Amazon Web Services (AWS) er Amazon sin cloud-platform. En eller annen gang på 2000-tallet fant Jeff Bezos ut at fra nå av skal alt Amazon lager, selv om det kun er for internt bruk, være generiske tjenester som alle kan bruke. Ut av dette manifesterte AWS seg, som var den første store og populere cloud-platformen hvor det var trivielt å bestille store og små servere, få den satt opp på kun få minutter, og betale per time, ikke per måned eller per år.

AWS har vært de-facto cloud-plattform lenge, og brukes av omtrent det som er av giganter i tech-verden. Noen bruker Google Cloud og Azure og, naturligvis, men AWS er fortsatt enerådende på toppen.

Våre sideprosjekter

TempCalc

Temperatur er viktig i gjærbakst. Ideellt sett angir en oppskrift hvilken temperatur deigen skal ha etter endt elting. Denne kalkulatoren hjelper deg med å finne riktig temperatur på vannet for å nå en gitt deigtemperatur. Og andre temperatur-kombinasjonsproblemer.

Resultatservice på nett
Av Stig

Ringerike o-lag med sine sammarbeidsparter arrangerete NM Ultralang i august 2015. Det var viktig for oss å bruke denne anledningen til å bygge egen arrangør-kompetanse ved å gjennomføre ett så viktig løp. Vi ønsket derfor selv å ta ansvar for tidtakertjenesten med tilhørende resultatservice. Det var OK for Norges orienteringsforbund - så lenge vi klarer å stable på beina en resultattjenste som er på høyde med det publikum forventer i denne type arrangement. Da blir det fort mer interessant. Utvikling av ny programvare som bare må virke ved første storskala forsøk kan jo ikke kategoriseres som noe annet enn spennende. I de fleste systemutviklingsprosjekt, er det mulig med en myk ‘igangkjøring’ der eventuelle problemstillinger kan håndteres og rettes ‘i fart’. En resultattjeneste for ett løp som bare gjennomføres den 22/8-2015 - har ikke rom til å feile. Enten så fungerer det som det skal - eller så blir det fiasko. Det gikk bra - veldig bra.

Løsningen er fremdeles i bruk i arrangement i regi av Ringerike o-lag

Våre blogginnlegg

Når AWS-regninga blir skyhøy

Det er fort gjort å komme opp og gå i skyen, men før du får sukk for deg har du en løsning der du nærmest skuffer penger i retning Amazon. Hva gjør du den dagen du oppdager at AWS-regninga er mye høyere enn du hadde forventet?

AWS Free Tier

En liten historie om hvordan EFS nærmest tok livet av Kubernetes-clusteret vårt, og hvordan du kan unngå å havne i samme knipa — selvom du ikke bruker EFS.

Liveresultater på NM Ultralang i orientering 2015
Av Stig

En introduksjon til en resultattjeneste som bare måtte virke ved første forsøk.

Spør oss om Amazon Web Services (AWS)

Christian

Magnus

Alf Kristian

Stig

Fredrik

Magnar

Anders

Odin

Kristian

Finn

Trygve

Stian

André

Sindre

Christin