Frode Nerbråten

Systemutvikler

Frode er en allsidig og engasjert utvikler med mange års erfaring fra forretningskritiske systemer med mange brukere, store datamengder og strenge krav til sikkerhet og tilgjengelighet.

Han liker å jobbe med alle deler av applikasjonene fra frontend til backend, databaser, infrastruktur og drift.

Han er interessert i funksjonell programmering og distribuerte systemer og er opptatt av å lage enkle, robuste og feiltolerante systemer.

Teknologi

Favoritter for tiden:
Bruker på jobben:
Kotlin, TypeScript, PostgreSQL og Docker
Vil lære mer:

Frodes anbefalinger

Distributed systems for fun and profit
Distributed systems

En veldig bra innføring i grunnleggende teori og prinsipper bak distribuerte systemer. Den tar for seg på en lettlest måte hvordan fysisk avstand og samtidighet påvirker alle distribuerte systemer (i praksis alle kommersielle it-systemer), hvorfor det er viktig å ta hensyn til dette når vi utvikler systemer og hvordan dette påvirker designet av kjente systemer som Amazon Dynamo, Google BigTable og Hadoop.

Til boken
The Log: What every software engineer should know about real-time data's unifying abstraction

Meget inspirerende bloggpost av Jay Kreps, mannen bak Kafka hos LinkedIn, om hvordan en replikert, append-only log kan brukes til integrasjon og asynkron meldingsutveksling med høy throughput og lav latency.

Les artikkel
The Phoenix Project
Lean og DevOps

En fornøyelig bok om en mellomleder i IT-avdelingen i en stor bedrift som får i oppgave å redde selskapets massive forsinkede IT-prosjekt som truer hele selskapets fremtid. Han får hjelp av et mystisk styremedlem med en teori om at IT har mer til felles med produksjon av biler enn man skulle tro. Meget underholdene bok om prinsippene fra lean manufacturing og starten på devopsbevegelsen.

Til boken

Bloggposter

Grunnkurs i SQL-indeksering

Indeksering er den aller viktigste måten vi kan sikre god ytelse fra en SQL-database på. Det er vårt ansvar som utviklere å lage gode indekser fordi vi kjenner applikasjonens behov og aksessmønster best. Vi skal derfor ta for oss litt grunnleggende om indekser og hvordan vi bruker dem.

Les artikkel
Inputvalidering i Kotlin med Arrow

Arrow er et nyttig bibliotek som er ment som en utvidelse av Kotlins standardbibliotek med fokus på funksjonell programmering. I dette innlegget skal vi se på hvordan vi kan bruke datatypen Validated til å gjøre inputvalidering morsommere, mer effektivt og ikke minst funksjonelt.

Les artikkel

Foredrag

Bidrag til fri programvare

Prosjekter

Bring
Microsoft Azure, TypeScript, React, Redux og Kotlin

Utvikling av system for budleveranser som håndterer alt fra mottak av ordre, ruteoptimalisering for sjåfører, sporing i sanntid, og integrasjoner med mange av Bring sine systemer. Frode har jobbet med frontend, backend og drift

Diffia
Java, Netty, JDBI, PostgreSQL og Flyway

Utvikling av appen Nimble som brukes av helsepersonell på sykehus. Med den kan leger og sykepleiere registrere pasientinformasjon, legge inn prøveresultater og kommunisere seg i mellom direkte fra sengeposten. Appen integrerer med andre sentrale sykehussystemer som elektronisk pasientjournal. Frode har jobbet med frontend, backend og infrastruktur.

Posten Norge AS - Digipost
Java, Jetty, Jersey, Spring og Hibernate

Videreutvikling av systemer på Digipost. Frode har i perioden vært teamleder for det største utviklingsteamet på Digipost.

Se flere prosjekter

Referanser

Soheil Dabestani
CEO Diffia

«We had the pleasure to have Frode as part of the Diffia team for a while in 2018/2019. He is an excellent developer - knowledgeable, up-to-date, curious, structured, and problem solver with excellent communication skills. He impressed us with how fast he hit the ground running and was up to speed with the project within days. The team loved working with him both on a personal and a professional level. Any devteam would be lucky to have him!»

Martin Koksrud Bekkelund
Direktør for produkt- og forretningsutvikling, Posten

«Jeg har hatt gleden av å arbeide tett med Frode i mer enn seks år. Frode har alle de gode egenskapene man ser etter i en kollega og dyktig utvikler. Foruten at han har svært høy faglig kompetanse, har han også god forretningsforståelse, noe som gjør det naturlig å ta med Frode i funksjonelle diskusjoner, både internt og med kunder. Frode er også en svært sympatisk person som alltid er blid og som alle liker.»

Tor Kleiberg
Teknologidirektør Digipost, Posten

«Frode jobbet for og med meg i teknologiavdelingen i Digipost i flere år. Jeg vil alltid huske ham som en bunnsolid og kunnskapsrik teknolog og utvikler med løsningsteft og evne til å finne og realisere gode løsninger på alle mulige utfordringer. Frode er en kjernekar og bidro med sine verdier og smittende entusiasme i stor grad til å skape en sterk, samarbeidsorientert og kvalitetsbevist arbeidskultur på prosjektet. Jeg kan uten tvil anbefale Frode på det varmeste.»