Torstein Meland

Løsningsmann

Torstein er en systemutvikler med lang erfaring fra prosjekter innen en rekke områder. I sine prosjekter er han opptatt av å levere kvalitet i alle ledd fra kildekode til brukeropplevelse. Koding er kjernen i det han jobber med og han er flink til å komme frem til løsninger på problemer.

Torstein leverer moderne, elegante og brukervennlige løsninger på store og små utfordringer. Han jobber like gjerne med databaser og backend som med GUI og frontend.

Torstein har jobbet med systemer på javaplattformen hele sin yrkeskarriære. Oppdragsgiverne hans kjenner ham som en som får ting gjort. Han har stor arbeidskapasitet og jobber effektivt. Han lærer raskt og tenker fremover.

Teknologi

Favoritter for tiden:
Bruker på jobben:
Vil lære mer:

Torsteins anbefalinger

Onkel Bobs Bowling Game Kata

Bowling kataen til onkel Bob ble min introduksjon til testdrevet utvikling. Jeg anbefaler den om du har lyst til å prøve ut TDD i praksis.

Prøv kataen
Emacs Rocks!

Min kjære kollega, Magnar, har bablet om Emacs de siste årene. Jeg har tenkt at han må være riv ruskende gal. Hvorfor skulle noen ville utsette seg for en editor fra juratiden? Vel, det viser seg at Emacs fakstisk rocker. Sjekk ut screencastene hvis du enda ikke er overbevist.

Se videoene

Torstein snakker gjerne om

Seiling

Frihetsfølelsen er kanskje den fremste grunnen til at jeg liker seiling. Båten tar meg alle steder hvor det er hav og den trenger i prinsippet ikke annet enn passe vind. Det føles ikke feil å tilbringe noen dager eller uker ved noen holmer langt ute i havgapet.

MC

Kodemakers MC-klubb, Codebreakers, er aktiv hele sesongen. Vi drar på turer sammen og opplever Norges fantastiske natur på to hjul. I tillegg utvikler vi våre MC-ferdigheter på bane med profesjonelle instruktører. Det gir en helt egen følelse når man mestrer kraften en racing-MC representerer.

Bloggposter

Effektivisering av databaseendringer med Flyway i Kotlin

Utforsk hvordan Flyway, et pålitelig og gjennomprøvd Java-basert verktøy siden 2010, fortsatt kan bistå med din databasehåndtering i 2024. Denne bloggposten vil lede deg gjennom hvordan du raskt setter opp en datasource og håndterer databasemigrasjoner i Kotlin, og oppnår versjonskontroll. Ideelt for Kotlin-utviklere som ønsker å automatisere og sikre databasetilstanden!

Les artikkel

Prosjekter

Forsvaret
React, TypeScript, JavaScript, Material UI og REST

Modernisere applikasjon som viser restriksjoner knyttet til ammunisjon.

Forsvaret
React, TypeScript, JavaScript, Material UI og REST

Modernisere applikasjon som måler datakvalitet på tvers av applikasjoner.

Forsvaret
Grails, Groovy, GSP, Twitter Bootstrap og D3

Modernisere applikasjon gjør datafangst og analyse av skyts.

Se flere prosjekter

Referanser

Tommy Lund
Offiser, Forsvaret

«Torstein var hovedutvikler på Amplan, en applikasjon for bestilling og planlegging av Forsvarets ammunisjonsbehov. Torstein har gjennom hele prosjektet kommet med svært gode tekniske løsninger. Han er effektiv, veldig imøtekommende og har hele tiden sørget for at alle krav løses på en god måte, også i integrasjonen mot andre etablerte applikasjoner. Systemet oppleves som intuitivt og enkelt i bruk. Det dekker mange behov for ammunisjonsforvaltning, et ganske komplekst domene. Jeg kan anbefale Torstein på det varmeste.»

Stein Engen
Senioringeniør, Forsvaret

«Jeg har samarbeidet med Torstein i flere utviklingsprosjekter der jeg har hatt prosjektlederansvaret, samt også en del forvaltningsoppgaver over flere år. Torsteins hovedoppgaver har vært utvikling/forvaltning av javabaserte web-applikasjoner med rammeverk som groovy/grails/hibernate, samt Jboss og Jetty applikasjonsservere. Torstein er en meget dyktig utvikler rent teknisk, men han fungerer også ypperlig i kommunikasjon med kunder/brukere. Hans logiske evner, samt kreative måte å løse komplekse problemstillinger på, har bidratt til at løsningene han har vært med på å utvikle er bunnsolide og fungerer utmerket. Torstein vil alltid være en ressurs som kan tilføre ethvert prosjekt positiv innsprøytning. Han får mine beste anbefalinger!»