Hvordan kan en teksteditor som har eksistert siden Vietnamkrigen fortsatt være aktuell? Jo, det er fordi den er så formelig. Med Emacs får du en Lisp Machine som kan utvides og tilpasses til hjertens lyst. Og siden Emacs er fri og åpen kildekode, har du tilgang til alt som ligger der av kode allerede. Å se hvordan Emacs implementerer sin newline kommando er bokstavelig talt bare et tastetrykk unna.

Det sies at å sette opp sin Emacs konfigurasjon er som å bygge sin lyssabel. Og det er noe i det. Alle disse små tilpasningene til din måte å jobbe på, gjør at Emacs over tid blir et veldig personlig verktøy. Spisset nettopp mot dine vaner og preferanser.

Våre anbefalinger

The Nature of Lisp
Anbefalt av Magnar

Eric Raymond sa “Lisp is worth learning for the profound enlightenment experience you will have when you finally get it; that experience will make you a better programmer for the rest of your days, even if you never actually use Lisp itself a lot.” Hva i all verden skal det bety? Denne artikkelen har en bra innfallsvinkel for å forklare nettopp det.

Emacs Rocks!
Anbefalt av Torstein

Min kjære kollega, Magnar, har bablet om Emacs de siste årene. Jeg har tenkt at han må være riv ruskende gal. Hvorfor skulle noen ville utsette seg for en editor fra juratiden? Vel, det viser seg at Emacs fakstisk rocker. Sjekk ut screencastene hvis du enda ikke er overbevist.

Våre foredrag

That Tech Show: Magnar Sveen

Magnar tok en prat med to karer fra London om Zombier, Emacs og Clojure. Pass opp for det skumle coverbildet, det var Halloween Special.

Våre screencasts

Emacs Rocks!

Magnar ble så begeistret for Emacs at Magnar trengte et utløp for all min entusiasme. Resultatet ble denne serien med 3-minutters videoer av kule triks som nå er sett over tre hundre tusen ganger.

Vår fri programvare

Våre blogginnlegg

Magit er den beste måten å bruke Git på

Magit er det proffe og effektive verktøyet for å jobbe med Git.

What the .emacs.d!?

En lang samling med triks og tips for å sette opp Emacs’en din sjæl. Høyt anbefalt over å dumpe inn noen andres config og håpe det blir bra.

Å generere tester og dokumentasjon

En gjestebloggpost på Torbjørn Marø sin Programmeringsblogg om å kombinere testing og dokumentasjon ved hjelp av makroer og Emacs Lisp sin homoikonisitet.

Spør oss om Emacs

Magnar

Christian