Påsken står for døren, og flere Kodemakere er snart i mål med abstract for JavaZone 2023.

Mens vi finpusser på årets bidrag, serverer vi et aldri så lite tilbakeblikk på foredragene våre fra JavaZone 2022. Foredragene dekker et bredt spekter av fagfeltet, og her får du både live parprogrammering, tips om automasjonsverktøy fra 1976 (det høres verre ut enn det er), konkrete tips om hvordan bli en effektiv utvikler, og innblikk i blockchain. I tillegg fyrer vi opp en diskusjon som mange har meninger om - hva er det som faktisk gjør at man er en god utvikler?

Nedenfor finner du en beskrivelse av Kodemakers bidrag til JavaZone 2022. Kos deg med foredrag mens andre løser påskenøtter og ser påskekrim. Kanskje de kan være til inspirasjon for deg som ikke helt har landet form og farge på årets foredrag? Det er fortsatt tid, fristen for å sende inn bidrag til årets JavaZone er den 17.april.

Live parprogrammering og zombier (norsk, 60 min)

Magnar og Christian på scenen

Christian og Magnar inviterte til kosetime. En økt som passer for de som syns det er moro å se folk parprogrammere mens de prater om hva de holder på med. Hanskene er av, så man må kanskje tåle å ikke forstå alt, men for de som ønsker innsyn i hvordan to typer som er glad i funksjonell programmering angriper problemer, er det bare å finne frem popcorn og benke seg i sofaen for en real kosetime.

Få med deg kosetimen

Makefiles for hvermannsen (norsk, 10 min)

Nils på scenen

Om du er opptatt av bygging og har 10 minutter til rådighet, så anbefaler vi at du sjekker ut lyntalen til Nils. Her henter han fram make, et enkelt og effektivt automasjonssverktøy for bygging av programvare. Ikke la deg skremme av at verktøyet ble laget i 1976, det står ikke tilbake for mange moderne byggeverktøy av den grunn, og kan til og med være enklere å forstå. Sjekk innom for flere fine triks om inkrementelle bygg og testing

Lær om et enkelt og effektivt automasjonsverktøy

What makes a good developer? (engelsk, 10 min)

Christin på scenen

Nok en lyntale, denne gangen servert av Christin. Du vil ikke gå glipp av dette fyrverkeriet av en sesjon, som passer for alle, uansett om du har erfaring med programmering eller ikke. Hovedtanken i sesjonen er at vi trenger å revurdere hva en koding faktisk er, og hva som skal til for å være en god utvikler. Handler det kun om algoritmer og enestående mattekunnskaper, eller er det faktisk andre egenskaper som teller mer?

Bli med og revurder hva som skal til for å være en god utvikler

Verktøyene jeg alltid bruker (norsk, 10 min)

Alf Kristian på scenen

Alf Kristian har vært konsulent og programmerer i mer enn 18 år, og vært innom mange språk, og derav mange ulike utviklingsmiljøer. Likevel er det et knippe verktøy og teknikker som blir brukt på tvers av kodebasene. Om du ønsker å bruke datamaskinen mer effektivt, så titt innom denne lyntalen. Her får du konkrete eksempler på de verktøyene som vil hjelpe deg på veien, uavhengig av plattform og språk.

Bli en mer effektiv utvikler sammen med Alf Kristian

Web3 - en pyramide av søppel (norsk, 45 minutt)

Odin på scenen

Bli med Odin, en skeptisk utvikler med en nysgjerrig interesse for Blockchain på en 45 minutters sesjon om web3, NFTs og smarte kontrakter. Her vil du få innblikk i hva blockchain faktisk er, og hvorfor web3 ikke kommer til å erstatte web2 med det første. I tillegg får du også en demonstrasjon på hvordan du kan utvikle og deploye en smart kontrakt, hvilke begrensninger den har, og ikke minst nyttig innsikt om hva som faktisk skjer, når brukere tar den i bruk, og de vanligste bruksområdene.

Gjør deg opp en mening om Blockchain