Christin Gorman

Programmerinne

Christin er en arbeidssom, engasjert og engasjerende programmerer med erfaring i alt fra sanntids kontrollsystemer, GIS verktøy, framsia og baksia på web og mobilapper.

Hun er først og fremst systemutvikler, men har også hatt arbeidsoppgaver innenfor alt fra kravspesifikasjon, design, testing, kursing, workshops og prosjektkoordinering.

Christin er pragmatisk når det kommer til teknologivalg, og lærer veldig fort der det er behov for å sette seg inn i noe nytt. Hun er over gjennomsnittet opptatt av å lage de enkleste og mest kostnadseffektive løsningene for sine kunder.

Hun er glad i å dele kunnskap og har med årene blitt en ettertraktet foredragsholder, og holder keynotes og foredrag på konferanser og interne arrangementer både innenlands- og utenlands.

Til sist har hun og to blogger. En på engelsk som nesten utelukkende handler om programmering, og en på norsk med mye fokus på IT i norsk offentlig sektor.

Teknologi

Bruker på jobben:
Vil lære mer:

Christin snakker gjerne om

Forbedring av IT i offentlig sektor

Litt sær hobby, men etter jeg selv var med på et stort anbudsprosjekt og ble slått av hvor ineffektivt det er å jobbe slik, har jeg brukt mye fritid på å skrive og snakke om IT i offentlig sektor og hvordan vi kan få slutt på disse store IT-fiaskoene vi har sett altfor mye av.

Bloggposter

Om katedraler, murstein og mørtel

Poenget med all software vi skriver, er at det leveres en eller annen menneskelig verdi i andre enden. Men hvem er det som skaper verdien? Software eller brukeren?

Les artikkel
Distribuert eller sentralisert Helse-IT?

Distribuerte løsninger basert på åpne standarder vs sentraliserte og proprietære løsninger - hva er fordelene og ulempene? I Norsk helsevesen har de prøvd det meste - la oss se litt på effekten av forskjellige strategier

Les artikkel
Send meldingen dit den skal

Har du en viktig beskjed? Pass på at den kommer frem dit den skal!

Les artikkel

Foredrag

Prosjekter

Norsk Helsenett
Java, Maven, Oracle, Jenkins og Kubernetes

Norsk Helsenett (NHN) utvikler og drifter nasjonale helse-IT-løsninger. Kjernejournal tilgjengeliggjør helseinformasjon til innbyggere via helsenorge.no. Helsepersonell får tilgang via deres EPJ. Vaksiner, journaldokumenter, besøkshistorikk, legemidler, behandlingsplaner, reservasjoner, donorkort, mer og mer helseinformasjon skal tilgjengeliggjøres sikkert der de trengs. Oppdraget innebærer å både utvikle ny funksjonalitet, og jobbe for at kode skal kunne rulles ut kontinuerlig på en sikker måte.

Bring
Elixir, Phoenix, Microsoft Azure, PostgreSQL og Kubernetes

Bring lager en ny markedsplass på nett der man kan kjøpe, selge og sende varer mellom folk i et byområde. Det har fått navnet AMOI (https://amoi.no). Prosjektet hadde oppstart i februar, og man startet helt fra scratch og laget en løsning som bygger på Elixir og Phoenix. Allerede i mai ble første versjon rullet ut i produksjon. Ny funksjonalitet blir lagt til og rullet ut kontinuerlig (Continuous Deployment).

Tomra
Java, Kubernetes, Amazon Web Services (AWS), PostgreSQL og SQL Server

Tomra er i en ekspensjonsfase, med mange nye land som innfører panteløsninger, alle med hver sine behov og spesialtilpasninger. For å håndtere en hverdag med flere og flere panteoperatører i flere og flere regioner, jobber Tomra med å fornye sin digitale plattform. Eldre løsninger må forbedres og konverteres til å kjøre på ny og moderne infrastruktur med tilstrekkelige skaleringsmuligheter og kontinuerlige utrullinger uten nedetid.

Se flere prosjekter

Referanser

Mia Norman
Vice President, Development and Operations, Tomra

«Christin er en meget fremoverlent utvikler med mye energi og stor entusiasme for faget. Hun har en kjempeevne til å stille gode kritiske spørsmål, tenke nytt og jobbe kreativt i daglige problemstillinger. «Kan vi ikke bare gjøre det da?» er en kjent kommentar fra Christin som god pådriver for å teste ut hypoteser raskt gjennom protyper. Generelt er Christin en imponerende effektiv utvikler med stor kapasitet. Hun er en person som alltid stiller opp, tar stort ansvar og setter seg fort inn i nye saker. Hun er inkluderende og er sterk i teamsamarbeid, bidrar med mye faglig kompetanse i tillegg til mye humor og god stemning. Jeg kan gi mine varmeste anbefalinger og er helt trygg på at Christin vil være en verdifull deltaker i mange forskjellige type prosjekter.»