Profilbilde av Olga Voronkova

Olga Voronkova

Utvikler

+47 991 60 613
olga@kodemaker.no

Utvikler med 10 års erfaring

  • Mobil- og frontendutvikler
  • Opptatt av designkvalitet
  • Fokus på universell utforming
  • Erfaring med responsiv design

«Jeg har hatt gleden av å arbeide tett med Olga i to omganger om Appen «Spør en biolog». Olga er veldig hyggelig å samarbeide med, hun er dyktig, hun ser gode løsninger og hun følger opp og passer på framgangen. Jeg er spesielt imponert over hvor godt hun håndterte ungdommene i vårt testpanel. Feiret når de fant bugs og heiet på dem. Jeg håper vi får muligheten til å ha flere prosjekter sammen.»

- Torborg Galteland, Daglig leder i Norsk biologforening

Om Olga

Olga har de siste årene jobbet som app- og frontendutvikler med designkvalitet og universell utforming i fokus. I prosjekter trives Olga både i store og små teams, og fungerer ofte som et bindeledd mellom design og backend.

Brønnøysundregistrene

Frontendutvikling av Altinn Designsystem.

Avinor

Native app-utvikling av Avinors passasjerapp.

Bring

Native app-utvikling av nytt nordisk system for ekspressleveranser

Teknologi


Programmeringsspråk


Utviklingsverktøy

Xcode, Visual Studio, Visual studio appcenter og Figma


Frontend

HTML, Sass, Responsiv design, jQuery, Twitter Bootstrap, React, CSS, Patternlab, Voiceover, Tailwindcss, Knockout og Atomic design


Utvikling

React Native, Xamarin Forms, Xaml, Xamarin, Mocha, Unity, Apache Cordova, PWA og SeleniumWebutvikling

Mustache, NextJS, Phoenix, Spring og GraphQL


Plattform

Android, iOS, .NET og Hololens


Annet

Microsoft Azure, Zeplin, JIRA, Talkback, GitLab, Vercel og Universell utforming


Prosjekter


Arbeidsgiver

Kodemaker Systemutvikling AS


Bring
01.2022 -

Glow - trafikkstyring, levering av pakker, pakkesporing til mottagere, og flere tjenester levert av Bring Express

Glow - verktøyet for Bring Express sin pakkelevering. Dette inkluderer ruteplanlegging, administrasjon av utsendelse av pakker for utsenderne, mobil-app for sjåførene som plukker opp og leverer pakkene, og grensesnittet til mottagerene av pakkene (pakkesporing, osv). Ansvar for å vedlikeholde og virereutvikle app-løsningen til sjafører.

React, React Native, TypeScript, Kotlin, Android, iOS, PostgreSQL, Microsoft Azure, Xcode, Figma og Tailwindcss


Kodemaker
12.2021 - 12.2021

Videreutvikling av nettsted

Tech-sidene på Kodemaker.no har en del trafikk. Vi ønsket å fremheve de av konsulentene våre som har erfaring med de forskjellige teknologiene, og da med mest relevante Kodemakere profilert først pr. teknologiside. Jobben bestod da i å lage et enkelt design og frontend for denne visningen og sortere Kodemakere basert på strukturerte data fra prosjekter, blogger, foredrag osv. Typisk eksempel kan du finne her: www.kodemaker.no/python

Clojure og Datomic


Bring
04.2021 - 11.2021

Utvikling av AMOI, en markedsplass der butikker i en by kan få varene sine solgt og levert på dagen til folk i nærområdet.

Bring lager en ny markedsplass på nett der man kan kjøpe, selge og sende varer mellom folk i et byområde. Det har fått navnet AMOI (https://amoi.no). Prosjektet hadde oppstart i februar, og man startet helt fra scratch og laget en løsning som bygger på Elixir og Phoenix. Allerede i mai ble første versjon rullet ut i produksjon. Ny funksjonalitet blir lagt til og rullet ut kontinuerlig (Continuous Deployment).

Elixir, Phoenix, Microsoft Azure, PostgreSQL, NextJS, GraphQL, Vercel, TypeScript og Figma


Bring
03.2019 - 03.2021

Glow - trafikkstyring, levering av pakker, pakkesporing til mottagere, og flere tjenester levert av Bring Express

Glow - verktøyet for Bring Express sin pakkelevering. Dette inkluderer ruteplanlegging, administrasjon av utsendelse av pakker for utsenderne, mobil-app for sjåførene som plukker opp og leverer pakkene, og grensesnittet til mottagerene av pakkene (pakkesporing, osv). Ansvar for å vedlikeholde og virereutvikle app-løsningen til sjafører.

