Olga Voronkova

Utvikler

Olga har de siste årene jobbet som app- og frontendutvikler med designkvalitet og universell utforming i fokus. I prosjekter trives Olga både i store og små teams, og fungerer ofte som et bindeledd mellom design og backend.

Teknologi

Bruker på jobben:
Elixir, Phoenix, PostgreSQL og Microsoft Azure
Vil lære mer:

Olgas anbefalinger

Xamarin Podcast
Teknologi og Utvikling

Se hva som rører seg i Xamarin-verden. Informativ og morsom podcast med Matt Soucoup og James Montemagno.

Hør podcast her.

Olga snakker gjerne om

Dans

Dans er noe jeg har drevet med nesten fra når jeg kunne gå, og har vært innom de fleste stiler. Jeg er nok mest glad i West Coast Swing, og var også med på å starte opp en klubb for det på Bårdar.

Magic the gathering

MTG er kjempegøy! Jeg liker både å drafte og spille med ferdige decks. Jeg har 2 stykker 100-decks, og flere 60-decks, og er gjerne med og lager lokal spillelag når det er interesse for det!

Bloggposter

Hjælp, vi må ha en app!

Det finnes veldig mange teknologier der ute, og det kan fort bli vanskelig å navigere i jungelen når man skal velge hva man skal gå for. Hvilken teknologi passer min app best?

Les artikkel
Universell Utforming - en sjekkliste
Universell utforming, Responsive Design, Web, Android og iOS

I 2018 fikk SAS tvangsbøter fra Difi på 150 000 per dag for brudd på likestillings- og diskrimineringsloven. Er dette noe som kan ramme andre? (Spoiler - JA!)

Les artikkel
Code club for juniors

Hvorfor er det viktig at barn ikke bare er forbrukere av teknologien, men også dens skapere? Artikkelen er skrevet i forkant av første “Lær kidsa koder NDC” samlingen, og beskriver de ulike aktivitetene i kodeklubben, med oppstartstips til en ny lokal kodeklubb.

Les artikkel

Sideprosjekter

Spør en Biolog
Xamarin Forms, C#, Xaml, Android og iOS

Spør en Biolog er en mobil-utvidelse til allerede eksisterende nettforum der det er mulig å stille spørsmål direkte til biologer. Ved hjelp av appen kan man ta bilder og sende inn spørsmål til forumet rett fra marka. Sammen med Norsk biologforening utarbeidet Olga først konseptet for appen og deretter designprototypen. Olga hadde ansvar over mange områder i prosjektet, blant annet utvikling, design, UX, prosjektstyring, test, prodsetting og vedlikehold.

NDC Junior

NDC Junior er en mini-konferanse for barn og unge i forkant av den årlige NDC konferansen, arrangert av Lær Kidsa Koding og Programutvikling. Olga hadde prosjektlederrollen for NDC Junior det andre året konferansen ble arrangert. Oppgavene gikk ut på å skaffe kursholdere, promotere eventet, koordinere påmeldingene til rundt 200 deltagere på 7 ulike kurs, og passe på at logistikken stemte på selve dagen.

Social graphs - change of metrics’ distribution with scale (Masteroppgave)

Sosiale nettverk er systemer bestående av flere enheter som interagerer med hverandre for å oppnå ønsket funksjonalitet. Denne interaksjonen kan bli modellert i grafer, som gir systemdesignere muligheten til å forske og utvikle nye løsninger. Ekte interaksjonsdata kreves for å bygge modeller av grafer, men er av ulike årsaker ofte vanskelig å få tak i. For å forbigå denne hindringen, finnes det mange innsamlings- og modelleringsalgoritmer av data. Arbeidet vårt bestod i å sammenligne de ulike teknikkene med det originale data-settet, basert på målingene av forhåndsdefinerte graf-egenskaper.

Bidrag til fri programvare

Prosjekter

Bring
Elixir, Phoenix, Microsoft Azure og PostgreSQL

Bring lager en ny markedsplass på nett der man kan kjøpe, selge og sende varer mellom folk i et byområde. Det har fått navnet AMOI (https://amoi.no). Prosjektet hadde oppstart i februar, og man startet helt fra scratch og laget en løsning som bygger på Elixir og Phoenix. Allerede i mai ble første versjon rullet ut i produksjon. Ny funksjonalitet blir lagt til og rullet ut kontinuerlig (Continuous Deployment).

Bring
React, React Native, Kotlin, Android og iOS

Glow - verktøyet for Bring Express sin pakkelevering. Dette inkluderer ruteplanlegging, administrasjon av utsendelse av pakker for utsenderne, mobil-app for sjåførene som plukker opp og leverer pakkene, og grensesnittet til mottagerene av pakkene (pakkesporing, osv). Ansvar for å vedlikeholde og virereutvikle app-løsningen til sjafører.

Rikshospitalet
Hololens, Unity og C#

HoloCare er innovasjonssenter for utvikling av mixed reality-løsninger innen helse. Olga hadde et sterkt ønske om å lære seg denne teknologien, og jobbet derfor under sommeren med et team på fire på ett av prosjektene til HoloCare.

Se flere prosjekter

Referanser

Leo Sander Gasnier
Produkteier for moderniseringsprosjektet for Altinn

«Olga jobbet som utvikler på prosjektet for nytt design av Altinn. Som produkteier var det en fryd å ha Olga på teamet. Hun er grundig, proaktiv, engasjert og sprer godt humør på teamet og bidrar til godt miljø. Anbefaler henne gjerne!»

Torborg Galteland
Daglig leder i Norsk biologforening

«Jeg har hatt gleden av å arbeide tett med Olga i to omganger om Appen «Spør en biolog». Olga er veldig hyggelig å samarbeide med, hun er dyktig, hun ser gode løsninger og hun følger opp og passer på framgangen. Jeg er spesielt imponert over hvor godt hun håndterte ungdommene i vårt testpanel. Feiret når de fant bugs og heiet på dem. Jeg håper vi får muligheten til å ha flere prosjekter sammen.»

Amr Ellafy
Tech Lead/Enterprise Architect

«I worked with Olga on various projects. Olga is experienced, dedicated, and pleasant to work with. Our team delivered SEB new e-banking system. Olga met the deadlines, and was extremely dedicated throughout the project. C#, Javascript, and CSS are among the technologies we used. I highly recommend to future employers, and assignments.»

Se flere referanser