Magnar Sveen

Systemutvikler

Magnar kaller seg framsieutvikler, men egentlig trives han godt i hele stacken. Han er opptatt av og oppdatert på webutvikling. Han har et entusiastisk forhold til frontendutvikling - webstandarder, frontendytelse, brukergrensesnitt, responsiv design, browserproblematikk, html, css og javascript.

Magnar får svært gode tilbakemeldinger fra våre kunder. Etter kundenes ønske har han holdt flere kurs der han har vært konsulent, blant annet om JavaScript og testing.

Teknologi

Favoritter for tiden:
Bruker på jobben:
Vil lære mer:
Kubernetes, Jprofiler og clojure.spec

Magnars anbefalinger

Literate interactive coding: Devcards

Tester du UI-komponentene dine ved å klikke omkring i applikasjonen og gjenskape situasjoner manuelt? Unødvendig. Tidssløseri. Frustrerende. Bruce Hauman viser vei med Devcards.

Se foredraget
Simple Made Easy

Det er ikke lett å lage noe enkelt. Rich Hickey snakker om forskjellen på nærliggende (subjektivt lett) og ukomplisert (objektivt enkelt). Og implikasjonene for hvordan du bør tenke rundt software.

Se foredraget
On the Spectrum of Abstraction

Rich Hickey har noen fantastiske talks. Han snakker om generelle prinsipper, og gir deg ofte noen nye konsepter og ord du kan bruke til å tenke med rundt programmering.

Det er ikke ofte jeg ser talks av andre enn Hickey som har denne typen øye-åpnende innhold, men dette er en. Det er litt knot og kluss i starten, men det tar seg veldig opp. Han introduserer noen spissede begreper (power vs usefulness / properties) og bruker de til å snakke om abstraksjonnivåer på en veldig interessant måte. Mye godt tankemateriale her. Anbefales!

Se foredraget

Magnar snakker gjerne om

Brettspill

Brettspill er moro! Spesielt når du ser at det er mer enn Monopol og Ludo i verden. De siste tjue årene har brettspill vært gjennom en renessanse. Spillene er ikke lenger bare moro for barna og en helt middels tidtrøyte for voksne. Nå kan alle ha det gøy. Hvis dette var nytt for deg så kan jeg hjertelig anbefale Codenames, Pandemic eller Ticket to Ride som gode steder å starte.

Bloggposter

Påskespesial: 11 artige detaljer fra brettspillet Y2K

Nå blir det påskestemning her på Kodemaker-bloggen, med kvikklunsj, appelsiner og brettspill. Så spørs det om du får med familien på det hjemmesnekra brettspillet om software-utvikling jeg har laget.

Les artikkel
Dumme klienter

Dette ser ut til å ha blitt et kåseri om data og dumme klienter. Ikke dumme oppdragsgivere, altså, men noen veldig dumme web-klienter.

Les artikkel
Datomic: Fem fete fordeler, fort fortalt

Det er ikke ofte at en database gjør meg direkte begeistret, men Datomic har klart kunststykket. Til tross for at det er proprietær software man må betale for, har databasen så mange fete fordeler at det er vanskelig å velge bare fem av dem … men fem må det bli. Hvordan skulle jeg ellers fått fikset en så feiende flott tittel?

Les artikkel

Foredrag

Screencasts

Zombie TDD - Testdrevet JavaScript

Følg med når Magnar lager et nettspill fra scratch med JavaScript på klient og server. Testdrevet etter beste evne. Har du lyst til å være med?

Zombie CLJ - Clojure og ClojureScript

I denne oppfølgeren til Zombie TDD lager Magnar og Christian nettspill fra scratch med Clojure og ClojureScript.

Emacs Rocks!

En serie med kjappe, små videoer om hvorfor Magnar syns Emacs er en skikkelig trivelig editor.

Sideprosjekter

mytomatoes
Clojure, JavaScript og jQuery

Et lite produktivitetsverktøy jeg smalt sammen på en uke, som nå har flere tusen besøkende daglig - med 3,5 millioner 25 minutters arbeidsøkter registrert. Den første versjonen var kodet med PHP, men nylig lagde jeg en Clojure backend som er litt morsommere å vedlikeholde.

Adventur Delux

Et tekstbasert eventyrspill jeg har skrevet på siden 1997, på størrelse med Ringenes Herre fire ganger. Drager, demoner, bøllefrø og fusentaster. Jeg har lagd fem forskjellige editorer opp gjennom årene - i AMOS, Java, Ruby on Rails, Groovy, samt den siste inkarnasjonen som har en Clojure backend til en Emacs Lisp frontend.

Bidrag til fri programvare

Prosjekter

Hafslund Strøm / Fortum
ClojureScript, Clojure, Responsiv design, Sanity og Datadog

Utvikling og forvaltning av flere av Fortum og Hafslund Strøm sine kunderettede flater.

Norled
Clojure, ClojureScript, Datomic, DataScript og Reagent

Utvikler nye informasjonssystemer for fergedrift for Norled. Jobber også med billett-app for kunder, samt app for fergebillettørene.

Hafslund Strøm
Apache Cordova, ClojureScript, Quiescent, core.async og Optimus

Hadde ansvar for utvikling av Hafslund sin nye Strøm-app og Link-app for smarthjem. Ved hjelp av responsiv design kunne et lite team levere app for både web, iOS og Android.

Se flere prosjekter

Referanser

Vidar Litlehamar
IT Sjef, Norled

«Magnar fremstår som solid, trygg og særdeles effektiv, både «oppe i tårnet» med arbeidet med å oversette domene til arkitektur, så vel som i håndverket med å produsere nydelig, effektiv kode. Det er det at han leverer i toppklasse på begge disse områdene og samtidig elsker å lære bort, som for meg gjør at Magnar skiller seg ut. Når han i tillegg er en svært omgjengelig fyr er det ikke annet å gjøre enn å trille terningkast seks og gi ham de aller beste anbefalinger.»

Owen Fraser-Green
Leder MyEnergy, Hafslund

«Magnar is one of the smartest full-stack developers I’ve ever met. I had the great pleasure of working with him on our Smart Home project at Hafslund where we tested his flexibility by asking him to take over our DevOps stack, write one of the back-end services and lead the rewrite of our app. All of which he pulled off with stunning success. Besides his prowess as a developer, we also miss his sharp wit in the office. Magnar would be a fantastic asset to any team.»

Bjørnar Stray Berentsen
Founder & CEO, Oiiku

«Magnar er en utrolig dyktig, effektiv, strukturert og selvgående utvikler. I tillegg til høy teknisk kompetanse er han uvanlig god til å se helheten og gjøre de rette prioriteringene. Magnar er positiv og løsningsorientert og bidrar til et hyggelig miljø på kontoret.»

Se flere referanser