Olga Voronkova

Olga har universitetsbakgrunn som backendutvikler, men har de siste årene jobbet som app- og frontendutvikler med designkvalitet og universell utforming i fokus. I prosjekter trives Olga både i store og små teams, og fungerer ofte som et bindeledd mellom design og backend.

Favoritter for tiden: Xamarin Forms og Responsive Design
Bruker på jobben: React, React Native, TypeScript og JavaScript
Vil lære mer: React Native, Hololens, Unity, Wearables og Clojure

Olgas anbefalinger

Xamarin Podcast

Se hva som rører seg i Xamarin-verden. Informativ og morsom podcast med Matt Soucoup og James Montemagno. Hør podcast her.

Snakker gjerne om

Dans

Dans er noe jeg har drevet med nesten fra når jeg kunne gå, og har vært innom de fleste stiler. Jeg er nok mest glad i West Coast Swing, og var også med på å starte opp en klubb for det på Bårdar.

Magic the gathering

MTG er kjempegøy! Jeg liker både å drafte og spille med ferdige decks. Jeg har 2 stykker 100-decks, og flere 60-decks, og er gjerne med og lager lokal spillelag når det er interesse for det!

Sideprosjekter

Spør en Biolog

Spør en Biolog er en mobil-utvidelse til allerede eksisterende nettforum der det er mulig å stille spørsmål direkte til biologer. Ved hjelp av appen kan man ta bilder og sende inn spørsmål til forumet rett fra marka. Sammen med Norsk biologforening utarbeidet Olga først konseptet for appen og deretter designprototypen. Olga hadde ansvar over mange områder i prosjektet, blant annet utvikling, design, UX, prosjektstyring, test, prodsetting og vedlikehold. Prøv app'en

NDC Junior

NDC Junior er en mini-konferanse for barn og unge i forkant av den årlige NDC konferansen, arrangert av Lær Kidsa Koding og Programutvikling. Olga hadde prosjektlederrollen for NDC Junior det andre året konferansen ble arrangert. Oppgavene gikk ut på å skaffe kursholdere, promotere eventet, koordinere påmeldingene til rundt 200 deltagere på 7 ulike kurs, og passe på at logistikken stemte på selve dagen. Les Olgas artikkel om konferansen i NDC magazine.

Olgas bloggposter

Universell Utforming - en sjekkliste

I 2018 fikk SAS tvangsbøter fra Difi på 150 000 per dag for brudd på likestillings- og diskrimineringsloven. Er dette noe som kan ramme andre? (Spoiler - JA!) Les posten

Open source

Har bidratt til Altinn Design System.

Prosjekter

Bring

Glow - verktøyet for Bring Express sin pakkelevering. Dette inkluderer ruteplanlegging, administrasjon av utsendelse av pakker for utsenderne, mobil-app for sjåførene som plukker opp og leverer pakkene, og grensesnittet til mottagerene av pakkene (pakkesporing, osv).

Avinor

Avinor appen er videreutvikling av Avinor sine digitale tjenester for å gjøre reisen enklere for passasjerene som reiser til og fra flyplassene. Olga ble innleid til prosjektet på et korttidsoppdrag på 2 måneder, og appen ble lansert på Appstore og Google Play sommeren 2017. Etter første lanseringen fortsatte videreutviklingen av appen. Prosjektet hadde stort fokus på design og universell utforming. I løpet av oppdragsperioden hadde Olga rollen som app-utvikler, men tok også på seg ansvar som tech lead og scrum master i en periode.

Brønnøysundregistrene

Brønnøysundregistrene har valgt å legge ut hele designsystemet sitt på GitHub. Systemet ble implementert med PatternLab-oppsett basert på Atomic Design prinsipper. Olga var leid inn som frontendutvikler, og jobbet tett med design- og backend-teamene. Olga delte ansvar med en annen utvikler for å gjennomføre design-reviews av implementasjonen sammen med designere, og påtok seg også ansvaret for å innføre testrammeverk Mocha og Selenium i prosjektet.

SEB Oslo AS

SEB er en ledende nordisk leverandør av finansielle tjenester. Sammen med Laboremus Oslo, laget SEB ny løsning for nettbanken sin. Olga var frontendutvikler på prosjektet, og hadde hovedansvaret for å gjøre løsningen responsiv og i tråd med kundens designmanual.

Posten og Bring

I 2016 kom Posten og Bring med kampanjen «Ingen kjenner Norge bedre», for å tydeliggjøre deres retning innen fremtidens post- og logistikk, og deres miljøsatsning. Som en del av kampanjen ble det laget film, annonser, og en interaktiv Norgesquiz med bilder tatt av Brings sjafører. Olga jobbet med den nettbaserte quiz’en og implementerte frontend basert på skissene levert av Ernö. Teamet bestod av en designer, en backendutvikler og en frontendutvikler.

Se flere prosjekter i Olgas CV

Olgas referanser

Leo Sander Gasnier

Produkteier for moderniseringsprosjektet for Altinn

Olga jobbet som utvikler på prosjektet for nytt design av Altinn. Som produkteier var det en fryd å ha Olga på teamet. Hun er grundig, proaktiv, engasjert og sprer godt humør på teamet og bidrar til godt miljø. Anbefaler henne gjerne!


Torborg Galteland

Daglig leder i Norsk biologforening

Jeg har hatt gleden av å arbeide tett med Olga i to omganger om Appen «Spør en biolog». Olga er veldig hyggelig å samarbeide med, hun er dyktig, hun ser gode løsninger og hun følger opp og passer på framgangen. Jeg er spesielt imponert over hvor godt hun håndterte ungdommene i vårt testpanel. Feiret når de fant bugs og heiet på dem. Jeg håper vi får muligheten til å ha flere prosjekter sammen.


Amr Ellafy

Tech Lead/Enterprise Architect

I worked with Olga on various projects. Olga is experienced, dedicated, and pleasant to work with. Our team delivered SEB new e-banking system. Olga met the deadlines, and was extremely dedicated throughout the project. C#, Javascript, and CSS are among the technologies we used. I highly recommend to future employers, and assignments.


Simen Sommerfeldt

CTO Bouvet ASA, Koordinator Lær Kidsa Koding

This conference [NDC Junior] is one of our most important yearly events. Olga recruited and coordinated lecturers, composed the program, communicated with the event company, wrote newsletters, and kept a keen eye on everything during the conference. The result was a stunning success,with some 200 children and their parents learning to code in seven parallell tracks. I am impressed by her communication skills and ability to manage expectations.


Olga Voronkova

Systemutvikler
+47 991 60 613
olga@kodemaker.no