React, React Native, Kotlin, Android, iOS, PostgreSQL, Microsoft Azure og Xcode


Arbeidsgiver

Sopra Steria AS (Tidligere Steria AS)


Rikshospitalet
07.2018 - 07.2018

Bistand i et HoloCare prosjekt

HoloCare er innovasjonssenter for utvikling av mixed reality-løsninger innen helse. Olga hadde et sterkt ønske om å lære seg denne teknologien, og jobbet derfor under sommeren med et team på fire på ett av prosjektene til HoloCare.

Hololens, Unity og C#


Avinor
05.2017 - 06.2018

Avinor sin passasjerapp

Avinor appen er videreutvikling av Avinor sine digitale tjenester for å gjøre reisen enklere for passasjerene som reiser til og fra flyplassene. Olga ble innleid til prosjektet på et korttidsoppdrag på 2 måneder, og appen ble lansert på Appstore og Google Play sommeren 2017. Etter første lanseringen fortsatte videreutviklingen av appen. Prosjektet hadde stort fokus på design og universell utforming. I løpet av oppdragsperioden hadde Olga rollen som app-utvikler, men tok også på seg ansvar som tech lead og scrum master i en periode.

Xamarin Forms, Xaml, C#, iOS, Android, GitLab, Zeplin, Visual studio appcenter, Voiceover, Talkback og Visual Studio


Brønnøysundregistrene
08.2016 - 04.2017

Altinn Design System

Brønnøysundregistrene har valgt å legge ut hele designsystemet sitt på GitHub. Systemet ble implementert med PatternLab-oppsett basert på Atomic Design prinsipper. Olga var leid inn som frontendutvikler, og jobbet tett med design- og backend-teamene. Olga delte ansvar med en annen utvikler for å gjennomføre design-reviews av implementasjonen sammen med designere, og påtok seg også ansvaret for å innføre testrammeverk Mocha og Selenium i prosjektet.

Mustache, Twitter Bootstrap, jQuery, Sass, Selenium, Mocha, Patternlab og Atomic design


Arbeidsgiver

Quesnay AS (Tidligere Laboremus Oslo AS)


SEB Oslo AS
05.2015 - 06.2016

SEB nettbank

SEB er en ledende nordisk leverandør av finansielle tjenester. Sammen med Laboremus Oslo, laget SEB ny løsning for nettbanken sin. Olga var frontendutvikler på prosjektet, og hadde hovedansvaret for å gjøre løsningen responsiv og i tråd med kundens designmanual.

HTML, Twitter Bootstrap, jQuery, CSS, C# og Responsiv design


Posten og Bring
02.2016 - 07.2016

Ingen kjenner Norge bedre - Posten og Brings Norgesquiz

I 2016 kom Posten og Bring med kampanjen «Ingen kjenner Norge bedre», for å tydeliggjøre deres retning innen fremtidens post- og logistikk, og deres miljøsatsning. Som en del av kampanjen ble det laget film, annonser, og en interaktiv Norgesquiz med bilder tatt av Brings sjafører. Olga jobbet med den nettbaserte quiz’en og implementerte frontend basert på skissene levert av Ernö. Teamet bestod av en designer, en backendutvikler og en frontendutvikler.

HTML, Twitter Bootstrap, jQuery, CSS, C# og Responsiv design


Arbeidsgiver

Computas AS


Kopinor
2014-2015

Nye nettsider til Skaff.no

Skaff.no inneholder tusenvis av boktitler som kan bestilles for klargjøring og opptrykk. De nye nettsidene er oversiktlige, har ordrehistorikk tilgjengelig og gjør det mulig å betale for bestillingen med kort eller få tilsendt faktura.

