Amazon Web Services (AWS)

Amazon Web Services (AWS) er Amazon sin cloud-platform. En eller annen gang på 2000-tallet fant Jeff Bezos ut at fra nå av skal alt Amazon lager, selv om det kun er for internt bruk, være generiske tjenester som alle kan bruke. Ut av dette manifesterte AWS seg, som var den første store og populere cloud-platformen hvor det var trivielt å bestille store og små servere, få den satt opp på kun få minutter, og betale per time, ikke per måned eller per år.

AWS har vært de-facto cloud-plattform lenge, og brukes av omtrent det som er av giganter i tech-verden. Noen bruker Google Cloud og Azure og, naturligvis, men AWS er fortsatt enerådende på toppen.

Våre bloggposter

Liveresultater på NM Ultralang i orientering 2015

En introduksjon til en resultattjeneste som bare måtte virke ved første forsøk. Les posten

Våre presentasjoner

To the Cloud

AWS lover uendelig skalering og fleksibilitet ved klikk på en knapp. Men er det egentlig så enkelt? Jeg går gjennom en del problemstillinger du møter når du går til skyen, og viser til erfaringer fra flere AWS-prosjekter. Se video Se slides

Sideprosjekter

Analyse av værdata

Et system for å samle inn og organisere data om vær og bruke dataene for å finne korrelasjoner med andre tidsserier. Skrevet for det meste i go og deployet på google cloud platformen med kubernetes.

TempCalc

Temperatur er viktig i gjærbakst. Ideellt sett angir en oppskrift hvilken temperatur deigen skal ha etter endt elting. Denne kalkulatoren hjelper deg med å finne riktig temperatur på vannet for å nå en gitt deigtemperatur. Og andre temperatur-kombinasjonsproblemer. tempcalc.com