Du ser nå noen av våre blogginnlegg.
Vi kan også by på foredrag og andre godsaker om Clojure.
Du ser nå noen av våre blogginnlegg.
Vi kan også by på foredrag og andre godsaker om Clojure.
Når man er ny til Clojure er macro-ene ->
og ->>
temmelig forvirrende. Ikke
bare er de vanskelige å søke etter på nett, men koden ser også helt mystisk ut.
Heldigvis er det ikke lenge til du blir nyforelska og bruker dem overalt.
Kanskje etter denne bloggposten?
Har du hørt om zippers før? Ikke glidlåser altså, men en teknikk for å representere aggregerte datastrukturer slik at de kan enkelt traverseres og manipuleres nærmest vilkårlig. La oss utforske zippers litt nærmere og se hvordan du kan bruke de i Clojure.
29.04.2020
map
, filter
og reduce
er nyttige verktøy som mange har i verktøykassa si. Oppi der burde også partition
være, og jeg skal vise deg hvorfor.
Den første tingen jeg leter etter når jeg skal lære meg et nytt programmeringsspråk, er immutable og persistente datastrukturer. Dette er en yrkesskade jeg har fått fra Clojure. Jeg har en tendens til å strukturere hele systemet mitt rundt disse datastrukturene. De er smarte, kjappe, effektive, immutable og fremragende.
I denne bloggposten skal jeg gi deg den samme skavanken.
30.10.2019
Clojure sine åpne datastrukturer er utrolig deilig å jobbe med, de brukes til alt, også config. Men ikke all config er lik, f.eks. bør ikke secrets logges. I oppstart av enhver app er det fordelaktig at config logges, så hvordan håndtere dette problemet? Her er et triks for å maskere secrets i config.
02.10.2019
Det viktigste og beste med Clojure er pure functions og immutability, men i dag skal jeg skrive om noe ganske annet. Jeg skal skrive om en småting som gjør meg glad når jeg koder.
17.07.2019
Det er lett å ta gamle triks med seg inn i en ny hverdag. Den første Clojure-koden jeg skrev ligner ikke spesielt mye på den jeg skriver i dag. I denne bloggposten skriver jeg kort om én av tingene jeg har gradvis lært meg av med.