C#, HTML, Sass og JavaScript


Statens legemiddelverk
2014

eResept

FEST/eResept prosjektet er en del av det totale eResept-programmet, som har som formål å innføre elektroniske resepter i Norge. Computas’ utviklingskontrakt med SLV omfatter utvikling av det interne saksbehandlingssystemet Athene, samt formidling av grunndata via FEST-tjenesten til de andre aktørene i eResept-programmet. Deler av løsningen som tilbys er behandling av legemidler på godkjenningsfritak, som ikke har markedsføringstillatelse i Norge. Computas har utviklet et separat saksbehandlingssystem for dette. Denne løsningen har strenge sikkerhetsmekanismer, og følger Norsk Helsenett norm for informasjonssikkerhet.

Del av eResept-programmet som har som formål å innføre elektroniske resepter i Norge. Computas’ utviklingskontrakt med Statens Legemiddelverk (SLV) omfatter utvikling av det interne saksbehandlingssystemet Athene, samt formidling av grunndata via FEST-tjenesten til de andre aktørene i eResept-programmet. Athene på Nett er legemiddelsøk tilgjengelig for forbrukerne på SLVs sider; www.legemiddelverket.no som henter og viser informasjon fra Athene.

.NET, Visual Studio og JIRA


BufDir
2012-2013

Mobil-app PappaTid for BufDir

PappaTid er en app for nybakte pappaer i permisjon. Appen gir oversikt over aktiviteter i nærområdet, over profiler til andre pappaer, og gir mulighet for å opprette egne aktiviteter, bli med på en aktivitet, finne frem ved hjelp av kart, og legge til andre pappaer i egen krets. Appen tillater også login gjennom Facebook.

Objective-C


ConocoPhillips
2012

Møte-webapp for CODIO

Videreutvikle den eksisterende CODIO web-løsningen for møter med ny design og dynamisk Jquery/Knockout funksjonalitet som tillater alle møtedeltagere til å følge med på referatet direkte under møte, og legge til oppgaver knyttet til brukere i systemet. Design av konseptet i team med fokus på intuitiv og brukervennlig løsning.

jQuery og Knockout


Corbell
2012

Mobil-app Corbell WorkBox

Corbell WorkBox mobil-app er rettet mot servicenæringen. Appen gir muligheter for å se egne skift i måneds- og dagskalender, bytte skift med andre, redigere profil, se nedtellingen til neste vakt og se nyheter fra bransjen.

Flex


Computas
2012

Mobil-app Interactor

Interactor er et nyttig verktøy for å kommunisere med publikum under foredrag. Publikum kan gi tilbakemelding om at de forstår/ikke forstår presentasjonen, og sende inn spørsmål til foredragsholderen underveis.

Flex


Mattilsynet
2011

Mobil-app Mamot

Laget en mobil-applikasjon for å inspiserer steder som selger/behandler næringsmidler. Løsningen viser inspektørens tilsyn. Inspektør kan ringe, sende SMS eller maile kontaktpersonen i tillegg til å se kart over stedet tilsynet skal skje. Inspektør velger områder og gjenstander det gjøres inspeksjoner på og registrerer observasjoner på hvilke krav som ikke er overholdt. Observasjonene brukes for gjennomgang med kontaktperson etter inspeksjonen og er grunnlaget for vedtaket som gjøres.

Flex


FMC
2011

Mobil-app FMC

Appen overvåker sensorene i oljebrønnene, viser målingene, og gir alarm når en sensor måler for høye eller for lave verdier.Kryss -platform løsning for Android, iPhone og Windows Phone 7 i Mono-Touch, .NET, C#.

Xamarin


Arbeidsgiver

Mintra AS


Mintra AS
2009-2011

Mintra Trainingportal

Inhouse Javautvikler-trainee av Trainingportal (e-læringsplattform for bedrifter) og LessonLearned (platform for deling av uønskede hendelser på arbeidsplassen)

Java, Spring og Hibernate


Anbefalinger


Leo Sander Gasnier

Produkteier for moderniseringsprosjektet for Altinn

«Olga jobbet som utvikler på prosjektet for nytt design av Altinn. Som produkteier var det en fryd å ha Olga på teamet. Hun er grundig, proaktiv, engasjert og sprer godt humør på teamet og bidrar til godt miljø. Anbefaler henne gjerne!»


Torborg Galteland

Daglig leder i Norsk biologforening

«Jeg har hatt gleden av å arbeide tett med Olga i to omganger om Appen «Spør en biolog». Olga er veldig hyggelig å samarbeide med, hun er dyktig, hun ser gode løsninger og hun følger opp og passer på framgangen. Jeg er spesielt imponert over hvor godt hun håndterte ungdommene i vårt testpanel. Feiret når de fant bugs og heiet på dem. Jeg håper vi får muligheten til å ha flere prosjekter sammen.»


