Nils Larsgård

Programmerer

Nils er genuint interessert i teknologi og liker alt som kan programmeres, automatiseres og optimaliseres. Han lærer fort og er opptatt av at programvareutvikling er et håndverk man skal være stolt av. Han er glad i utfordringer og liker å samarbeide for å finne de beste løsningene.

Teknologi

Favoritter for tiden:
Bruker på jobben:
Vil lære mer:

Nils' anbefalinger

Slow Productivity

Gjør færre ting. Jobb i et naturlig tempo. Fokuser på kvalitet. Cal Newport skriver om hvordan vi som kunnskapsarbeidere kan effektivisere det vi gjør og samtidig unngå å bli utbrent.

Boka på amazon
Concurrency is not parallelism

Concurrency og parallelisme er begreper som ofte blandes sammen. Rob Pike, en av skaperene av Go, og forklarer forskjellen på en elegant måte.

Til video/slides
The Night Watch

En humoristisk beskrivelse av hvordan det noen ganger føles å være en programmerer.

Til artikkel

Nils snakker gjerne om

Stisykling

Lykken er en fulldempet sykkel på blåstier og noen timer til overs for å forsere sleipe røtter, glatte steiner og den biten av stien du ikke klarte på forrige tur.

Enhjulssykkel

Etter å ha syklet på trehjulssykkel som liten og tohjulssykkel som voksen har jeg i en alder av 42 redusert antall hjul til 1. Fantastisk moro og utfordringene står i kø.

Bloggposter

Lagre JSON-objekter i postgresql!?

De aller fleste av oss som bruker postgres bruker det som en vanlig relasjonell database med skjemaer for det vi vil lagre. Men visste du at du kan slippe unna de strenge skjemaene ved å bruke den innebygde støtten for JSON i postgres? Og det er ikke så dumt som det kanskje høres ut heller!

Les artikkel
Fra bits og bytes til datastrukturer

Hobbyprosjektene mine har en tendens til å være tett koblet med binære dataformater. Bli med å se hva som skjer under panseret når bytearrays leses til meningsfulle datastrukturer.

Les artikkel
Go på kommandolinjen

Go har blitt brukt til å lage mange av de verktøyene vi bruker i dag. Kubernetes, docker, prometheus og mye mer. Men hvordan passer det for å lage programmer til kommandolinjen? Og er det like bra som Rust som Odin beskriver i sin bloggpost?

Les artikkel

Foredrag

Sideprosjekter

vintilbud.no
Go, Google appengine, Elm, Flutter og Dart

Vintilbud er en app som overvåker alle varene på vinmonopolet og finner varer som blir satt ned i pris. Tilbudene blir presentert i en moil-app og en web-side der man kan filtrere på type og sortere på ulike parametere. Backend er skrevet i go, appen er skrevet i flutter og publisert på Apple App Store og Google Play.

Plain Quotes

Etter å bare ha funnet apper som enten ikke viser det jeg vil om aksjer eller som sender masse data om meg til andre så laget jeg min egen aksje-app. Appen er skrevet i flutter og er tilgjengelig på Google Play og Apple App Store. Designet for mobil og nettbrett med adaptivt design.

Bidrag til fri programvare

  • grib - Et bibliotek for å parse værdata-filer i det binære formatet ‘grib’. Biblioteket er skrevet i Go og er en videreutvikling av et forlatt bibliotek. Utviklet funksjoner som gjør det mulig å streame grib-filer samtidig som man filtrerer på innholdet.
  • Silhouette Words - En webapp laget for lærere som driver med alfabetisering.
  • wsdl2java - Et plugin for gradle for å generere java-kode fra webservice-kontrakter.
  • Har bidratt til Retriable Kafka Consumer, Ktor-Swagger, Go, Unleash-go-client og Influx/Telegraf

Prosjekter

Finn.no og Nordic Marketplaces
Remix, TypeScript, Kotlin, Kafka og Kubernetes

Utbedre systemer som håndterer innkommende klikk og hendelser for annonser på finn.no. Utbedre ytelse ved å ta i bruk Cassandra som database for annonse-klikk istedenfor elastisearch. Videreutvikle system for distribusjon av finn-annonser på nettsider utenfor finn.no og oppsalgsprodukter for å øke trafikk på finn-annonser. Utvikle frontend for å vise statistikk for eiendomsmarkedet som vises i søkeresultater.

Jøtul
Google cloud run, Go, Flutter, iOS og Android

Utvikle backend og mobil app for å styre smart peisovn. Appen konfigurerer ovnen ved første gangs oppsett og brukes til å starte opptenning og regulere luftinntaket under fyring. Appen gir også pushvarsler når det er på tide å legge inn ved. Appen ble skrevet i flutter for både iOS og Android. Backend ble skrevet i go og kjører på Google sin Cloud-Run tjeneste med postgresql som database. Prosjektet har blitt tatt som et tilleggsprosjekt til andre prosjekter jeg har hatt.

Mercell
Kotlin, TypeScript, React, Kubernetes og Terraform

Utvikle salgsløsning for anbudsportal. Mercell er en stor europeisk aktør innen anbudsformidling og har vokst mye gjennom oppkjøp. De lager en felles løsning for hele Mercell og trenger en salgsløsning på nett for å kunne betjene den voksende kundemassen og for å kunne nå ut til flere kunder. Tidligere har salg bare foregått over telefon og man ønsker med den nye løsningen å flytte salget over på nett.

Se flere prosjekter

Referanser

Marianne Heier Larsen
Produktsjef, Finn Eiendom

«Jeg har hatt gleden av å jobbe og bli kjent med Nils det siste året, og forstod raskt at han er en man stole på at gjør jobben sin ordentlig. Han vet hva han snakker om, og deler gjerne av sin egen læring. Nils er glad i komplekse problemstillinger og sier ikke nei takk til en real utfordring. I tillegg er han veldig fleksibel og stiller opp der det trengs, selv om det ikke er innenfor sitt faste domene. Nils kommer godt overens med hele teamet, og snakker godt med designerne våre. Jeg kan varmt anbefale Nils for videre oppdrag! :)»

Joakim von Brandis
Head of Development, mnemonic as

«Vi var heldige å få Nils inn på et kritisk tidspunkt i prosjektet med utvikling av ny mobilapp. Nils tar utfordringer på strak arm, og setter seg raskt inn i nye problemstillinger og løsninger. Han er en hyggelig og omgjengelig utvikler å ha i teamet, og er samvittighetsfull og løsningsorientert.

Jeg kan trygt anbefale Nils som et solid tilskudd til fremtidige prosjekter.»

Thor Marius Henrichsen
Tech Lead, Finn.no

«Nils er en fantastisk utvikler å ha i ethvert utviklingteam. Han har dyp teknisk forståelse i en mengde språk, og han behersker mange tilhørende rammeverk. Han er enormt effektiv, og løser komplekse oppgaver på løpende bånd. Er det noe han ikke kan, bruker han dessuten svært kort tid å å lære seg nye ting.

For vårt team i FINN.no har Nils’ Kafka ekspertise vært spesielt verdifull. Han har også vært en viktig ressurs i forbindelse med Kotlin og Elm adopsjon i teamet.

Nils er alltid blid og imøtekommende, og har en lun personlighet som smitter over på omgivelsene. Jeg kan trygt anbefale Nils videre til alle som trenger en super utvikler.»

Se flere referanser