Eivind B Waaler

Systemutvikler

Eivind har mange års erfaring som utvikler og arkitekt på diverse Java-baserte systemer. Han er pragmatisk og elsker å finne gode løsninger på kompliserte utfordringer. Eivind er flink til å se saker fra flere sider og streber etter å komme opp med enkle og elegante implementasjoner. Han gir seg aldri før feilen er funnet!

Eivind har erfaring med både fag- og personalledelse i tillegg til utvikling. Dette har gitt han mer forståelse for menneskene rundt seg, men også gjort han enda mer sikker på at det er utvikling han vil drive med.

Etter å ha jobbet i ca. 10 år tok Eivind mastergrad ved UiO. Dette bidro til at han fikk øynene opp for alternative JVM-språk og funksjonell programmering. De siste årene har han også jobbet en god del med frontend - og mener selv å vite forskjellen på god og dårlig JavaScript-kode.

Eivind er aktiv i fagmiljøet og har blant annet holdt presentasjon på mer enn 10 forskjellige JavaZone-konferanser.

Teknologi

Favoritter for tiden:
Bruker på jobben:

Eivinds anbefalinger

The Log: What every software engineer should know about real-time data's unifying abstraction

Fantastisk bra artikkel om logg som sentralt system for integrasjon, konsistens og asynkron meldingsutveksling. Skrevet av mannen bak Kafka. Bør leses av alle som har interesse av arkitektur hos større bedrifter med flere systemer som skal snakke sammen.

Les artikkel
Use the index, Luke

Veldig god innføring i databaseytelse og -tuning.

Til website
Balancing Workload Across Nodes with Akka 2

Artikkel som beskriver en distribuert utdeling av jobber ved bruk av Akka, etter competing-consumers-mønsteret.

Les artikkel

Eivind snakker gjerne om

Løpe og sykle

Eivind er veldig glad i å løpe - gjerne på stier i skogen. Det siste året har han også begynt å sykle en del på sti. Sjøl om sykkelformen er ganske middels er det veldig artig!

Snowboard

Snowboard har vært en hobby siden videregående, og det blir fortsatt noen turer hvert år. De siste årene har barna også blitt med, noe som gjør det ekstra stas :)

Bloggposter

Tilstand i URL

En ting vi liker å diskutere på frontend-utvikling er hvordan tilstand (state) skal behandles. Skal man ha all tilstand lagret globalt på et slags toppnivå? Skal man transformere noe før det sendes til UI-komponentene? Når er det greit med lokal tilstand i en komponent? I denne posten forklares et slags mønster som jeg synes fungerer veldig bra for søkesider.

Les artikkel
Som påskekvelden på kjerringa

For mange norske datasystemer virker det som helligdager og høytidsdager kommer som en overraskelse. Hvor vanskelig kan det egentlig være å lage et system som ikke setter betalingsfrist på en dag hvor bankene er stengt? Eller venter med å sende purring på tilbakelevering av ting til en dag man faktisk har åpent? Vi dykker ned i matte fra 1800-tallet og lurer på hvorfor dette ikke er implementert i alle norske datasystem…

Les artikkel
Håndtering av spaces i HTML

Mesteparten av whitespace i HTML er irrelevant og fjernes av browseren. Så lenge vi lager HTML-koden selv fungerer dette flott. Men hva skjer om man for eksempel lager en editor som skal støtte HTML både inn og ut - og noen limer inn HTML-kode med forskjellig typer spaces?

Les artikkel

Foredrag

Prosjekter

Mnemonic
JavaScript, TypeScript og React

Jobbet som frontend-programmerer på diverse applikasjoner knyttet til Mnemonic sitt Argus system.

Animalia
Clojure, ClojureScript, Twitter Bootstrap, React og H2 database

Laget API for å tilby og motta data fra terminaler som brukes av klauvskjærere i norske fjøs. I all hovedsak snakk om en Clojure webserver som snakker med en database. Utviklet også en web-klient for internt bruk/administrasjon.

Oche Oslo AS
Python, OpenCV, Clojure, ClojureScript og Docker

Oche tilbyr et helt nytt spillkonsept basert på dart. Systemet plukker opp hvor pilene står og beregner score for spillerne som visualiseres på en skjerm. Man har også en liten touch-skjerm for å registrere spillere, velge spill og gjøre korreksjoner. Eivind har jobbet med systemet fra konsept til ferdig utgave - med hovedansvar for bildeanalyse. Som eneste utvikler på store deler av prosjektet har han hatt en finger med i de fleste komponentene. Eivind var også ansvarlig for installasjon på fysiske maskiner og oppsett på Oche Bar i Torggata.

Se flere prosjekter

Referanser

Sissel Irene Monsø Sveum
Områdeleder, FINN.no

«Eivind er en veldig god utvikler med glimt i øyet. Han tar alle oppgaver på strak arm uansett om det er nye tjenester, vedlikehold eller en feil.

Han har løftet vår betalingsløsning og gitt teamet økt kunnskap rundt Hibernate og Kafka. Han har hatt et stort bidrag inn i leveranser som eksempel abonnementsløsning for kredittkort og migrering av payment over på ny løsning hos Schibsted.

Eivind jobber godt i team og har delt sin kunnskap både ved kodegjennomganger og presentasjoner på FINNs ukentlige fagdag.»

Kjell Sverre Birkeland
Prosjektleder, Skatteetaten

«Eivind har den sjeldne egenskapen, at han forstår komplekse faglige problemstillinger og gjør det om til Java-kode. Ikke bare gjør han det om til kode, men koden er lettlest, forståelig og god å forvalte videre. Han skaper rett og slett vakker kode.

En utvikler er ikke en utvikler. Det er stor forskjell på effektiviteten og evne til å produsere kode med høy kvalitet. Eivind er i den ypperste klasse i forhold til å omgjøre krav til kode med høy teknisk og funksjonell kvalitet. Han er sterk på feilsøking, bl.a. i forbindelse med tunge prosessmotorer og håndterer både frontend og backend godt.

Han er en team spiller og deler med stor glede av sin kompetanse, både i forbindelse med parprogrammering og gjennomganger for større eller mindre grupper.»