Jan Ødegård, Seniorkonsulent, Novanet AS

«Takk for en nydelig fagdag! Har bare fått strålende tilbakemeldinger på opplegget, så vi er definitivt gira på å kjøre en ny runde ved en senere anledning. Jeg håpet på et morsomt opplegg som inspirerte, men dette var jo i tillegg dønn solid, meget godt forbedret og med veldig fin progresjon i endringer og utfordringer. Rett og slett nydelig levert!»

Jan Ødegård

Seniorkonsulent, Novanet AS
jan.odegard@novanet.no

Kodekamp er en fagdag i Kodemakers ånd. Det er en anledning for utviklere å krunsje skikkelig hardt på en kodeutfordring hele dagen. På skjermen går kamper på løpende bånd. Kort fortalt er Kodekamp et spill hvor krigere kjemper mot hverandre på et brett, men utviklerne spiller ikke spillet. De skriver koden som spiller spillet. Det er kode mot kode.

Slik fungerer det

Alle utviklerne møter opp med laptop, sitt favorittprogrammeringsspråk, sin favoritteditor, og sitt favorittwebrammeverk.

På sin lokale maskin fyrer deltakerne opp en server som kan snakke JSON, registrerer endepunktet sitt på konkurranse-serveren, og requests begynner å ramle inn.

Deretter er det bare å kode i vei for å løse oppgaven. Hvor går krigerne, og hvem slår de på?

Lyst til å ta en runde Kodekamp med dine kollegaer? Det er bare å ta kontakt, så får vi til noe.

Magnar Sveen

Magnar fikk i oppdrag å arrangere sin “drømmefagdag”, og dette ble resultatet. Han satt seg ned med sine favorittverktøy: Emacs, Clojure, ClojureScript, Datomic, og en idé. Når Kodekampen egentlig skulle arrangeres, så havnet Magnar på sykehuset istedet. Dermed ble sykeoppholdet brukt til å bygge enda mer videre på fagdagen. Tida flyr når man har det gøy!

Systemutvikler
+47 918 56 425
magnars@gmail.com