Java er raskt, typesikkert, og har enormt mange flinke utviklere som kan hele språket inn og ut. Java har alltid hatt et sterkt fagmiljø som over tid har utviklet en mengde gode open source biblioteker. Dette gjør Java til et trygt valg, spesielt for store prosjekter.

Java har hatt en utfordring over de senere årene med at det har hengt etter i utviklingen i forhold til nye kule språk som Groovy, Clojure og Scala, men den siste versjonen, Java 8, har gitt Java en lenge etterlengtet modernisering slik at Java nå i større grad er konkurransedyktig i forhold til alternative språk.

Våre anbefalinger

Garbage Collection Tuning Guide
Anbefalt av Eivind

Oracle sin dokumentasjon om tuning av Garbage Collection. Gir en svært god oversikt over de forskjellige alternative gc-implementasjonene og hvordan de brukes/konfigureres.

Våre foredrag

Lyntale hos javaBin som viser hvordan man kan sammenligne de forskjellige GC implementasjonene i standard JVM.

Presentasjon fra JavaZone 2015 om bruk av plugins for å lage en modulær arkitektur. Spesielt relevant forhold til micro-services og muligheten for å splitte en applikasjon i separate tjenester på et senere tidspunkt.

På Javazone 2015, snakket Alf Kristian erfaringer med de funksjonelle språkene på JVM’en. I tillegg sammenlignet han dem med “FP” i Java 8.

Presentasjon fra flatMap 2015 - om erfaringer med Akka og Java 8 ifm. prosjekt hos Skatteetaten.

TDD: Type Driven Development

Foredrag hvor Robin viser hvordan en kan utnytte typesystemet til Java for å fange opp bugs på kompileringsstadiet.

Design for asynkronitet og høy ytelse!

Presentasjon fra JavaZone 2014 om skalering og concurrent programmering i Java. Sammenligner forskjellige rammeverk og prøver å gi noen gode scenarier for bruk.

Fra Grid til Akka!

Presentasjon fra JavaZone 2013 som sammenligner grid-produktet Hazelcast med Akka forhold til concurrency og ytelse.

Programmeringsspråket betyr alt!

Hovedverktøyet til programmerere er programmeringsspråket. Likevel velge vi sjeldent det beste riktige verktøyet for å løse oppgavene. Denne presentasjonen fokuserer på hvor viktig det er å velge riktig programmeringsspråk.

Hazelcast: Open Source In-Memory Data Grid

Presentasjon fra JavaZone 2012 som introduserer Hazelcast. Gir en innføring til grid og Hazelcast med en del erfaringer fra bruk av rammeverket i Skatteetaten.

Better and groovier tests with Spock

Spock er et elegant testrammeverk for Java og Groovy- baserte applikasjoner. Det hjelper deg å skrive lesbare og presise tester, samtidig som det optimaliserer for utviklerproduktivitet.

Funksjonell Programmering på JVM

Presentasjon fra JavaZone 2010. Hovedsaklig en presentasjon av arbeidet Eivind gjorde med master-oppgaven. Snakker om forskjellige aspekter ved funksjonell programmering og hvordan man oppnår dette med forskjellige språk på JVM.

Våre sideprosjekter

ROLtracker
Av Stig

Live-tracking av o-løpere med Android-telefoner som fanger GPS-posisjoner som igjen overføres til sentralen og visning i web-baserte kart.

Vår fri programvare

Våre blogginnlegg

Som påskekvelden på kjerringa

For mange norske datasystemer virker det som helligdager og høytidsdager kommer som en overraskelse. Hvor vanskelig kan det egentlig være å lage et system som ikke setter betalingsfrist på en dag hvor bankene er stengt? Eller venter med å sende purring på tilbakelevering av ting til en dag man faktisk har åpent? Vi dykker ned i matte fra 1800-tallet og lurer på hvorfor dette ikke er implementert i alle norske datasystem…

Tid - hvor vanskelig kan det være? Del II

I del én lærte vi hvilke datatyper vi trenger i kode for å håndtere tid, men hvordan er det vi lagrer dem i en database?

Tid - hvor vanskelig kan det være?

Jeg har drevet med programmering i snart 20 år, og i nesten hvert eneste prosjekt jeg har vært med i har vi endt opp med problemer, misforståelser og diskusjoner rundt tid. Er det mulig? Hvor vanskelig kan det være?

Spør oss om Java