Kubernetes er Google sitt alt-burde-egentlig-være-en-container-prosjekt. Google har i de siste 10-15 årene kjørt alle greiene sine i containers, i noe de kaller for Google Borg. Kubernetes er en alternativ implementasion av Borg som er open source, laget av de samme folkene og har mange av de samme konseptene.

Google har også etter hvert tatt i bruk Kubernetes selv på nye ting.

Kubernetes gjør at det blir relativt plug-and-play å gjøre ting som tidligere kun var mulig med proprietære cloud-løsninger, som auto-skalering av instanser avhengig av lasten på systemet.

Våre sideprosjekter

Resultatservice på nett
Av Stig

Ringerike o-lag med sine sammarbeidsparter arrangerete NM Ultralang i august 2015. Det var viktig for oss å bruke denne anledningen til å bygge egen arrangør-kompetanse ved å gjennomføre ett så viktig løp. Vi ønsket derfor selv å ta ansvar for tidtakertjenesten med tilhørende resultatservice. Det var OK for Norges orienteringsforbund - så lenge vi klarer å stable på beina en resultattjenste som er på høyde med det publikum forventer i denne type arrangement. Da blir det fort mer interessant. Utvikling av ny programvare som bare må virke ved første storskala forsøk kan jo ikke kategoriseres som noe annet enn spennende. I de fleste systemutviklingsprosjekt, er det mulig med en myk ‘igangkjøring’ der eventuelle problemstillinger kan håndteres og rettes ‘i fart’. En resultattjeneste for ett løp som bare gjennomføres den 22/8-2015 - har ikke rom til å feile. Enten så fungerer det som det skal - eller så blir det fiasko. Det gikk bra - veldig bra.

Løsningen er fremdeles i bruk i arrangement i regi av Ringerike o-lag

Våre blogginnlegg

Kubernetes deployments uten nedetid

Når du deployer appen din til det romskipet av en rigg som er Kubernetes så skjer det uten noen form for nedetid, ikkesant? Dårlige nyheter: med mindre du har gått veldig aktivt inn for det har tjenestene dine svært sannsynlig litt nedetid under deployment. Men hvorfor?

Devops! Dev? Ops!

Det skorter for tiden ikke på bedrifter i IT-sfæren som skryter av at de driver med Devops. Men gjør de egentlig det? Hvis løsningen er et “devops-team” eller stillingsutlysninger for “en devopser”, er sjansen dessverre liten for at vi henter ut det beste devops har å by på.

Spør oss om Kubernetes

Kristian

Christian

Alf Kristian

Stig

Nils

Christin

Trygve

Anders

André

Magnus

Odin

Finn

Stian

Fredrik

Åshild

Sindre

Frode