Kodemaker pleier å ha noen turer i året for å utvikle vårt sosiale miljø, lære litt og rett og slett bare ha det hyggelig sammen. Årets vårtur ble lagt til Tretopphyttene Oslofjord og Tufte Gård nær Horten i slutten av mai.

Marte og jeg utgjør ‘administrasjonen’ i Kodemaker, og planlegging av denne samlingen bød på noen utfordringer med tanke på været. Vi hadde leid 5 hytter med teoretisk plass til 7 i hver, så vi skulle ha godt med plass for våre 26 Kodemakere. Men ikke ideelt for samling av alle sammen. Plan A var å få ordnet bålplasser og hyggelige kvelder rundt bålet. Alt det fine været i mai satte en stopper for dette på grunn av brannfare. Plan B var å få engasjert noen lokale turbåter for en runde i skjærgården, lett servering og kanskje litt bading. Denne planen virket solid inntil det plutselig ble meldt lyn og torden halve kvelden. Så ironisk nok ble vi altså først stoppet av solen, og deretter av regnet. Plan C fantes jo egentlig ikke, men til slutt havnet vi på en enkel middag hos Baltzers i Horten sentrum. Vi fikk i oss en god hovedrett og litt drikke før vi dro tilbake til hyttene. Hyttene hadde vi selvfølgelig fylt opp med det man skulle finne på å trenge av vått og tørt for en hyggelig samling med kollegaer.

Nå var det duket for Kodemakerkonkurranse og denne gangen brettspillet Dominion. Som den ofte gjør, så avgjorde kortstokken hvem som havnet i konkurranse på de forskjellige hyttene. Deretter gikk vinnerne til finalehytta, toerne til første-taper-hytta og grunnet ren uflaks havnet jeg selv på største-taper-hytta … Ikke så veldig lang historie kort, så var det Jean Niklas som stakk av med førstepremien denne kvelden, med Nils på en sterk andreplass. Deretter ble det en god natts søvn (noen klager på snorkende kollegaer), og det var nok greit at vi ikke var 7 på hver hytte.

Dagen etter startet med en rolig morgenstund med frokost og kaffe i solen, høyt oppe i tretopphyttene. Da hadde vi samlet energi til dagens første Kodemakerkonkurranse, og troppene ble samlet til en runde Boule. Det enkle er ofte det beste, og en runde med disse fargerike ‘barnekulene’ på en sånn passe uegnet skogsvei skaper overraskende mye engasjement. Denne gang i form av en cup hvor to av fire i hvert heat gikk videre. I finalen var det størst jubel da Fredrik klarte å klinke bort ‘vinnerkula’ til Kolbjørn på sitt siste kast, og dermed sørge for at Nils vant. Lakrispremie fra Bulow til ham.

Deretter gikk turen videre til Olaf Tufte sin gård. Vi ble ønsket velkommen av kona Aina, som fortalte litt om alt de driver med og tok oss imot med smil og godt humør. Livlig og fin gjeng som jobbet der.

Marte og jeg startet opp den faglige seansen med vår Velkommen-Kahoot. Vi har jo en del vi ønsker å formidle ved slike anledninger, og hva er vel bedre enn at alle konsulentene aktivt tar del i seansen. På denne måten får vi både formidlet nyheter, oppfrisket noen tidligere saker, kjørt noen meningsmålinger underveis og samtidig stilt noen uhøytidelige lurespørsmål. Anders var skarpest denne gangen, og kunne ta imot litt lakris han også.

Deretter bar det over til vår serie med internforedrag. Alle i Kodemaker holder slike foredrag på rundgang. Det gir fort både inspirasjon til kommende blogginnlegg og kanskje også muligheten til å utvikle det til et konferanseforedrag med gode innspill og tilbakemeldinger fra kollegaer.

Anders startet ballet denne gangen med å presentere Capacitor.js, og hvordan man forholdsvis enkelt kan få laget ‘native-apper’ med utgangspunkt i en vanlig webside (type Kodemaker.no). Torstein fulgte opp med ‘Pro Kotlin Web Apps’ og sine erfaringer med bruk av Flyway i Forsvaret. Kristoffer avsluttet med sine erfaringer med å lage verktøy for andre, og herunder hvordan man kan/bør sikre seg mot hardkoding. Dagen etter har alle tre fått en mengde konstruktive tilbakemeldinger, og kan ta med seg dette videre. De aller fleste av oss er mye bedre på scenen enn man tenderer til å tro selv.

