Kristoffer Moe

Utvikler

Kristoffer har vært i konsulentbransjen en stund, og bidrar gjerne på alle lag i systemutvikling, fra database opp til brukergrensesnitt, selv om hovedfokus er på Java og Kotlin. Han liker å skrive kode så deklarativt som mulig, med navn som er selvforklarende. Han har alltid kundens behov i tankene, er analytisk men også pragmatisk innstilt og holder kjepphestene innelåst i stallen og verktøykassen fri for gyldne hammere. Kristoffer gir seg ikke før oppgaven er løst, og rynker bare på nesa når han lukter Not Invented Here Syndrome.

Teknologi

Bruker på jobben:
Kotlin, Spring Boot, React, GraphQL, Apollo, Gradle, TypeScript, Git, IntelliJ IDEA, Docker, Kubernetes og Hibernate

Kristoffers anbefalinger

Programming Antiobjects

Et foredrag på OOPSLA-konferansen i 2006 satt tradisjonell objektorientering og simulering litt på hodet. Istedenfor å la objektene leve sitt eget liv og styre seg selv, kan man gi liv til omgivelsene rundt dem. Lukten av Pacman setter seg i spillbrettet, og det er brettet som styrer spøkelsene etter Pacman. Lukten av fotballen sprer seg i gressmatten, og spillerne blir sendt i retning av den. Oppgaven deres blir å sparke ballen vekk fra stanken fra det andre laget. Det gir interessante omganger fotball, særlig hvis det er flere baller på banen.

Les artikkel
Functors, Applicatives, And Monads In Pictures

Hvis du også føler at bruk av begreper som “skolemisering” og “monader” ikke er annet enn hersketeknikk, gjør deg mindre sårbar for hersing ved å lese denne artikkelen med tegninger for dummies. Les den gjerne en gang til.

Les artikkel

Prosjekter

Bring
React, TypeScript, Material UI, GraphQL og Apollo

Utvikling av en ny komponent for prissetting, fakturering og regnskapsføring av transportoppdrag for Bring Bud & Express og Home delivery.

Protector Forsikring ASA
Java, JavaScript, Git, React og AngularJS

Videreutvikling og vedlikehold av Protectors applikasjoner for administrasjon av forsikringspoliser i Protectors skadeforsikringsvirksomhet i bedriftsmarkeder i Norge, Sverige, Finnland, Danmark og Storbritannia. Integrasjoner mot de forskjellige lands registre og andre tjenester.

Tietoevry
Java, Docker, Docker compose, Spring og Hibernate

Modernisere utviklingsplatform og heve kodekvalitet. Modernisering av legacy kode. Videreutvikle kjernesystemer for bankvirksomhet.

Se flere prosjekter

Referanser

Bjørn Henrik Vangstein
Avdelingsleder IT, FINN.no

«(…) Kristoffer er en svært selvstendig og uredd utvikler, og setter seg meget raskt inn i nye problemstillinger og teknologier. Han er meget effektiv og disiplinert, med sans for detaljer og tar like gjerne enkle som komplekse oppgaver. Kristoffers sans for humor kommer godt med i ethvert utviklingsteam, og han glir lett inn i miljøet. Det var et tap for FINN at vi ikke lenger kunne ha Kristoffer med oss videre.»

Johan Gedde-Dahl
Virksomhetsarkitekt, Sparebank1 Gruppen

«Kristoffer ble kastet ut på dypt vann med en minimal innføring - og leverte varene med begrenset oppfølging.»

Arve Søreide
Program Manager IKT for nye Deichmanske hovedbibliotek

«Applikasjonsprosjektet for nye Deichmanske hovedbibliotek har som mål å levere en fremtidsrettet og robust plattform for utvikling av bibliotektjenester i Oslo. Kristoffer kom inn i prosjektet i en krevende fase som satte store krav til både prosessforståelse og utviklerferdigheter. Kristoffer viste tydelig at han besitter begge egenskaper, og han satte seg raskt inn i både ny teknologi og nytt domene. Kristoffer er konstruktiv og argumenterer med faglig tyngde når en skal ta viktige veivalg, og er en effektiv programmerer som leverer kode av høy kvalitet. Han er en omgjengelig og vennlig kollega, som vi gjerne anbefaler varmt til andre.»