Robin Heggelund Hansen

Systemutvikler

Robin har prøvd seg på det meste. Alt fra embedded utvikling i betalingsterminaler, til kompilatorer og komplekse skyløsninger. Det som fanger Robins interesse er likevel ikke hva slags teknologi som brukes, men hvordan en forbedrer hverdagen til de som skal bruke løsningen.

For å lage de beste løsningene mener Robin at teamet må eie og ta ansvar for hver minste del av produktet de lager. Dette gjøres best av mindre, tverrfaglige og autonome team i tett samarbeid med kunden.

Teknologi

Favoritter for tiden:
Bruker på jobben:
Vil lære mer:
Idris, Datomic og HTMX

Robins anbefalinger

Simple made Easy

Rich Hickey, skaperen av Clojure, forklarer hva han mener er den absolutt viktigste egenskapen for at programmer skal være lett å videreutvikle over tid. Dette foredraget satte ord på ting jeg selv syntes var vanskelig innenfor systemutvikling, og har endret hvordan jeg selv utvikler programvare.

Se foredraget
Eve

Chris Granger forteller hvordan de kom opp med ideen til programmeringspråket Eve. Eve er på mange måter en helt anderledes måte å programmere på, og snur opp ned på det meste vi er kjent med i eksisterende teknologi. Det mest fascinerende med dette foredraget er at det viser hvordan det er mulig å innovere i en verden hvor nesten alt vi bruker kan spores tilbake til 60- og 70-tallet.

Se foredraget
Growing a language

Guy Steele Jr., som har vært involvert i utviklingen av Scheme, Common Lisp og Java, forklarer hvor viktig det er at programmeringsspråk gir brukerne muligheten til til å tilpasse språket til sitt domene. For å illustrere poenget sitt starter Steele med å kun bruke 3-stavelses ord, som han så bruker for å definere 4-stavelses ord slik at han videre kan definere mer avanserte konsepter.

Se foredraget

Robin snakker gjerne om

Brettspill

Jeg er generelt veldig glad i å holde hjernen i aktivitet, men av og til kan det lurt å pleie vennskapene sine også. Brettspill er en fin måte å gjøre begge deler på. Som en ekstra bonus så trenger du ikke lenger en god grunn til å “stikke innom”, og det gjør ingenting med lengre strekker med stillhet.

Friluftsliv

Kontor-kontor og hjemmekontor kan bli ensformig i lengden, spesielt etter en pandemi. Det kan derfor være greit å snu opp ned på tilværelsen en gang i blant ved å pakke hengekøye og gå til skogs. Litt selskap og noen enkle brettspill er heller ikke å forakte.

Bloggposter

Unødvendig komplisert utvikling

Kjernen i smidig utviklingen er å danne en hypotese om hvordan vi kan løse et gitt problem, for så å ta små, verifiserbare, skritt i den retningen. Som utviklere er vi dårlige til å følge den metodikken i valg av verktøy og rammeverk. For å ta et eksempel: React brukes av så-og-si alle. Er det egentlig så positivt?

Les artikkel
How JavaScript engines achieve great performance

Forklarer hvilke triks nettleseren bruker for å oppnå høy ytelse i JavaScript applikasjoner.

Les artikkel
Re-writing Vy.no in Elm

Robin og Kjetil deler sine erfaringer etter at Vy.no ble skrevet om til Elm.

Les artikkel

Screencasts

Sideprosjekter

Gren

Det har lenge plaget meg at det ikke finnes et språk som Elm, som fungerer like godt på backend som på frontend. Til slutt tok jeg saken i egne hender, og startet utviklingen av Gren. Gren bruker Elm som utgangspunkt, men fikser noen av tingene jeg ikke liker ved språket og legger til støtte for å kjøre på Node.JS runtimen.

Bidrag til fri programvare

  • Elm Warrior - Et spill for å få mer erfaring med Elm. Spilleren må programmere (i Elm) intelligensen til en liten kriger kalt At, som må finne veien ut av en labyrint og bekjempe fiender på veien.
  • elm-git-install - Et verktøy for å hente Elm-bibliotek direkte fra et git repo. Som oftest brukt for å biblioteker som ikke skal være offentlig tilgjengelige.
  • Differ - Et Clojure bibliotek for å beskrive forskjellen på to datastrukturer, og evt. bruke den beskrivelsen for å ‘patche’ en datastruktur.
  • Har bidratt til elm, elm-css, elm-optimize-level-2 og hugsql

Prosjekter

Stiftelsen Lovdata
Elm, CSS, TypeScript, Kotlin og MariaDB

Lovdata har i en tid arbeidet med å lage en ny versjon av det juridiske arbeidsverktøyet Lovdata Pro. Robin ble opprinnelig leid inn til prosjektet for å tilføre mer ekspertkompetanse på Elm. Han jobber i prosjektet som fullstack utvikler, men med hovedfokus på frontend.

