André Bonkowski

Utvikler

André har sansen for enkle løsninger, og fokuserer på å ikke bringe inn ny teknologi og rammeverk uten at det faktisk vil gi en gevinst for prosjektet og kunden. Han er preget av yrkesstolthet, er nøyaktig, og setter sin ære i å levere riktig kvalitet.

Teknologi

Favoritter for tiden:
Bruker på jobben:
Vil lære mer:

Andrés anbefalinger

Learn You a Haskell for Great Good!

Etter å ha jobbet med Clojure og ClojureScript i lengre tid så ble jeg interessert i hvordan det var å programmere i et sterkt typet funksjonelt språk. Haskell da kanskje det første språket man tenker på. Jeg har ikke vært i et prosjekt hvor Haskell er benyttet, men konseptene er universelle og nyttige, og boken er lettlest og morsom.

Besøk websidene
Clojure Applied
Clojure og Software craftsmanship

Dette er ikke en ‘Lær Clojure’ bok, men gir en hel tips og forslag til hvordan benytte Clojure på en bra og fornuftig måte. Jeg leste denne boken etter mitt første Clojure/ClojureScript prosjekt. Det hadde selvfølgelig vært nyttig å ha lest boken før prosjektet, men jeg er ikke sikker om alt hadde gitt så mye mening som nå etter at jeg har følt noen av problemstillingene på kroppen. Uansett en bok jeg varmt vil anbefale.

Info om boken
The Pragmatic Programmer: From Journeyman to Master
Software craftsmanship

Denne boken kom ut allerede i 1999, så noen av teknologiene som er benyttet som eksempler er litt utdaterte, men budskapet i boka er fortsatt i høyeste grad aktuelle.

Info om boken

André snakker gjerne om

Formel 1

Jeg hadde som guttunge en plakat på veggen av Clay Regazzoni kjørende i en Ferrari F1 bil. Om det var det som fikk i gang interessen for Formel 1 vet jeg ikke helt, men etter å vært på mitt første F1 løp på Silverstone i 1991, så var jeg solgt. Følger med hver løpshelg fra start til slutt

Bloggposter

UI-tester og stubbing av nettverkskall på Apples plattformer

UI-testing har fått dårlig omtale. Testene kritiseres for å være trege, de tar lang tid å skrive, de er ofte ikke spesielt lesbare, brukergrensesnittet endrer seg kontinuerlig og sist, men ikke minst så er inkonsistente testdata og mangel på kontroll over responsen fra server en stor utfordring.

Det siste punktet mener jeg er den største utfordringen, men jeg mener å ha funnet en veldig bra løsning på dette. Les videre, så skal du få se hvordan.

Les artikkel
Brukergrensesnitt i kode på Apples plattformer
Swift, iOS og Mac OS

Hvorfor jeg foretrekker å utvikle iOS- og macOS-brukergrensesnitt i kode fremfor å bruke Interface Builder

Les artikkel
Enklere backender med færre rammeverk - og Swift?

Er Swift klar for serverside, og hva finnes av biblioteker og rammeverk?

Les artikkel

Prosjekter

Nord - SJ Norge
Kotlin, IntelliJ IDEA, Microsoft Azure, Flyway og Arrow

POC for kommunikasjon mellom tog og landsiden for Nord (SJ Norge) sine tog i Norge.

Oppgaver: Utvikler

Bring
Swift, Kotlin, AppCode, Xcode og Android

Integrering av Innafor biblioteket utviklet tidligere inn i Glow Courier. For å kunne bruke dette biblioteket så må man autentistere og autorisere bruker i Azure AD B2C, så oppgaven innkluderte det å ta i bruk dette i løsingen.

Oppgaver: Utvikler

Posten
Swift, AppCode, Microsoft Azure og Xcode

Videreutvikling og forvaltning av Postens Sporings app. Oppsett av Azure Pipelines for CI. Laget ett system som forenkler skriving av enhetstester av komponenter som gjør nettverkskall.
Utviklet ett system som benyttes for at testdata brukt i UITester skal kunne kjøre uten at en test server er involvert.

Oppgaver: Utvikler

Se flere prosjekter

Referanser

Torkel Randem, Økonomi- og utviklingssjef, Animalia.no

«André er en meget dyktig utvikler og en jovial person som jeg hadde gleden av å samarbeide med i Animalia. Han bidro sterkt i arbeidet med å søke etter og implementere ny teknologi i videre-/nyutviklingen av Animalia sine husdyrkontroller og fagsystemer.»

Arnstein Teigene
Produkteier, FINN Apps

«André er en hardtarbeidende og sosial person som har betraktelig løftet kvaliteten på produktet vårt. Han er enkel å ha med å gjøre og har gjort hverdagen til gruppen han jobbet i fargerik og gøy. Jeg kan varmt anbefale han som en faglig sterk person, men også som en som holder arbeidsmoral og humør oppe.»

Petter Marthiniussen
Section Manager, Telenor

«André har ved flere anledninger jobbet som utvikler på vår mellomvareløsning i mobil verdikjede. Løsningen er kompleks med stort endringstempo. André er gjennomgående en dyktig utvikler som gjerne tar ansvar utover eget arbeidsområde. Han er sosial, og en hyggelig kollega. Jeg vil gjerne benytte meg av hans tjenester dersom muligheten dukker opp igjen.»

Se flere referanser