Trygve M. Amundsen

Systemutvikler

Trygve har lang og solid erfaring innen faget systemutvikling. Han er entusiastisk opptatt av fagområdet, tilegner seg raskt ny kunnskap og følger nøye med på nyvinninger. Han evner å finne enkle løsninger på kompliserte problemstillinger. Han er resultatorientert og målrettet og leverer høy kvalitet. Han trives utmerket i det kunnskapsrike fagmiljøet i Kodemaker, og kommuniserer godt med kunder og kolleger.

Teknologi

Favoritter for tiden:
Maskinlæring, Forsterkende læring (Reinforcement learning) og TypeScript
Bruker på jobben:
Vil lære mer:
Tensorflow, Tensorflow js og Generative Adversarial Networks

Trygves anbefalinger

Spinning up in Deep Reinforcement Learning

Dette er stedet å grave seg dypt ned i RL. OpenAI har gjort en kjempejobb med å samle materiale om RL og laget mange eksempler som gjør det mulig å teste ut RL på ordentlig.

Sjekk ut nettstedet her
Learn you a Haskell for great good

Haskell et purt (pure) funksjonelt programmeringspråket som utfordrer de små grå på en spennende måte. Denne boka er for deg som har bakgrunn i mer imperative språk, men den gir deg en morsom og klarsynt innføring i små og store funksjonelle abstraksjoner.

Sjekk ut boka her

Trygve snakker gjerne om

Maskinlæring

De siste årene har jeg hatt spesiellt fokus på maskinlæring og ‘Big Data’. Jeg har gått noen kurs på Stanford og Berkeley, aller sist Andrew Ng’s kursserie på Coursera, og jeg prøver så godt jeg kan å følge utviklingen på området.

Klatring

Var for noen år siden lidenskapelig opptatt av klatring i fjell og crag hjemme og i utlandet. På grunn av små barn har det ikke vært så mye klatring de siste årene, men etterhvert som ungene blir større øyner jeg håp for å øke aktiviteten igjen.

Sideprosjekter

Fjesgjenkjenning

Bruke bilbioteket dlib til å kjenne igjen alle kodemakere basert på kun étt bilde per person.

Bidrag til fri programvare

  • Grails class diagram plugin - The ClassDiagram plugin provides an UML-like diagram of your grails domain classes. (Dette prosjektet er ikke oppdatert til nyere versjoner av grails)
  • Har bidratt til grails-core

Prosjekter

FINN, team Web Platform
Lingui, Github actions, Bash, Crowdin og JavaScript

FINN’s programvare og infrastruktur danner basis i den nordiske satsingen for tilsvarende markedsplasser i Schibsted. Finske Tori skal først over på denne platformen, deretter kommer svenske Blocket og danske DBA. Her har jeg bidratt med å legge til rette for i18n og l10n, samt valg av, og integrering mot Crowdin TMS, et system for å administrere oversettelser. Jeg har også bidratt med å tilpasse og videreutvikle FINN’s Micro Frontend komponenter og rammeverk.

FINN, team Nordic Trust
Kotlin, Java, Ktor, Spring og Docker

Var med på nysatsningen team Nordic Trust der første leveranse var å levere ratings & reviews til Blocket, Finns søsterselskap i Sverige.

Solibo
Kotlin, Ktor, TypeScript, React og React Query

Utvikling av styreportal som en del av et lite, autonomt team. Bidrar med teknologivalg, arkitektur, domenemodellering, databasemodellering, API-utvikling, UX, med mer.

Se flere prosjekter

Referanser

Kaia Roquist
Engineering Manager, Finn.no

«Kudos and warm thanks to Trygve who as a consultant brought technical expertise alongside collaborative skills and great friendships into a pilot team set up for Nordic collaboration. Trygve is never afraid to dive into new projects, and is able to both use his long experience and to look at each case with new eyes and evaluate alternative solutions. His wide and solid technical knowledge gives him the steadiness, while his curiosity and openness makes him take on next task easily. Trygve is also a highly valued colleague who has taken on the role to guide junior and graduate developers.»

Ståle Bie
Avdelingsleder, SAS Data

«Han storkoser seg når det umulige blir mulig og skyr ingen anstrengelser. Samtidig klarer han å beholde målet i fokus, en hardtslående kombinasjon!»