Sparebank1 Utvikling
Kotlin, PostgreSQL, TypeScript, JavaScript og CSS

Opprette ny løsning for rådgivere med finansiering innenfor bedriftsmarkedet som ansvarsområde. Teamet er tverrfaglig og jobber tett sammen med forretning. Teamet har jevnlige møter med brukerne av løsningen for å avdekke feil eller forbedringspotensiale.

Vygruppen AS
Java, Kotlin, PostgreSQL, Kafka og Gradle

Tjenester for å støtte andre produktteam. Deriblant betaling, henting og lagring av QR-koder, billetter, kvittering m.m. Teamet hadde også ansvar for plattformen som de andre tjenestene kjørte på, og fikk derfor gjøre en rekke arkitekturvalg i tillegg til å være en naturlig sparringspartner på dette feltet.

Se flere prosjekter

Referanser

Aina Hugdal
Produkteier, Vy

«Jeg har hatt gleden av å jobbe med Robin Heggelund Hansen i flere år i Vy, hvor han har vært en viktig del av teamene jeg har hatt ansvar for. I Vy jobbet han primært med utvikling av en rekke ulike tjenester på våre nettsider.

Jeg kjenner Robin som en allsidig utvikler som jobber like godt i kundefront, som med integrasjoner og tyngre tekniske oppgaver. Han har en imponerende kompetanse innen Elm, programmeringsspråket vi benyttet på Vy.no, og hans ekspertise har vært til stor hjelp i utviklingsarbeidet hos oss. I tillegg er ordene effektiv og nøyaktig beskrivende for hans arbeid.

På det personlige plan er Robin en glede å jobbe med. Han er vennlig, sosial og har en positiv innstilling som smitter over på resten av teamet. Hans gode humør og positive holdning bidrar til et godt arbeidsmiljø.

Jeg gir min sterkeste anbefaling til Robin Heggelund Hansen. Han vil være en verdifull tilvekst til ethvert team som søker en dyktig og positiv utvikler.»

Solveig Hermann Tobiassen
Produktleder, Sparebank1 Utvikling

«Robins arbeidsoppgaver har hovedsaklig bestått i:

  • Å jobbe i et tverrfaglig team som har ansvar for å utvikle nye finansieringsverktøy for bedriftsrådgivere i bank

  • Tyngre tekniske oppgaver, men også inn mot kundefront

Robin viser at han er trygg i sin kompetanse, og høster stor respekt fra sine kolleger. Han er nøyaktig i arbeidet sitt, og vet å levere kvalitet. Robin er en pliktoppfyllende kollega som både tar initiativ og sluttfører det han starter på.

Robin er alltid positiv, og lett å samarbeide med. Det gode humøret hans kommer hele teamet til gode, og han har alltid en vittig kommentar på lur.»

Kjetil Valle
Konsulent, Bekk

«Jeg jobbet i flere år med Robin på teamet mitt, og skulle gjerne fortsatt med det om muligheten byr seg igjen.

Som team lead var Robin en av de utviklerene jeg visste jeg kunne lene meg på når vi trengte å komme til bunns i noe teknisk krevende. Robin er ikke redd for å brette opp ermene og ta fatt på problemer som ved føste øyekast kan virke uhåndterlige. Han er glad i å løse problemer, og trives like godt i backend som i frontend (særlig om han kan skrive den i Elm).

Robin har også et øye for kvalitet i det han er med og lager, og bidrar ofte med innspill og tekniske løft overalt hvor det trengs.

På vårt team ble Robin en viktig sparringspartner for mange av utviklerne, og han trives godt i rollen som mentor.

Sosialt er Robin en trivelig fyr, med en jovial innstilling til ting som lett smitter over på resten av teamet. Han er definitivt mannen å ta en prat med om du er interessert i brettspill eller har behov for en tørr pappavits.»