Odin Hole Standal

Programmerer

Odin er en pliktoppfyllende og selvdrevet problemløser som liker å ta ansvar. Han lærer raskt og er lidenskapelig opptatt av faget sitt. I tillegg er han glad i utfordrende arbeidsoppgaver og er flink til å samarbeide.

Teknologi

Favoritter for tiden:
Deno og Rust
Bruker på jobben:
Vil lære mer:
Deno, Rust og Remix

Odins anbefalinger

I will say this only once

Exactly once-semantikk er nyttige greier, men det er utrolig vanskelig å implementere riktig. Her er hvordan Kafka gjør det.

Se presentasjonen
Building Microservices

Microservices er virkelig i vinden om dagen og denne boken gir deg en bred forståelse om hva det egentlig dreier seg om.

Les boken
Release it!

Michael Nygard deler dyrekjøpte erfaringer som kan hjelpe deg med å lage robuste produksjonssystemer.

Les boken

Odin snakker gjerne om

Fotografering

Kameraet mitt er stort sett med overalt. Du vet aldri når muligheten til å ta et blinkskudd viser seg. Dette bildet av soloppgangen tok jeg innerst i en fjord på Sunnmøre.

Snø

Noe av det kjekkeste jeg vet er å sette utfor en velpreparert skibakke når sola skinner. Det eneste jeg kommer på som topper det, er å pløye pudder med snø til knærne. Da kjenner du at du lever.

Bloggposter

Advent of Code-bot

Da var årets Advent of Code akkurat over. For noen er denne programmeringskonkurransen et viktig aspekt av adventstiden. Les om hvordan man kan lage en bot som poster topplisten til Slack hver dag!

Les artikkel
Gammel hund og nye triks

Java er et konservativt språk som verdsetter bakoverkompatibilitet over fancy ny syntaks. Vi programmerere elsker å velte oss i skinnende nye features, men om du har drevet med utvikling en stund, så vet du også å sette pris på stabilitet. Java 21 ble akkurat sluppet, og da er det verdt å ta en kikk på hvordan språket har utviklet seg i det siste.

Les artikkel
Rust på terminalen

Trenger du å lage et kommandolinjeverktøy, men er lei av grisete bash-script som er umulige å lese? Kanskje det går raskere å skrive det med et dynamisk språk som Python, men hva med å prøve et sterkt typet språk som Rust?

Les artikkel

Foredrag

Sideprosjekter

Much memo

For å lære Swift så programmerte jeg et memory-spill til Apple Watch.

Cashflow

Nettbanken min har ingen regnskapsfunksjon. Så det lager jeg på egen hånd, i Clojure.

Bidrag til fri programvare

  • data-frisk - Støtteverktøy for å visualisere data i trestrukturer
  • Canvas-fn - Canvas-baserte visualiseringer laget med ClojureScript
  • Cashflow - Regnskap for nettbanktransaksjoner
  • Har bidratt til act, grgit og clj-time

Prosjekter

Norsk Helsenett
Kotlin, Java, Maven, Kubernetes og Redis

Norsk Helsenett (NHN) utvikler og drifter nasjonale helse-IT-løsninger. Kjernejournal tilgjengeliggjør helseinformasjon til innbyggere via helsenorge.no. Helsepersonell får tilgang via deres EPJ. Vaksiner, journaldokumenter, besøkshistorikk, legemidler, behandlingsplaner, reservasjoner, donorkort, mer og mer helseinformasjon skal tilgjengeliggjøres sikkert der de trengs. Oppdraget innebærer å både utvikle ny funksjonalitet, og jobbe for at kode skal kunne rulles ut kontinuerlig på en sikker måte.

Pone Biometrics
.NET, C#, Winui, Java og Bluetooth

Klientutvikling for device management på Windows. Embeddedutvikling med JavaCard.

Mnemonic
JavaScript, TypeScript, D3, React og Redux

Frontend- og backendutvikling av ACT-plattformen som er et forskningsprosjekt med mål om å utvikle nye metoder for å analysere sikkerhetsangrep. Frontendutvikling på Argus, sikkerhetsproduktet til Mnemonic.

Se flere prosjekter

Referanser

Joakim von Brandis
Head of development, Mnemonic

«Vi har vært så heldige å få låne Odin i litt over tre år her hos Mnemonic. Odin kom inn for å bistå på et konkret prosjekt, men ble fort en knallressurs på flere områder, og har bidratt på flere prosjekter.

Jeg er superimponert over hvor fort han setter seg inn i et nytt område, og raskt har oversikt både over domenet og den tekniske løsningen vi jobber med. Hans lange erfaring har gitt masse nyttig input til vår utviklingsprosess og bidratt til gode tekniske løsninger.

Odin er i tillegg en knallhyggelig fyr, som tar fatt på alle oppgave med godt humør, og som regel har løst dem før man har rukket å spørre.»

Joel Wilsson
Software Engineer, Telenor Digital

«Odin was a consultant with the Data Insights team in Telenor Digital for three months, and he was productive immediately. Large companies tend to have a lot of overhead, and some consultants wait until everything is sorted out before they start working. Odin will find a way and do what it takes to cut through the nonsense and get down to programming, solving issues and getting features into production as soon as possible.

He introduced several new libraries and technologies that we weren’t aware of that are still of great value to us even today, which improved our testing and development workflow.

Odin is able to work independently and manage customer and stakeholder requirements and expectations, and brought a lot of experience to our team and helped mentor more junior programmers in a great way.

He really knows his stuff, is passionate about Clojure and functional programming, produces high quality code and takes pride in delivering good work, yet somehow manages to stay humble. Very easy to work with - I highly recommend you find out for yourself»

Trond Hagen
Director Software Development, Conax

«Jeg hadde gleden av å jobbe sammen med Odin i 3 år hos Conax. Odin er på mange måter den perfekte konsulent. Han er meget intelligent og utrolig rask til å sette seg inn i nye domener og problemstillinger. Han er alltid klar for å ta fatt på nye utfordringer uavhengig om de er store eller små, spennende eller ikke. I tillegg er han veldig omgjengelig og lett å samarbeide med. Jeg tror man må lete lenge etter noen som har noe negativt å si om Odin.»