Olav Bjørkøy

Utvikler

Olav er en erfaren og oppdatert frontend-utvikler som også gjerne gjør visuelt design og backend-utvikling. Til tross for å være frontend-utvikler er han opptatt av å lage enkle og vedlikeholdbare løsninger. Olav er spesielt opptatt av å balansere den beviste styrken til grunnleggende webteknologier med nødvendige nyskapninger fra aller siste nytt.

Teknologi

Favoritter for tiden:
Go, Rust og SQLite
Bruker på jobben:
Vil lære mer:
Tokio og WASM

Olavs anbefalinger

A Brief Rant on the Future of Interaction Design

Det meste vi designer ser nesten likt ut. Intuisjon føles alltid tryggere enn nyskapning. Men noen ganger bør blikket løftes. Bret Victor minner om at fremtidens interaksjonsdesign kan sikte høyere enn bilder under glass.

Fremtidsverktøy
Brand New fra UnderConsideration
Brand design

Det meste vi koder har en utløpsdato. (Utenom spill? Ta kontakt!) Men tid-til-omskriving føles som en alt for lav terskel. Brand-design derimot er potensielt tidløst, og et interessant alternativt felt å følge. UnderConsideration vurderer siste nytt.

Brandingnytt
GitHub Trending Weekly

Det meste i utviklerverden skjer på GitHub. Utviklerverden blir større og større, og ressursene for å lære nytt blir flere og flere. GitHub burde kanskje ha en Random-knapp, som Wikipedia. Men Trending-siden fungerer også.

Populær kode

Olav snakker gjerne om

WWW

Ville verdensveven skjedd i dag? Hvor lenge vil den vare? Hva er alternativene? Sci-Fi i hverdagen tatt for gitt. Interessant å snakke om, definitivt.

Bloggposter

Stale data beats fresh errors

Nettleserens navigasjon er en tidsmaskin. Frem og tilbake bør aldri vise noe nytt.

Les artikkel
A web of hardware

Forskjeller mellom maskinvare kan ha like mye å si som forskjeller mellom nettlesere.

Les artikkel
The end of frontend

Frontend-utvikling blir enklere og prototypeverktøy blir kraftigere. Vil de møtes?

Les artikkel

Bidrag til fri programvare

  • Blueprint CSS - Tidlig CSS-rammeverk for enkle grids, balansert typografi, og fornuftige standardinnstillinger.

Prosjekter

Bring
Kotlin, TypeScript, React, Redux og CQRS

Frontend- og backend-utvikling for et system for budleveranser. Tjenesten håndterer alt fra mottak av ordre, optimalisering av ruter for sjåfører, sporing av pakker i sanntid, og integrasjoner med mange av Bring sine systemer.

Dune Analytics AS
TypeScript, NextJS, GraphQL, D3 og VisX

Frontend, backend, og design for en analyseplattform for Ethereum-nettverket som lar brukere bygge grafer og dashboards fra egne SQL-spørringer. Bygget SQL-, graf- og dashboard-editors, samt en hybrid SSG/SSR landingsside.

Exabel AS
TypeScript, React, React Native, D3 og Highcharts

Frontend- og app-utvikling for en finansplattform hvor investorer lager modeller og datatilbydere tilbyr data. Bygget en hybrid-app for web og native med to UI-lag på en delt kodebase. Fokus på hyppig leveranse av nye features.

Se flere prosjekter