Torstein Meland

Torstein er en systemutvikler med lang erfaring fra prosjekter innen en rekke områder. I sine prosjekter er han opptatt av å levere kvalitet i alle ledd fra kildekode til brukeropplevelse.

Favoritter for tiden: Groovy, Grails og AngularJS
Bruker på jobben: Groovy, Grails, Java og Spring
Vil lære mer: Clojure og Emacs

Torsteins anbefalinger

Onkel Bobs Bowling Game Kata

Bowling kataen til onkel Bob ble min introduksjon til testdrevet utvikling. Jeg anbefaler den om du har lyst til å prøve ut TDD i praksis. Prøv kataen

Emacs Rocks!

Min kjære kollega, Magnar, har bablet om Emacs de siste årene. Jeg har tenkt at han må være riv ruskende gal. Hvorfor skulle noen ville utsette seg for en editor fra juratiden? Vel, det viser seg at Emacs fakstisk rocker. Sjekk ut screencastene hvis du enda ikke er overbevist. Se videoene

Snakker gjerne om

Seiling

Frihetsfølelsen er kanskje den fremste grunnen til at jeg liker seiling. Båten tar meg alle steder hvor det er hav og den trenger i prinsippet ikke annet enn passe vind. Det føles ikke feil å tilbringe noen dager eller uker ved noen holmer langt ute i havgapet.

Prosjekter

Forsvaret 2017-

Oppgrading av Forsvarets system for ammunisjonsplanlegging. Integrasjon med en rekke andre system tilknyttet ammunisjonsforvaltningen. Oppgave: Analyse, design, test, utvikling, dokumentasjon.

Forsvaret 2016

Nyutvikling av Material Data Portalen, et system for anmodning om og behandling av materialdata. Integrasjon med forsvarets SAP-løsning. Oppgave: Analyse, design, test, utvikling, dokumentasjon

Forsvaret 2015

Videreutvikling av GBMS for datafangst og analyse av skyts. Integrasjon med forsvarets SAP-løsning. Oppgave: Analyse, design, test, utvikling, dokumentasjon

Forsvaret 2007-

EDBVT, Amplan, Ammunisjonsrestrksjoner, Datakvalitetsmonitor Videreutvikling på flere av forsvarets applikasjoner. Utvikling av grensesnitt mellom SAP og andre forvaltningssystem, samt tilpasning av disse systemene slik at de samspiller med SAP. Oppgaver: Senior Javautvikler.

TAD 2006

TVINN System for behandling av tolldeklarasjoner. Oppgaver: Senior Javautvikler.

Forsvaret 2005

Forvaltningssystemer: FELREGs webgrensesnitt, Amplan, Pubreg, Datakvalitetsmonitor Videreutvikling på forsvarets applikasjoner nevnt over. Arkitekt og utvikler for forsvarets datakvaitetsmonitor. Oppgaver: Senior Javautvikler. Gjennomførte overgang fra CVS til Subversion.

Mintra 2005

Optimalisering og videreutvikling av LMS. Oppgaver: Senior Javautvikler.

Fagsenteret for kjøtt 2004

Kvalitetskontroll- og produkjonsstatistikksystem WEB løsning for publiserings av kvalitetskontroll og produksjonsstatistikk for norske kjøttprodusenter. Oppgaver: Senior Javautvikler. Utvikling av ny funksjonalitet.

Mintra AS 2003

Produksjonsstøttesystem og LMS Utvikling av produksjonsstøttesystem og tilpasning av LMS. Oppgaver: Arkitekt og utvikler for produksjonsstøttesystem for e-læringskurs med swingklient og flashklient. Innbar også oppfølging og coaching av utviklingsteamet.

Mintra AS 2003

Produksjonsstøttesystem Utvikling av produksjonsstattesystem. Oppgaver: Arkitekt og utvikler for produksjonsstøttesystem for e-læringskurs med swingklient og flashklient. Innbar også oppfølging og coaching av utviklingsteamet.

Norbooking AS 2002

Reiselivssystem Drift og videreutvikling av reiselivssystemet jeg hadde vært med å utvikle i DBC-Munin AS/Inspera AS. Oppgaver: Ansvarlig

Interne prosjekter 1999

Reiselivssystem Utvikling av integrert system for presentasjon, publisering , booking, fakturering og lagerstyring for små og mellomstore reiselivsbedrifter. Utvikling av moduler til bruk i e-læringssystem Oppgaver: Javautvikler.

Se flere prosjekter i Torsteins CV


Torstein Meland

Løsningsmann
+47 481 12 911
torstein@kodemaker.no