Anders Furseth

Utvikler

Anders elsker jobben sin som kodemaker. Han har de siste 10 årene besittet roller som utvikler og løsningsarkitek i små og store prosjekter, hovedsakelig innen bank og finans, og ofte med særskilt fokus på IT-sikkerhet.

Anders er pragmatisk og tar stor glede i å kunne benytte de riktige verktøyene for å skape produkter med høy kvalitet til lav kost. Gjensidig respekt, ærlighet og åpen kommunikasjon med rikelig takhøyde er verdier som Anders setter høyt.

Teknologi

Bruker på jobben:
Vil lære mer:

Anders' anbefalinger

Out of the Tar Pit

Ben Moseley og Peter Marks presenterer svært overbevisende argumenter for hva som er kilden til kompleksitet i systemene vi bygger. Dersom du ikke har lest denne artikkelen de siste 3 månedene oppfordrer jeg deg på det sterkeste til å gjøre nettopp det med det samme!

Out of the Tar Pit (PDF)
Simple Made Easy

Foredraget som endret mitt syn på hvordan programvare bør utvikles. Rich Hickey gir oss i tillegg et begrepsaparat for å objektivt kunne diskutere graden av kompleksitet i kode vi skriver og verktøyer vi benytter. Jeg kan ikke anbefale dette foredraget varmere!

Gjør det eneste fornuftige. Se foredraget nå!

Bidrag til fri programvare

Prosjekter

Ruter
Kotlin, Kafka, Gradle, PostgreSQL og Kubernetes

Backend-utvikling av ny plattform for salg av billetter ombord i buss.

Norled
Clojure, ClojureScript, Kubernetes, Datomic og DataScript

Utvikler nye informasjonssystemer for fergedrift for Norled. Jobber også med billett-app for kunder, samt app for fergebillettørene.

Oiiku
Clojure, Datomic, JavaScript, AngularJS og Ansible

Oiiku utvikler nettbaserte tjenester for organisering og gjennomføring av arrangmenter. Oiiku blir benyttet ved flere høyprofilerte konferanser i Norden (NHOs årskonferanse, EAT Forum, m.fl.). Jeg jobbet i et team på to med ny- og videreutvikling av Oiikus tjenester basert på Clojure. Jeg jobbet både frontend og backend, samt med automatisering av drift.

Se flere prosjekter

Referanser

Steffen Fiksdal
Teknisk arkitekt, BankAxept

«Of the people I know Anders is one of very few who understands and masters all layers of computer software architecture. He has a solid overview of the lowest levels of the operating system up to the higher abstract levels of application programming. This competence makes him an extremly powerful resource in a software development team.»

Sverre H. Huseby
Konsulent, Zenior

«Anders is a clever and fast programmer who easily sees solutions to complex problems. His code is tidy almost to the extreme. One of the best developers I have ever worked with.»