Anders, Kolbjørn, Åshild og Alf Kristian

Jeg vet at Kodemaker er en herlig gjeng med jevnt over sosiale og morsomme folk. Vi treffes forholdsvis ofte til fagdager, andre samlinger og innimellom en artig Kodemaker-konkurranse i mer eller mindre tilfeldig valgt øvelse.

Som i alle andre forsamlinger av mennesker som kjenner hverandre godt, er det likevel sånn at hver enkelt av oss er litt ‘likere’ noen av de andre, og har en tendens til å trekke sammen med disse eller havne på samme bord. Ikke noe galt i dette, men det er jo de andre du burde bli enda bedre kjent med.

Etter litt tankearbeid kom vi fram til Lunsjroulette som et artig og sosialt tiltak.

Omtrent en gang i måneden satser vi på felles lunsj på en restaurant i Oslo Sentrum fra 11.30-12.30. I betydningen felles for 3-4 Kodemakere, som ikke vet hvem de skal spise lunsj med denne dagen og ingen grupper spiser lunsj på samme sted.

Et sted mellom 09.00 og 10.00 har vi kontroll på de som plutselig måtte melde avbud allikevel, og trekker hvem som skal møtes hvor. En ‘magisk’ (ikke veldig magisk) trekningsmekanisme sørger for at Kodemakere i samme prosjekt ikke havner på samme restaurant.

Kanskje legger vi også til et aktuelt tema for dagens lunsj.

Så da tikker det ut en melding før klokken 10.00 fra Kodemaker av typen:

Hei, Åshild!

I dag skal du spise lunsj på Baltazar klokken 11.30.

Den ved bordet med lengst fartstid i Kodemaker tar hånd om regningen. Nestemann ansvarlig for å gi korte innspill om dagens tema på slack, og den med kortest fartstid tar minst tre veldig spennende bilder som distribueres internt. De to sistnevnte i slack-kanalen #lunsjroulette”

Kodemaker betaler for lunsjen.

Erfaringen hittil er veldig gode, og selv om vi kjenner hverandre ganske godt er det jo litt spennende å se hvem som dukker opp til lunsj!

Anbefales.

Stian, Magnus og Eivind Frode, Odin, Ronny og Torstein Olga, André og Finn Trygve, Fredrik og Stein Tore