Nils Larsgård

Programmerer

Nils er genuint interessert i teknologi og liker alt som kan programmeres, automatiseres og optimaliseres. Han lærer fort og er opptatt av at programvareutvikling er et håndverk man skal være stolt av. Han er glad i utfordringer og liker å samarbeide for å finne de beste løsningene.

Teknologi

Favoritter for tiden:
Bruker på jobben:
Vil lære mer:

Nils' anbefalinger

Concurrency is not parallelism

Concurrency og parallelisme er begreper som ofte blandes sammen. Rob Pike, en av skaperene av Go, og forklarer forskjellen på en elegant måte.

Til video/slides
The Night Watch
Programming

En humoristisk beskrivelse av hvordan det noen ganger føles å være en programmerer.

Til artikkel
Teach Yourself Programming in Ten Years
Programming

Kan man plukke opp en programmeringsbok og lære programmering på 24 timer eller 21 dager? Nei. Peter Norvig skriver litt om hva som skal til for å bli en dyktig programmerer og kommer med tips til veien man kan gå for å bli en god programmerer.

Les artikkelen

Nils snakker gjerne om

Stisykling

Lykken er en fulldempet sykkel på blåstier og noen timer til overs for å forsere sleipe røtter, glatte steiner og den biten av stien du ikke klarte på forrige tur.

Bloggposter

Respect my https_proxy!

Hva gjør du når du sitter bak en proxy og verktøyet ditt ikke spiller på lag med proxyer?

Les artikkel
Konfig for Flutter-apper

Som utvikler med mye erfaring fra backend så vet jeg akkurat hvordan jeg liker å konfigurere applikasjonene mine. Men hva er alternativene for mobile apper som er skrevet med flutter?

Les artikkel
Hack slack sin URL-redirect
Go og Google Cloud Platform

Har du også irritert deg over Slack sin trege redirect-funksjon? Her her en oppskrift for å redusere irritasjonen med din egen URL-redirecter.

Les artikkel

Foredrag

Sideprosjekter

vintilbud.no
Go, Google appengine, Elm, Flutter og Dart

Vintilbud er en app som overvåker alle varene på vinmonopolet og finner varer som blir satt ned i pris. Tilbudene blir presentert i en Android-app og en web-side der man kan filtrere på type og sortere på ulike parametere. Backend er skrevet i go, appen er skrevet i flutter.

Analyse av værdata
Go, Kubernetes, Maskinlæring og Influx DB

Et system for å samle inn og organisere data om vær og bruke dataene for å finne korrelasjoner med andre tidsserier. Skrevet for det meste i go og deployet på google cloud platformen med kubernetes.

Bidrag til fri programvare

  • grib - Et bibliotek for å parse værdata-filer i det binære formatet ‘grib’. Biblioteket er skrevet i Go og er en videreutvikling av et forlatt bibliotek. Utviklet funksjoner som gjør det mulig å streame grib-filer samtidig som man filtrerer på innholdet.
  • Silhouette Words - En webapp laget for lærere som driver med alfabetisering.
  • wsdl2java - Et plugin for gradle for å generere java-kode fra webservice-kontrakter.
  • Har bidratt til Retriable Kafka Consumer, Ktor-Swagger, Go, Unleash-go-client og Influx/Telegraf

Prosjekter

Finn
Kotlin, Kafka, Kubernetes, Cassandra og Docker

Utbedre systemer som håndterer innkommende klikk og hendelser for annonser på finn.no. Utbedre ytelse ved å ta i bruk Cassandra som database for annonse-klikk istedenfor elastisearch.

Mercell
Kotlin, TypeScript, React, Kubernetes og Terraform

Utvikle salgsløsning for anbudsportal. Mercell er en stor europeisk aktør innen anbudsformidling og har vokst mye gjennom oppkjøp. De lager en felles løsning for hele Mercell og trenger en salgsløsning på nett for å kunne betjene den voksende kundemassen og for å kunne nå ut til flere kunder. Tidligere har salg bare foregått over telefon og man ønsker med den nye løsningen å flytte salget over på nett.

Mnemonic
Dart, Flutter, iOS, Android og GraphQL

Utvikle mobil app for iOS og Android med kryssplatform-rammeverket flutter. Appen bruker biometri for brukerverifisering og verifisering/bruk av kryptografiske nøkler. Den har støtte for push-varsler og enkel redigering av saker.

Se flere prosjekter

Referanser

Joakim von Brandis
Head of Development, mnemonic as

«Vi var heldige å få Nils inn på et kritisk tidspunkt i prosjektet med utvikling av ny mobilapp. Nils tar utfordringer på strak arm, og setter seg raskt inn i nye problemstillinger og løsninger. Han er en hyggelig og omgjengelig utvikler å ha i teamet, og er samvittighetsfull og løsningsorientert.

Jeg kan trygt anbefale Nils som et solid tilskudd til fremtidige prosjekter.»

Thor Marius Henrichsen
Tech Lead, Finn.no

«Nils er en fantastisk utvikler å ha i ethvert utviklingteam. Han har dyp teknisk forståelse i en mengde språk, og han behersker mange tilhørende rammeverk. Han er enormt effektiv, og løser komplekse oppgaver på løpende bånd. Er det noe han ikke kan, bruker han dessuten svært kort tid å å lære seg nye ting.

For vårt team i FINN.no har Nils’ Kafka ekspertise vært spesielt verdifull. Han har også vært en viktig ressurs i forbindelse med Kotlin og Elm adopsjon i teamet.

Nils er alltid blid og imøtekommende, og har en lun personlighet som smitter over på omgivelsene. Jeg kan trygt anbefale Nils videre til alle som trenger en super utvikler.»

Sigve Litsheim
Lead Architect, Thomson Reuters

«Nils er en svært allsidig og dyktig utvikler. Han setter seg raskt inn i nye teknologier og er flink til å dele kunnskap og få med seg de andre på teamet. I Thomson Reuters jobbet han med utvikling av nytt system for å distribuere tidsserier og prognosedata i sanntid. Han videreutviklet og forbedret distribuerte beregninger med Spark/Hadoop og streaming av store datamengder med bruk av Kafka og HBase. Jeg kan varmt anbefale Nils og er sikker på at han vil være et solid tilskudd til de prosjektene han deltar på i fremtiden.»

Se flere referanser