mye av oppgraderingen denne gangen kunne automatiseres vha verktøy fra Elm Community. Resten av endringene var relativt mekaniske. Posten går relativt detaljert til verks med å sammelikne forskjellene mellom 0.17 og 0.18.

Spør oss om Elm

Magnus

Nils