Stig Melling

Utvikler

Stig elsker å programmere, men tenner mest der han må ta tak i forretningsmessige problemstillinger og løse disse ved hjelp av nye arbeidsprosesser understøttet av teknologi. Stig er pliktoppfyllende og gir det som er nødvendig for at prosjekter skal lykkes.

Teknologi

Favoritter for tiden:
React, Kubernetes, Micronaut, Grafana og Prometheus
Bruker på jobben:
Grails, JavaScript, Docker, Git, Ansible, Micronaut, Amazon Web Services (AWS), Circleci, React, Redux, Linux og Redhat
Vil lære mer:

Stigs anbefalinger

Micronaut
Micro services og Micronaut

Graeme Rocher har vært med å laget mye bra. Nylig ble hans siste prosjekt kåret til en av de 25 beste/viktigste java applikasjonene som er laget. Micronaut er ett rammeverk som er utviklet for å bygge tjenster i skyen. Det har med seg erfaringer i fra kjente rammeverk som Spring, Spring Boot og Grails.

Les om Micronaut
Monolith first

Martin Fowler har i mange år hatt veldig gode betraktninger om programvareutvikling. Effekten av å benytte en monolitt til å utforske kompleksiteten i ett domene og komponenters avgrensninger, synes jeg fremdeles er høyaktuell.

Les artikkelen

Stig snakker gjerne om

Orientering

Orientering er utrolig gøy og fasinerende. Det å jobbe med fysiske utfordringer samtidig som du må ha med deg hodet – gir et eget kick når du lykkes. Det er en fantastisk følelse å finne frem i nytt terreng med kart og kompass.

Skikkelig barneskirenn

…det er skikarusellen på Ringerike. 250 glade barn skal ha det gøy i skiløypene i hele distriktet. Alle skirenn må ha skikkelig tidtaking og resultatservice – så også barneskirenn – selv om vi ikke er så nøye med rekkefølgen i de yngste klassene.

Bloggposter

Git-Secret - en hemmelighet

Git-secret er en liten perle som gjøre det enkelt å la konfigurasjonsfiler versjonshåndteres sammen med kildekoden, selv om de inneholder hemmeligheter.

Les artikkel
Jaro-Winkler - svart magi?
Algoritmer

JaroWinkler er en formel som kan benyttes til mye - også adressevask.

Les artikkel
Liveresultater på NM Ultralang i orientering 2015

En introduksjon til en resultattjeneste som bare måtte virke ved første forsøk.

Les artikkel

Sideprosjekter

Resultatservice på nett

Ringerike o-lag med sine sammarbeidsparter arrangerete NM Ultralang i august 2015. Det var viktig for oss å bruke denne anledningen til å bygge egen arrangør-kompetanse ved å gjennomføre ett så viktig løp. Vi ønsket derfor selv å ta ansvar for tidtakertjenesten med tilhørende resultatservice. Det var OK for Norges orienteringsforbund - så lenge vi klarer å stable på beina en resultattjenste som er på høyde med det publikum forventer i denne type arrangement. Da blir det fort mer interessant. Utvikling av ny programvare som bare må virke ved første storskala forsøk kan jo ikke kategoriseres som noe annet enn spennende. I de fleste systemutviklingsprosjekt, er det mulig med en myk ‘igangkjøring’ der eventuelle problemstillinger kan håndteres og rettes ‘i fart’. En resultattjeneste for ett løp som bare gjennomføres den 22/8-2015 - har ikke rom til å feile. Enten så fungerer det som det skal - eller så blir det fiasko. Det gikk bra - veldig bra.

ROLtracker

Live-tracking av o-løpere med Android-telefoner som fanger GPS-posisjoner som igjen overføres til sentralen og visning i web-baserte kart.

Prosjekter

VY
Grafana og Prometheus

Sanntidsovervåkning av passeringsmeldinger i fra BaneNOR ved hjelp av Grafana og Prometheus

VY
AWS S3 og Terraform

Løsning for innraportering av ulike problemstillinger skal skrive vedlegg til S3-bucket

VY
Oauth2 og Microsoft Azure

Modernisering av påloggingsløsning for flere Vy-systemer slik at disse gjør single sign on mot Azure ved hjelp av Oauth2 token.

Se flere prosjekter

Referanser

Cato Berg
Prosjektleder, Forsvarets Logistikkorganisasjon Landkapasiteter

«Stig har på en imponerende måte satt seg inn i utfordringer og kompleksitet i prosjektet slik at Kodemaker har kunnet levert det produktet vi som kunde har kravstilt.»

Victor Dieu
Prosjektleder, NSB

«Stig er veldig dyktig når det gjelder å levere i fra seg produkt med god kvalitet.»

André Jahren
Simracing-teamet i Blind Chicken Productions

«Vi er strålende fornøyd med programvaren Stig har levert og profesjonaliteten han viste underveis i leveransen.»