Stein Tore Tøsse

Kodemekker

Stein Tore er en erfaren og engasjert utvikler. Han er opptatt av å levere kvalitet, gjennom blant annet en aktiv dialog med kunden. Stein Tore har jobbet med flere forskjellige oppgaver innen IT, slik som support, kundeansvar, installasjon, testing og utvikling. Han bruker denne erfaringen aktivt i alle de prosjekter han deltar i.

Teknologi

Favoritter for tiden:

Stein Tores anbefalinger

TED Radio hour - podcast
Podcast

Herlig gjennomgang av noen av de beste TED-talks, forklarer konsept og går enda litt dypere enn en vanlig talk. Anbefales!

Se hjemmesiden
Freakonomics Radio - podcast
Podcast

Mange gode episoder som får deg til å tenke og se ting fra en annen side.

Se hjemmesiden
Webutvikling med Clojure

Et veldig bra foredrag fra JavaZone 2014. Dette fikk meg til å virkelig ønske å lære Clojure. Anbefales!

Se video

Stein Tore snakker gjerne om

Fotball

Etter å ha bodd ett år i Liverpool, så er det ingen vei tilbake. Interessen går opp og ned, akkurat som prestasjonen. Men liker å slappe av med en god kamp sammen med venner. Og noen ganger spiller jeg til og med selv!

Smarthuset som sparer penger og gjør kule ting!

Er for tiden veldig opptatt av å automatisere huset, uten at det koster skjorta. Jeg har nå automatisk oppvarming, melding dersom garasjeporten er åpen, melding når tørektrommelen er ferdig. Alt lyset slår seg av når jeg drar, kan jeg også erstatte mitt eksisterende alarmanlegg? Det hele starter med en, to, tre eller fire Raspberry PIs

Bloggposter

Hvorfor bør du være forsiktig med å bruke OFFSET?

Når datamengdene vi henter ut fra databasen øker i både mengde og omfang kan vi ikke alltid servere alt til frontenden, slik vi gjorde i starten av prosjektet. Skal man lage en pagineringsløsning er det fort gjort å ta i bruk OFFSET og LIMIT, men hvordan fungerer det og hvorfor bør vi være forsiktige med det? Vi går gjennom hvordan OFFSET fungerer, hvorfor vi bør være forsiktige med bruken og prøver å komme med et forslag til hvordan vi heller skal løse pagineringen vår.

Les artikkel
OpenHAB heats my living room when I need it
Openhab

Oppvarming av stua når jeg trenger det, dvs at det er varmt når jeg står opp og når jeg kommer hjem fra jobben. Men ikke når jeg er på ferie eller jobb. Høres bra ut? Det er ikke veldig vanskelig

Les artikkel
Jenkins build status widget for Dashing
Jenkins og Dashing

Jenkins er et veldig nyttig verktøy for bygging og automatisering, men pent er det ikke. Da jeg fant Dashing tenkte jeg at det hadde vært gøy å lage et dashboard som viser statusen fra Jenkins, med muligheter for mye mer. Dette har jeg foreløpig brukt i 2 prosjekter

Les artikkel

Prosjekter

Bring
Microsoft Azure, JavaScript, ES2015/ES6, React og Redux

Systemet som vi utviklet, var for budleveranser, alt fra mottak av ordre, ruteoptimalisering for sjåfører, sporing i sanntid, og integrasjoner med mange av Bring sine systemer. Jeg har jobbet med det meste i prosjektet, frontend, backend, drifting og vært scrum master

NSB
Android, Google cloud messaging, Groovy, JMS og ActiveMQ

Prosjekt: StatusPush Oppgaver: Utvikler Funksjonell og teknisk beskrivelse: Ombordpersonell varsles i sitt nettbrett om avvikssituasjoner fra NSBs sentrale DROPS-enhet. Serveren sentralt sender push notifications (v/Google Cloud Messaging) når en avvikssituasjon blir registret i NSB-Status. StatusPush backend får disse avviksituasjonene fra Status via JMS. Det er vektlagt at app-en skal ha enkelt brukergrensesnitt.

NSB
Groovy, JavaScript, Grails, Gorm og Gradle

Prosjekt: Status Oppgaver: Utvikler Funksjonell og teknisk beskrivelse: Status distribuerer informasjon internt i NSB, samt eksternt, ved oppståtte avvik. De forskjellige i Status informasjonsmekanismene kalles kanaler. Applikasjonen er logisk inndelt i hhv Stasjon, Tog og Infrastruktur. De forskjellige kanalene bety alltid en integrasjon mot et annet system, derfor er Status på mange måter et integrasjonsprosjekt. Status er basert på microservices -arkitektur for implementasjon av integrasjon mot de forskjellige kanalene, slik at web-frontend modulen ikke blir påvirket av ny eller endret kanalhåndtering. Brukergrensesnittene til Status er single page webapps laget med Angular og React.

Se flere prosjekter

Referanser

Victor Dieu
Prosjektleder NSB

«Stein Tore er en strukturert person med variert kompetanse innenfor systemutvikling, integrasjon og brukerinteraksjon. Han setter seg fort inn nye domener / fagområder og er en person med sterk gjennomføringsevne. Han har vært en sentralt ressurs i prosjektet, i tillegg til å være en dreven utvikler.»

Goran Solomonovic
Senior Consultant / System Developer

«Skillful Java developer with extremely good social skills. During project he communicated well with the customer, delivering functionality on time and according to specifications. I recommend Stein Tore to any company interested in hiring senior a Java developer!»