Odin Hole Standal

Programmerer

Odin er en pliktoppfyllende og selvdrevet problemløser som liker å ta ansvar. Han lærer raskt og er lidenskapelig opptatt av faget sitt. I tillegg er han glad i utfordrende arbeidsoppgaver og er flink til å samarbeide.

Teknologi

Favoritter for tiden:
Bruker på jobben:
Vil lære mer:
Unity 3D og Flutter

Odins anbefalinger

I will say this only once

Exactly once-semantikk er nyttige greier, men det er utrolig vanskelig å implementere riktig. Her er hvordan Kafka gjør det.

Se presentasjonen
Building Microservices

Microservices er virkelig i vinden om dagen og denne boken gir deg en bred forståelse om hva det egentlig dreier seg om.

Les boken
Release it!

Michael Nygard deler dyrekjøpte erfaringer som kan hjelpe deg med å lage robuste produksjonssystemer.

Les boken

Odin snakker gjerne om

Fotografering

Kameraet mitt er stort sett med overalt. Du vet aldri når muligheten til å ta et blinkskudd viser seg. Dette bildet av soloppgangen tok jeg innerst i en fjord på Sunnmøre.

Snø

Noe av det kjekkeste jeg vet er å sette utfor en velpreparert skibakke når sola skinner. Det eneste jeg kommer på som topper det, er å pløye pudder med snø til knærne. Da kjenner du at du lever.

Bloggposter

Nostalgibølge

Jeg husker det som om det var i går. Dagen da Commodore ble byttet ut med en Amiga 500. Det var første gang jeg så en sinusbølge flyte over skjermen. Hvordan lager man egentlig det?

Les artikkel
Klippe med CSS

CSS slutter aldri å overraske. Noen ganger ramler man over noe som man i utgangspunktet ikke ser nytteverdien av, men som kombinert med litt kreativitet produserer et interessant resultat.

Les artikkel
Verdt å vite om Set i JavaScript

Hvordan funker et Set i JavaScript og når passer det å bruke det?

Les artikkel

Foredrag

Sideprosjekter

Much memo

For å lære Swift så programmerte jeg et memory-spill til Apple Watch.

Cashflow

Nettbanken min har ingen regnskapsfunksjon. Så det lager jeg på egen hånd, i Clojure.

Bidrag til fri programvare

  • data-frisk - Støtteverktøy for å visualisere data i trestrukturer
  • Canvas-fn - Canvas-baserte visualiseringer laget med ClojureScript
  • Cashflow - Regnskap for nettbanktransaksjoner
  • Har bidratt til act, grgit og clj-time

Prosjekter

Mnemonic
JavaScript, TypeScript, React, Cytoscape og Java

Frontend- og backendutvikling av ACT-plattformen som er et forskningsprosjekt med mål om å utvikle nye metoder for å analysere sikkerhetsangrep. Frontendutvikling på Argus, sikkerhetsproduktet til Mnemonic.

Norled
Clojure, ClojureScript, Datomic, Kubernetes og Kafka

Utvikler nye informasjonssystemer for fergedrift for Norled.

Telenor Digital
Clojure, ClojureScript, D3, Amazon Web Services (AWS) og Kafka

Medlem av Data Insights-teamet som driver med analysetjenester for ulike deler av Telenor. Fokus på integrasjon av datakilder, integrasjon med autentiseringstjeneste og visualisering av store datamengder.

Se flere prosjekter

Referanser

Joel Wilsson
Software Engineer, Telenor Digital

«Odin was a consultant with the Data Insights team in Telenor Digital for three months, and he was productive immediately. Large companies tend to have a lot of overhead, and some consultants wait until everything is sorted out before they start working. Odin will find a way and do what it takes to cut through the nonsense and get down to programming, solving issues and getting features into production as soon as possible.

He introduced several new libraries and technologies that we weren’t aware of that are still of great value to us even today, which improved our testing and development workflow.

Odin is able to work independently and manage customer and stakeholder requirements and expectations, and brought a lot of experience to our team and helped mentor more junior programmers in a great way.

He really knows his stuff, is passionate about Clojure and functional programming, produces high quality code and takes pride in delivering good work, yet somehow manages to stay humble. Very easy to work with - I highly recommend you find out for yourself»

Trond Hagen
Director Software Development, Conax

«Jeg hadde gleden av å jobbe sammen med Odin i 3 år hos Conax. Odin er på mange måter den perfekte konsulent. Han er meget intelligent og utrolig rask til å sette seg inn i nye domener og problemstillinger. Han er alltid klar for å ta fatt på nye utfordringer uavhengig om de er store eller små, spennende eller ikke. I tillegg er han veldig omgjengelig og lett å samarbeide med. Jeg tror man må lete lenge etter noen som har noe negativt å si om Odin.»