Kristian Frøhlich Hansen

Kristian er først og fremst en systemutvikler som brenner for å lage gode løsninger til krevende kunder. Drivkraften er teknologiske utfordringer, domenforståelse og samspillet med mennesker som ønsker å levere solide produkter. Hvis Kristian selv får velge teknologi er uten tvil Lisp-dialekten Clojure et naturlig førstevalg. Han brenner sterkt for funksjonell programmering, men har likevel en pragmatisk orientering mot utfordringene som venter og søker alltid etter det beste verktøyet for jobben.

Favoritter for tiden: Clojure, ClojureScript og Datomic
Vil lære mer: Om og Reactive programming

Kristians anbefalinger

Simple Made Easy

Rich Hickey, som har skrevet språket Clojure, forklarer her forskjellen på «Simple» og «Easy». Hovedbudskapet er at mange velger «Easy», men istedet ender opp i en jungel av kompleksitet. Det optimale er da å kombinere «Easy» og «Simple» Se foredraget

The Functional Database

Dette foredraget av Rich Hickey introduserer og forklarer ideene bak en funksjonell database. Hva om man distanserer seg fra tradisjonelle databaser og sier at data kun kan legges til? Betyr dette at man kan modellere data over tid? Og hva er egentlig fordelen med at data aldri endrer seg? Dette er noen av spørsmålene som blir besvart gjennom en presentasjon som utfordrer etablerte «sannheter». Se foredraget

Snakker gjerne om

Funksjonell programmering

Det begynnte med Scala og fortsatte med Clojure. Jeg syntes det er utrolig fasinerende å bruke språk og teknologier som er basert på helt andre prinsipper enn det man tradisjonelt kjenner fra den objektorienterte verdenen. Jeg har selv erfart at dette booster produktivitet og i tillegg er gøy når man kommer ut av startgropa.

Styrketrening

Mye av tiden utenfor jobb brukes på et nærliggende treningsstudio. Etter intense dager på jobb er det utrolig deilig å koble helt ut og bare jobbe fysisk. Jeg har erfart at ved å være i god fysisk form orker man også mer når man er tilbake på jobb. Jeg har drevet med flere forskjellige treningsformer opp gjennom årene, men praktiserer nå et klassisk styrketreningsprogram med fokus på de store muskelgruppene.

Kristians referanser

Rune Maurtvedt

Teknisk Leder, Finn.no

Kristian er en meget solid utvikler. Han er glad i utfordringer og er flink til å beskrive tekniske løsninger. I FINN.no jobbet han i team med alt fra eksperimentering til design og implementering av ferdig løsning. Han fungerte også som en mentor/veileder og delte kunnskap han var alene om på teamet. Jeg kan varmt anbefale Kristian og er sikker på at han vil være et verdifult tilskudd til de fleste prosjekter.


Kristian Frøhlich Hansen

Partner
91512492
kristian@kodemaker.no