Go er et språk som er utviklet av Google, med Rob Pike og Ken Thompson i spissen. Det var opprinnelig et eksperiment internt i google, men har de senere årene blitt svært populært. I 2016 ble det kåret til “Programming language of the year” av Tiobe indeksen. Populæriteten kommer av at språket er enkelt å lære, samtidig som det er et produktivt språk som er enkelt å lese. En av Go sine styrker er støtten det gir for parallelisering av koden og at det krever lite ressurser sammenlignet med f.eks. Java. Go er ikke et objekt orientert språk, men benytter interfaces for å oppnå polymorfisme.

Våre anbefalinger

Concurrency is not parallelism
Anbefalt av Nils

Concurrency og parallelisme er begreper som ofte blandes sammen. Rob Pike, en av skaperene av Go, og forklarer forskjellen på en elegant måte.

Våre sideprosjekter

vintilbud.no
Av Nils

Vintilbud er en app som overvåker alle varene på vinmonopolet og finner varer som blir satt ned i pris. Tilbudene blir presentert i en moil-app og en web-side der man kan filtrere på type og sortere på ulike parametere. Backend er skrevet i go, appen er skrevet i flutter og publisert på Apple App Store og Google Play.

Vår fri programvare

  • go-edn - Go-implementasjon av dataformatet EDN
  • grib - Et bibliotek for å parse værdata-filer i det binære formatet ‘grib’. Biblioteket er skrevet i Go og er en videreutvikling av et forlatt bibliotek. Utviklet funksjoner som gjør det mulig å streame grib-filer samtidig som man filtrerer på innholdet.
  • Vi har også bidratt til Go, Influx/Telegraf og Unleash-go-client

Våre blogginnlegg

Fra bits og bytes til datastrukturer
Av Nils

Hobbyprosjektene mine har en tendens til å være tett koblet med binære dataformater. Bli med å se hva som skjer under panseret når bytearrays leses til meningsfulle datastrukturer.

Go-stly Access Rights

Da generics kom til Go åpnet det opp muligheten til å bruke fantomtyper. Her forklarer jeg hvordan du kan bruke det til å implementere typesikker tilgangskontroll for databaseoperasjoner.

Hack slack sin URL-redirect
Av Nils

Har du også irritert deg over Slack sin trege redirect-funksjon? Her her en oppskrift for å redusere irritasjonen med din egen URL-redirecter.

Spør oss om Go

Nils

Jean Niklas

Kristian

Frode

Stig

Kristoffer

Eivind