Frode Nerbråten

Frode er en allsidig og engasjert utvikler med mange års erfaring fra forretningskritiske systemer med mange brukere, store datamengder og strenge krav til sikkerhet og tilgjengelighet.

Han liker å jobbe med alle deler av applikasjonene fra frontend til backend, databaser, infrastruktur og drift.

Han er interessert i funksjonell programmering og distribuerte systemer og er opptatt av å lage enkle, robuste og feiltolerante systemer.

Favoritter for tiden: Elm, Kotlin og Haskell
Bruker på jobben: Kotlin, TypeScript, PostgreSQL og Docker
Vil lære mer: Elm, Kotlin og Clojure

Frodes anbefalinger

Distributed systems for fun and profit

En veldig bra innføring i grunnleggende teori og prinsipper bak distribuerte systemer. Den tar for seg på en lettlest måte hvordan fysisk avstand og samtidighet påvirker alle distribuerte systemer (i praksis alle kommersielle it-systemer), hvorfor det er viktig å ta hensyn til dette når vi utvikler systemer og hvordan dette påvirker designet av kjente systemer som Amazon Dynamo, Google BigTable og Hadoop. Til boken

The Log: What every software engineer should know about real-time data's unifying abstraction

Meget inspirerende bloggpost av Jay Kreps, mannen bak Kafka hos LinkedIn, om hvordan en replikert, append-only log kan brukes til integrasjon og asynkron meldingsutveksling med høy throughput og lav latency. Les artikkel

The Phoenix Project

En fornøyelig bok om en mellomleder i IT-avdelingen i en stor bedrift som får i oppgave å redde selskapets massive forsinkede IT-prosjekt som truer hele selskapets fremtid. Han får hjelp av et mystisk styremedlem med en teori om at IT har mer til felles med produksjon av biler enn man skulle tro. Meget underholdene bok om prinsippene fra lean manufacturing og starten på devopsbevegelsen. Til boken

Frodes foredrag

Hypermediadrevet API i praksis

Presentasjon fra JavaZone 2012 om praktisk bruk av hypermedia og lenker i REST-apier Se video

Open source

Har bidratt til Dropwizard, Gatling og Jetty.

Prosjekter

Bring

Utvikling av system for budleveranser som håndterer alt fra mottak av ordre, ruteoptimalisering for sjåfører, sporing i sanntid, og integrasjoner med mange av Bring sine systemer. Frode har jobbet med frontend, backend og drift

Diffia 2018

Utvikling av appen Nimble som brukes av helsepersonell på sykehus. Med den kan leger og sykepleiere registrere pasientinformasjon, legge inn prøveresultater og kommunisere seg i mellom direkte fra sengeposten. Appen integrerer med andre sentrale sykehussystemer som elektronisk pasientjournal. Frode har jobbet med frontend, backend og infrastruktur.

Posten Norge AS - Digipost 2017-2018

Videreutvikling av systemer på Digipost. Frode har i perioden vært teamleder for det største utviklingsteamet på Digipost.

Posten Norge AS - Digipost 2015-2016

Utvikling av løsning for fakturabetaling i Digipost. Løsningen gjør det mulig å betale fakturaer mottatt i Digipost direkte i nettbanken. Frode hadde en sentral rolle i prosjektet fra planlegging til implementasjon. Prosjektet bestod i to hoveddeler: Del 1 involverte integrasjon med bank-APIer for å kunne betale fra Digipost. Del 2 bestod i å utvikle API-er som bankene kan bruke til å hente fakturainformasjon fra Digipost for betaling i nettbanken.

Posten Norge AS - Digipost 2015

Utvikling av system for kontinuerlige volum og lasttester for både batch-api og rest-apier på Digipost.

Posten Norge AS - Digipost 2014

System for brukerdialog, blogg og idébank for Digipost. https://labs.digipost.no. Frode hadde hovedansvar for backendutvikling provisjonering av infrastruktur og drift. Han bidro også med frontendutvikling senere i prosjektet.

Statens Vegvesen 2013

System for innsending, validering og lagring av veidata til Nasjonal Veidatabank. POC med fokus på ytelse, skalerbarhet og modularisering. Frode jobbet med AKKA-basert backend og ytelsestesting.

Posten Norge AS - Digipost 2010-2013

Frode har vært med å utvikle Digipost helt fra starten via pilot til første release og til Digipost ble den foretrukne leverandøren for sikker digital post i Norge med 1.8 millioner brukere. Han har jobbet med alle de sentrale komponentene i Digipost inkludert rest-api-er, batch-api, integrasjon med andre systemer, databaser, infrastruktur, overvåkning, skytjenester, frontend og ytelsestesting. Frode har opparbeidet seg stor tillitt hos kunden og blitt en av de mest sentrale utviklerne på Digipost. Hans roller på prosjektet inkludere utvikler, arkitekt og teamleder.

Norwegian Air Shuttle 2005-2010

Frode jobbet som systemutvikler på foretningskritisk integrasjonsbuss som håndterer mer enn 90% av Norwegians billettbestillinger. Integrasjonsbussen er utviklet fra grunnen inhouse hos Norwegian og integrerer en stor del av de eksterne og interne systemene med høye sikkerhetskrav. Disse integrasjonspunktene inkluderer bl.a. databaser, Amadeus GDS, SAP, kredittkortvalidering, BizTalk, økonomisystemer, diverse flyplassystemer, norwegian.no, BankNorwegian og CallNorwegian. Frode var en del av et lite team som jobbet tett med flere avdelinger hos kunden og samarbeidet med team fra andre konsulentselskaper. Teamet hadde ansvar for utvikling, testing, deployment og overvåkning i produksjon.

Se flere prosjekter i Frodes CV

Frodes referanser

Soheil Dabestani

CEO Diffia

We had the pleasure to have Frode as part of the Diffia team for a while in 2018/2019. He is an excellent developer - knowledgeable, up-to-date, curious, structured, and problem solver with excellent communication skills. He impressed us with how fast he hit the ground running and was up to speed with the project within days. The team loved working with him both on a personal and a professional level. Any devteam would be lucky to have him!


Martin Koksrud Bekkelund

Direktør for produkt- og forretningsutvikling, Posten

Jeg har hatt gleden av å arbeide tett med Frode i mer enn seks år. Frode har alle de gode egenskapene man ser etter i en kollega og dyktig utvikler. Foruten at han har svært høy faglig kompetanse, har han også god forretningsforståelse, noe som gjør det naturlig å ta med Frode i funksjonelle diskusjoner, både internt og med kunder. Frode er også en svært sympatisk person som alltid er blid og som alle liker.


Tor Kleiberg

Teknologidirektør Digipost, Posten

Frode jobbet for og med meg i teknologiavdelingen i Digipost i flere år. Jeg vil alltid huske ham som en bunnsolid og kunnskapsrik teknolog og utvikler med løsningsteft og evne til å finne og realisere gode løsninger på alle mulige utfordringer. Frode er en kjernekar og bidro med sine verdier og smittende entusiasme i stor grad til å skape en sterk, samarbeidsorientert og kvalitetsbevist arbeidskultur på prosjektet. Jeg kan uten tvil anbefale Frode på det varmeste.


Frode Nerbråten

Systemutvikler
+47 982 19 314
frode@kodemaker.no