Etter en liten pause var det tid for en retro-øvelse. Her var det Marte som holdt i trådene rundt det organisatoriske, og vi i ‘admin’ fikk ikke lov til å delta i diskusjonene. Dette skal være en øvelse sett fra konsulentenes ståsted. Kort fortalt så var dette et gruppearbeid, hvor man sammen skulle finne fram til ting vi gjør bra og skal fortsette med, noen ting vi kanskje skal stoppe å gjøre og ikke minst forslag til ting vi burde prøve oss på framover. Her kom det fram mange gode idéer og innspill, som styret tar med seg inn i planleggingen fremover.

Neste stopp var en enkel og god lunsj, før vi skulle få et foredrag av Olaf Tufte klokken 15.00. Den mannen er jo kjent for disiplin og nøyaktighet, eller…? Litt forvirring blant de ansatte på gården, og til slutt fant de ut at han spiste lunsj selv. I hans kalender stod det 15.30…

Artig start på foredraget til Olaf, som jo i stor grad handler om det å respektere andre mennesker (inkludert tiden deres). Han er jo en sporty mann, og levde seg inn i situasjonen. Han holdt et godt foredrag om ‘sunt bondevett’, og herunder utleverende og til tider såre historier om egne opplevelser. Han hadde sine refleksjoner rundt kommende generasjons forhold til hardt arbeid, og tidstyver som deres bruk av sosiale tjenester på mobilen. Flere som kjente seg igjen her. Fascinerende hvor mye Olaf selv rekker over i hverdagen, og sikkert noe å tenke på for oss i en helt annen bransje.

Etter foredraget så hadde vi selvfølgelig bestilt en pakke med lek, moro og konkurranser på Tufte-gården. Vi var heldige med været denne dagen, og fant en luke med strålende solskinn. Tufte-gjengen delte oss inn i lag, og ny Kodemakerkonkurranse på gang. Første runde bestod av lerdueskyting, øksekast og traktering av motorsag. Herunder åpning av ølflasker med dette egnede verktøyet (representert ved Marte). Etter en liten pause gikk vi i gang med runde 2. Stabling av trekubbe-tårn med strikk, ringkast og stafett med kulebalansering på planke. Det ble en jevn konkurranse ut av det, men Anders, Alf Kristian, André, Magnus, Fredrik og Sindre stakk av med seieren. De heldige vinnerne ble premiert med Tufte-produkter.

Etter endt dyst fikk vi stifte bekjentskap med Tuftes eget bryggeri. En runde med ølsmaking kombinert med litt historier fra bryggerisjefen. Passet godt før en enkel og god middag på Tufte-gården. Her fikk vi også anledning til å smake på andre varianter fra det lokale bryggeriet.

Vi tok farvel med Tufte-gården allerede rundt 21.00, og så fram til en hyggelig avslutning av kvelden i tretopphyttene. Tanken var å samles på Haukeredet (hytta med størst uteplass), og ganske mange fant turen dit en stakket, men hyggelig stund. Værgudene krøllet det til litt for oss tidligere enn planlagt, og det ble naturlig å avslutte kvelden. Før klokken var 10.00 var vi ute av hyttene og på vei hjemover. Mange fikk med seg en halv dag på jobb, mens andre valgte å ta seg fri. Evaluering i etterkant av turen var meget bra, og det er absolutt noe vi gjerne anbefaler andre. Tretopphyttene i seg selv er jo litt unike, og om det skulle være noe, så var det vel en manglende ‘samlingsplass’ for hele gjengen vi savnet. En dag på Tufte-gården slik vi hadde, vil vi anbefale uansett. Hyggelig og imøtekommende vertskap, fint sted å være og artig med litt lek underveis. Bra opplegg.

Alltid knall på tur med Kodemaker, og nå ser vi fram til neste samling. Noen tips om steder vi bør oppleve?