Elsket eller hatet, JavaScript er språket som dominerer nettet. I årevis var det sett på som et klipp-og-lim søplespråk for å lage irriterende popups. Så gjorde Douglas Crockford det han kaller “årtusenets første viktige oppdagelse” helt i begynnelsen av år 2000 - nemlig det at inni JavaScript et sted skjulte det seg et jæskla bra språk. Så kom Gmail for fullt, JavaScript ble rebrandet som Ajax, og som ved et trylleslag var det hett å være frontendutvikler.

Våre anbefalinger

Test-driven JavaScript Development
Anbefalt av Magnus

Dette foredraget av Christian Johansen var en grunnene til at jeg i stor grad kastet jQuery-scripting på båten. En inspirerende og lærerik testdrevet sesjon hvor man lager en autocomplete-komponent.

Våre screencasts

Creating and Using Snippets in Light Table

Screencast som viser hvordan lage og bruke snippets i LightTable med lt-snippets

InstaBuster Part 2: Powerful JavaScript testing using Light Table and Buster.JS

Screencast med demo av dashboard og autotest features for LightTable InstaBuster

InstaBuster: JavaScript testing with LightTable & Buster.JS

Screencast med en kort introduksjon til LightTable InstaBuster

Våre sideprosjekter

Light Table

Etter å ha vært en ivrig bruker av Light Table i 1,5 år, bestemte Magnus meg sommeren 2015 til å ta steget opp å joine opensource teamet til Light Table for å forsøke å gjenopplive prosjektet. Det er nok å ta tak i for å si det sånn !

Gren

Det har lenge plaget meg at det ikke finnes et språk som Elm, som fungerer like godt på backend som på frontend. Til slutt tok Robin saken i egne hender, og startet utviklingen av Gren. Gren bruker Elm som utgangspunkt, men fikser noen av tingene Robin ikke liker ved språket og legger til støtte for å kjøre på Node.JS runtimen.

Vår fri programvare

Våre blogginnlegg

Tilstand i URL

En ting vi liker å diskutere på frontend-utvikling er hvordan tilstand (state) skal behandles. Skal man ha all tilstand lagret globalt på et slags toppnivå? Skal man transformere noe før det sendes til UI-komponentene? Når er det greit med lokal tilstand i en komponent? I denne posten forklares et slags mønster som jeg synes fungerer veldig bra for søkesider.

Førsteklasses analyse

Web-analyse for 100% av brukerne uten begredelige samtykke-dialoger er mulig — her er hvordan.

Enklere og bedre modaler

Alle moderne nettlesere har nå en innebygget byggekloss som hjelper oss å lage gode dialoger og modaler. Hvis du, som meg, slettes ikke var klar over det, så er dette innlegget for deg.

Spør oss om JavaScript