Amr Ellafy

Tech Lead/Enterprise Architect

«I worked with Olga on various projects. Olga is experienced, dedicated, and pleasant to work with. Our team delivered SEB new e-banking system. Olga met the deadlines, and was extremely dedicated throughout the project. C#, Javascript, and CSS are among the technologies we used. I highly recommend to future employers, and assignments.»


Simen Sommerfeldt

CTO Bouvet ASA, Koordinator Lær Kidsa Koding

«This conference [NDC Junior] is one of our most important yearly events. Olga recruited and coordinated lecturers, composed the program, communicated with the event company, wrote newsletters, and kept a keen eye on everything during the conference. The result was a stunning success,with some 200 children and their parents learning to code in seven parallell tracks. I am impressed by her communication skills and ability to manage expectations.»


Sertifiseringer og kurs


2018

  • Certified Scrum Master

2017

  • Xamarin Certified Mobile Developer

2016

  • UXQB® Certified Professional for Usability and User Experience – Foundation Level

2015

  • 70-480 Programming in HTML5 with JavaScript and CSS3

Utdanning


2007-2013

UiO

Master, Programmering og Nettverk


2010

Universidad Pontificia de Salamanca

Utvekslingshalvår i Salamanca, Spania


Bidrag til fri programvareAndre faglige bidrag


Spør en Biolog

Spør en Biolog er en mobil-utvidelse til allerede eksisterende nettforum der det er mulig å stille spørsmål direkte til biologer. Ved hjelp av appen kan man ta bilder og sende inn spørsmål til forumet rett fra marka. Sammen med Norsk biologforening utarbeidet Olga først konseptet for appen og deretter designprototypen. Olga hadde ansvar over mange områder i prosjektet, blant annet utvikling, design, UX, prosjektstyring, test, prodsetting og vedlikehold.

NDC Junior

NDC Junior er en mini-konferanse for barn og unge i forkant av den årlige NDC konferansen, arrangert av Lær Kidsa Koding og Programutvikling. Olga hadde prosjektlederrollen for NDC Junior det andre året konferansen ble arrangert. Oppgavene gikk ut på å skaffe kursholdere, promotere eventet, koordinere påmeldingene til rundt 200 deltagere på 7 ulike kurs, og passe på at logistikken stemte på selve dagen.

Social graphs - change of metrics’ distribution with scale (Masteroppgave)

Sosiale nettverk er systemer bestående av flere enheter som interagerer med hverandre for å oppnå ønsket funksjonalitet. Denne interaksjonen kan bli modellert i grafer, som gir systemdesignere muligheten til å forske og utvikle nye løsninger. Ekte interaksjonsdata kreves for å bygge modeller av grafer, men er av ulike årsaker ofte vanskelig å få tak i. For å forbigå denne hindringen, finnes det mange innsamlings- og modelleringsalgoritmer av data. Arbeidet vårt bestod i å sammenligne de ulike teknikkene med det originale data-settet, basert på målingene av forhåndsdefinerte graf-egenskaper.

Artikkel: Radio buttons for Android

Hvorfor i alle dager sjekker vi på radio button checked id for å finne ut av hvordan verdien av den skal representeres i koden? Det virker litt for manuelt og tungvint. Er det mulig å få til at radioknapper holder på den informasjonen selv, slik for eksempel en HTML radio button gjør?

Artikkel: Hjælp, vi må ha en app!

Det finnes veldig mange teknologier der ute, og det kan fort bli vanskelig å navigere i jungelen når man skal velge hva man skal gå for. Hvilken teknologi passer min app best?

Artikkel: Universell Utforming - en sjekkliste

I 2018 fikk SAS tvangsbøter fra Difi på 150 000 per dag for brudd på likestillings- og diskrimineringsloven. Er dette noe som kan ramme andre? (Spoiler - JA!)

Artikkel: Code club for juniors

Hvorfor er det viktig at barn ikke bare er forbrukere av teknologien, men også dens skapere? Artikkelen er skrevet i forkant av første “Lær kidsa koder NDC” samlingen, og beskriver de ulike aktivitetene i kodeklubben, med oppstartstips til en ny lokal kodeklubb.