Ruby

Ruby er et dynamisk, interpretert programmeringsspråk. Språket er kjent for sin fleksible syntaks, som med litt bøy og tøy nesten kan lese som naturlig språk. Ruby fikk virkelig vind i seilene da en litt nerdete danske bosatt i det store USA viste oss hvordan man ved hjelp av hans webrammeverk Ruby on Rails kunne implementere en blogg på 15 minutter for snart 10 år siden.

Ruby on Rails er stadig en populær måte å utvikle webapplikasjoner på, og har med tiden også fått sitt innpass i de større enterprisemiljøene. I tillegg til dette har Ruby slått seg frem som et populært språk for bruk i testing, også av applikasjoner utviklet med andre språk enn Ruby. Cucumber, signert Norske Aslak Hellesøy, og Watir er to svært populære testverktøy skrevet i Ruby.

Våre bloggposter

Embedding Efficient DSLs on the JVM : A review of alternative languages

Masteroppgaven Eivind skrev på UiO i 2010. Viser en sammenligning av forskjellige JVM-baserte språk forhold til bruk i domene-spesifikke språk. Ser på aspekter som syntaks-muligheter og ytelse - og prøver å gi en anbefaling på hvilke språk som egner seg best til ulike scenarier. Les posten

Våre presentasjoner

Funksjonell Programmering på JVM

Presentasjon fra JavaZone 2010. Hovedsaklig en presentasjon av arbeidet Eivind gjorde med master-oppgaven. Snakker om forskjellige aspekter ved funksjonell programmering og hvordan man oppnår dette med forskjellige språk på JVM. Se video Se slides

Sideprosjekter

Twittosocial

Det startet som en enkel Twitter-clone i Rails og ballet på seg når vennegjengen tok det i bruk. Nå inneholder det alt fra fulltekstsøk til likes til notifications og events. Det fungerer også like godt på mobil som på PC. Så lenge det er liv i nettstedet fortsetter jeg videreutviklingen. Se nettstedet (krever innlogging)

Open source

  • Christian utviklet UseCase. Strukturerte abstraksjoner for ikke-triviell programflyt. Biblioteket ble opprinnelig skrevet for å redusere kompleksiett i Ruby on Rails-applikasjoner, men er ikke spesifikt avhengig av Rails. Biblioteket reduserer koblinger mellom modeller og kontrollere, og kan potensielt redusere kompleksiteten i begge betraktelig.
  • Christian utviklet dolt. En git repository-browser for Ruby. Kjernen i fil-browseren til Gitorious.
  • August utviklet Ruby Net::HTTP Cheat Sheet. Eksempler på bruk av Ruby sitt Net::HTTP
  • August utviklet Ruby OpenSSL Cheat Sheet. Eksempler på bruk av OpenSSL, både generelt, og i Ruby.
  • Christian utviklet Makeup. Et Ruby-bibliotek for å rendre markdown med kodeblokker som syntax highlightes.
  • August utviklet Show Leopard upload to S3. Automator Action for å laste opp filer til Amazon S3 via høyreklikk.